Uvažujem, že by som šla na pol roka alebo rok dakam von študovať. Neviem ake to tam je keď ste rok preč od domova, nie že by mi bolo smutno ale kamoši, aj rodičia a tak...
Boli ste spokojní?Ako prebieha vybavovačka pred odletom? Cez akú agentúru s
Ja som bol pol roka v Juznej Afrike, ale to som byval u starych rodicov, takze to bolo v poho. Ale tych vybavovaciek bolo kopu (poziadanie o viza, vybavovacky na skole atd..) a este par hodin pre odletom som si musel ist cvaknut poplatok za viza (zaloha cca 40 litrov sa platila este skor).. Ale to je do kazdej krajiny inak..
A skola? Po anglicky som povedal ako sa volam ukazal som im vysvedcko, povedal co som mal z jednotlivych predmetov (to bola len formalita), cvakol skolu (to bolo to hlavne) a mohol som studovat Skola nieco uzasne, tam ked si da nejaka skola nalepku "sukromna" tak aj ako sukromna vyzera, nie jak tu na slovensku..
V kazdej triede TV + video, vo vacsine aj pocitac, kazdy ucitel mal svoju vlastnu triedu kde chodili ziaci. 4 pocitacove triedy cca 30 PC v kazdej, dalej hudobne triedy z nastrojmi atd.
Zalezi od toho na aku skolu chces ist, ci na College alebo na nejaku statnu High School. Ak si mozes dovolit College, tak urcite chod tam, lebo tam sa k ziakom pristupuje uplne inak.
Aio, no poplatok za viza cca 1000, zaloha vyse 80 000 (bola vratena), skola na mesiac v prepocte skoro 20 000 (cize x 6), a spiatocna letenka cca 20 000. Ale tie zazitky stali za to a myslim si ze do vzdelania sa oplati investovat.
Deathvalley: Jj je to finacne narocne a dost, ale nakoniec ja som to neplatil, ale moj dedo
Nemas za co, imho americke skoly sukromne su na tom podobne (ako ta moja) a statne asi tak ako to vidis vo filmoch..
Baby? Mno tie co boli origos z Juznej Afriky, tak spatne, nieco ako anglicanky, ale tie co boli pristahovane (Kanada, Cina, Juzna Amerika atd) tak to uz boli ine kusy..
Party? Okrem chlastania u tety nic. Tam ked nemas vodicak, tak sedis doma na riti alebo sa vyvazas s fotrovcami, lebo tam je v priemere 60 vrazd denne a pesi po ulici sa moc chodit neda.. Ale tam kde som ja byval (Snadton City), tak tam to bolo v pohode, tam cernosi vacsinou nebyvali..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
A skola? Po anglicky som povedal ako sa volam ukazal som im vysvedcko, povedal co som mal z jednotlivych predmetov (to bola len formalita), cvakol skolu (to bolo to hlavne) a mohol som studovat Skola nieco uzasne, tam ked si da nejaka skola nalepku "sukromna" tak aj ako sukromna vyzera, nie jak tu na slovensku..
V kazdej triede TV + video, vo vacsine aj pocitac, kazdy ucitel mal svoju vlastnu triedu kde chodili ziaci. 4 pocitacove triedy cca 30 PC v kazdej, dalej hudobne triedy z nastrojmi atd.
» www.crawford.co.za/schools_college...
Zalezi od toho na aku skolu chces ist, ci na College alebo na nejaku statnu High School. Ak si mozes dovolit College, tak urcite chod tam, lebo tam sa k ziakom pristupuje uplne inak.
Deathvalley: Jj je to finacne narocne a dost, ale nakoniec ja som to neplatil, ale moj dedo
Nemas za co, imho americke skoly sukromne su na tom podobne (ako ta moja) a statne asi tak ako to vidis vo filmoch..
Cierne nohavice na zadku na vrecku znak skoly
Cierny sveter, cerverno biely pasik okolo krku, na hrudi cervernym vysite CC.
Hociake cierne topanky, botasky..
To bolo povinne, a dalej bolo este jedno tricko, trochu ine nez to prve a cierna sustakova bunda. Ale to uz som ja nemal..
A tusim ze 3 krat za semester bol casual day, kedy sme nemuseli nosit uniformu..
Party? Okrem chlastania u tety nic. Tam ked nemas vodicak, tak sedis doma na riti alebo sa vyvazas s fotrovcami, lebo tam je v priemere 60 vrazd denne a pesi po ulici sa moc chodit neda.. Ale tam kde som ja byval (Snadton City), tak tam to bolo v pohode, tam cernosi vacsinou nebyvali..