čaute veľmi by som chcela ísť študovať zubarinu no neviem či na to mám, som len druháčka na strednej (gympel) takže ešte mám čas si to premyslieť, no rada by som v tom mala jasno. Moje známky z bioly sú tak na 2 a chémia asi 2-3 ale to len kvôli tomu že s
@veronicca16 mala som spolužiačku, čo bola v chémií aj biole úplne super a nedostala sa tam... a druhá sa tam dostala s rovnakými vedomosťami. Záleží to aj od toho, koľko ľudí bude lepších ako ty, ako sa v ten deň vyspíš,. či ti to je súdené... ak je to tvoj sen, tak choď a venuj sa tomu.
no v prvom rade by bolo fajn podotknúť, že je jedno ako sa učíš, ide skôr o šťastie a vedomosti, ... proste to stačí vedieť a byť lepší ako ostatní ako to je s úplatkami a pod, to netuším ...
@veronicca16 tie predmety su na prijimackach takze v nich treba zabrat
a chemiu by som dal dopredu pred biologiu. to sa da pekne pochopit aj naucit
biola je z vynimkou genetiky biflovacka
ak chces studovat v cechach to iste co o chemii plati aj o fyzike.
pri priprave sa treba potom riadit tym co odporuca ta ktora fakulta, do blavy a kosic staci našprtat vydane testy, do ciech a martina su myslim len sylaby a nejake modelove
otazky.
niekde v cechach je myslim aj tspecko.
ps: ak to chces len preto ze v mediach tvrdia ze zubary su pri prachoch, tak si to dobre rozmysli. nie vsetko je take ruzove. zubarina je radena medzi chirurgické odbory a zvlast pre babu to moze byt dost drina. napriklad pri sklbani zubov je fyzicka sila vyslovene vyhoda.
dobrý výber je to skutočne pekný odbor, treba mať hlavne trpezlivosť a aj nejakú tú manuálnu zručnosť... na Slovensku je, ale dosť problém sa dostať kvôli nízkym počtom. Ak chceš ísť do Čiech tak predovšetkým fyziku sa treba našrotiť, lebo na nej sa väčšinou láme chleba.
@zajacik26
a kde sa neberu? ale nemyslim ze sa tam takto dostane vela ludi, mozno jeden kazdy rok.
to neni jak si kupit v obchode jogurt, na tento typ uplatku treba poznat system a mat dost vysoke kontakty. a to ma skutocne len par ludi.
sa to hodnoti elektronicky podla pridelenych kodov, cele to vykonavaju zriadenci, ktori mena nepoznaju. keby niekto chcel nieco podobne pre niekoho urobit, bolo by to pre neho jednak zlozite, jednak rizikové.
@dumbar na UCM v Trnave sa neberu uplatky. minule som sa nieco rozpravala s tatkom, ze pozna niekoho volade na zubarine, a ze by ma tam vedel dostat ze beru neviem kolko ale ze ich mrte malo nazaj vyjde a ze uplatok na zaciatok 5k eur
@zajacik26
som pocul ze to vecsinou tak funguje ze ked sa nedostanes, tak sa to da vybavit tak, tak ze si prvy rok platis cely sama(a zubarina je dost draha pre stat) nvm ale ci nemusis nahodou studovat zo zahranicnymi anglicky.
ale to uz nema nic s prijimackami, tie ked nespravis tak su nespravene
ale to som len pocul, tvoj tata do toho asi viac vidi
tak keby to nevyšlo mam v plane dať si prihlášku aj na právo a politologiu, viem sú to uplne odlisne odbory ale dejepis a obcianka ma tak isto bavi a myslim ze tam by ma mohli zobrat ale dufam ze vide ta zubarina
kamarátka sa učila skoro rok na prijímačky a napísala ich najlepšie z celého slovenska na UK viem že berú dosť málo ľudí a z toho trištvrte sú úplatky.. takže ak sa tam chceš dostať tak sa fakt treba učiť.. a aj po tom čo sa tam dostaneš.. ona nerobí celé dni nič iné len sa učí od rána do večera a ešte aj v noci.. tak si to premysli
@veronicca16 to hej, na každej výške sa treba dosť učiť (tie podradné teraz neberiem do úvahy) ale hento je fakt extrém.. nikto z ľudí ktorých poznám sa toľko neučí.. keď bolo pred prijímačkami tak ona sa dokázala učiť aj 20 hodín denne a len 4 spať a aj to sa cítila vinne že toľko spala.. ale zas chce toho veľa dosiahnuť.. záleží to od človeka.. nie že by som ťa od toho chcela nejako odrádzať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a chemiu by som dal dopredu pred biologiu. to sa da pekne pochopit aj naucit
biola je z vynimkou genetiky biflovacka
ak chces studovat v cechach to iste co o chemii plati aj o fyzike.
pri priprave sa treba potom riadit tym co odporuca ta ktora fakulta, do blavy a kosic staci našprtat vydane testy, do ciech a martina su myslim len sylaby a nejake modelove
otazky.
niekde v cechach je myslim aj tspecko.
ps: ak to chces len preto ze v mediach tvrdia ze zubary su pri prachoch, tak si to dobre rozmysli. nie vsetko je take ruzove. zubarina je radena medzi chirurgické odbory a zvlast pre babu to moze byt dost drina. napriklad pri sklbani zubov je fyzicka sila vyslovene vyhoda.
a kde sa neberu? ale nemyslim ze sa tam takto dostane vela ludi, mozno jeden kazdy rok.
to neni jak si kupit v obchode jogurt, na tento typ uplatku treba poznat system a mat dost vysoke kontakty. a to ma skutocne len par ludi.
sa to hodnoti elektronicky podla pridelenych kodov, cele to vykonavaju zriadenci, ktori mena nepoznaju. keby niekto chcel nieco podobne pre niekoho urobit, bolo by to pre neho jednak zlozite, jednak rizikové.
som pocul ze to vecsinou tak funguje ze ked sa nedostanes, tak sa to da vybavit tak, tak ze si prvy rok platis cely sama(a zubarina je dost draha pre stat) nvm ale ci nemusis nahodou studovat zo zahranicnymi anglicky.
ale to uz nema nic s prijimackami, tie ked nespravis tak su nespravene
ale to som len pocul, tvoj tata do toho asi viac vidi