Ahojte chcem sa spýtať či niekto z Vás neštuduje archeológiu,históriu alebo dejiny umenia?...som v poslednom ročníku SŠ,študujem ekonomiku pôdohospodárstva a chcela by som ísť študovať na Univerzitu Komenského archeológiu..alebo nejakú masmediálnu komuni
neštudujem archeologiu ani historiu, ale hrozne som kedysi chcel :/ rozhodol som sa pre právo, lebo z historie by nebolo velmi dobré uplatnenie...chod hlavne študovať to, čo ťa baví a potom je všetko ľahké
Bratranec chodil na archeologiu do Nitry ani rok tam nevydržal,že je to neskutočná hovadina s príliš veľa žiakmi,ževraj do druhého ročnika prešlo 7 ľudí z pôvodných 50tich či koľkých.
V Nitre sa prijímačky nerobili... Ako je to ale na UK to neviem.
na UK su testy zo vseobecneho prehladu... tam mas dejepis, logicke myslenie, trosku matiky, a vseobecny-aktualny prehlad. kamaratka sa dostala na archeologiu ale bol to len taky vykrik do tmy, ak nieco v hlavicke mas tak sa tam urcite dostanes. a na dejiny umenia su este k tomu pripojene testy z dejin umenia, ale tie su naramne tazke ale da sa to vybalancovat tymi vseobecnymi testami, ale ze nasledne studium je tazke a nudne... snad som pomohla
@fergie1581 na to ako je financovany na svk vyskum su tí 3 naozajstni archeologovia ktorych na svk mame az extremne vela --- ale kaminska je šupa žena ... to s nou zazit semester je na nezaplatenie ... asi by ta to nebavilo robit a navyse ... vykopavky ako take sa u nas nerobia ... jedine ze stavaju nejaky ten max alebo tesco a pri tom nieco objavia tak ta zavolaju ... ale aj tak ti daju na vyskum len par dni lebo biznis je biznis a pre nich su pamiatky nic ...... keby si isla na historiu ... co ja viem som tam lebo som, mal som to jak poistku ... a velmi ma to nebavi ... ale som velmi pohodlny na to aby som to menil ... a ani neni az tak z coho vyberat podla toho ake mam moznosti (nebudem rozpisovat) o masmedialke pisat nebudem .. ale urcite necakaj ze ju skoncis a mas fleka v markize ..... rozhodni sa hlavne podla seba
@fergie1581 ..no myslim ze na archeologiu budes robit prijmacky, a na historiu ktoru studujem by si urcite robila. Od profakov som pocul ze sa stale robia....
Moja kamarátka skončila na UK bakalársky program Klasickú archeológiu. A robila prijímačky, ale myslím, že to bolo v pohode. Pár predmetov že bolo takých ťažších.
studium je fakt velmi pekne,tiez som chcel ist na archeologiu a byt ako indina jones alebo flyn carson,ale esteze som sa zobudil,lebo by som musel asi zobrat do konca zivota
K ľuďom čo tu spomínajú že z histórie/archeologie sa vyžiť nedá. K tomu len toľko poviem, že s tým nesúhlasím. Milióny síce ako ekonómovia vo finančných skupinách zarábať nebudete, ale na druhej strane ak budete dobrými historikmi/archeologmi, môže vás to dobre uživiť. Treba len pracovat, čítať a písať.. a veľmi veľa. A treba chcieť svojim ideám veriť. Ak sa budete tomu venovať zodpovedne, neexistuje aby vás to slušne neuživilo.
...a druhá vec je tu vec oddanosti k niečomu v dejinách. Ak ju nemáte, tak sa to možno naozaj neoplatí študovať, lebo len vtedy môžu ľuďom chodiť po hlave myšlienky že vás to neuživí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
(a viem, že sa mu tam nepáčilo
V Nitre sa prijímačky nerobili... Ako je to ale na UK to neviem.
@fergie1581 ..no myslim ze na archeologiu budes robit prijmacky, a na historiu ktoru studujem by si urcite robila. Od profakov som pocul ze sa stale robia....
@metalabby pozdravuj Ivana Mrvu
...a druhá vec je tu vec oddanosti k niečomu v dejinách. Ak ju nemáte, tak sa to možno naozaj neoplatí študovať, lebo len vtedy môžu ľuďom chodiť po hlave myšlienky že vás to neuživí.
Ale tým som nijako nechcel tu krivdiť @spomienky7 , alebo @lui74