Myslíte si, že Zem a celý vesmír, život na Zemi, človek a všetko, čoho súčasťou sme, bolo stvorené nadľudskou silou? Alebo naopak, myslíte si, že evolúcia stopercentne vyľučuje akékoľvek stvorenie? Veríte, že existuje len tento život, prežitý na Zemi, ale
Verim v Boha ktory vsetko stvoril, ale nevylucujem ze prebehla nejaka evolucia. Verim ze dusa je nesmrtelna, teda ze budeme zit aj po smrti fyzickeho tela
......podla mna ked ziwot skonci zacne sa nieco nove.....nepredvidatelne moze to byt nieco prijemne a pekne alebo neprijemne a skarede alebo nieco take ......alebosa prevtelime do noveho tela .......zvierata ,rastlini alebo ineho ludskeho tela..... alebo nieco take.....
Ja som za evolúciu, nemyslím, že Boh stvoril priamo zvieratá a ľudskú rasu ako ju poznáme teraz. Zasa, ani Biblia sa nesmie brať doslovne, tiež bola napísaná niekoľko tisíc rokov dozadu (hlavne teda Starý zákon)... Verím však, že za stvorením sveta stojí Boh a takisto v nesmrteľnú dušu a život po smrti. Asi toľko.
ja len by som rád poznamenal, že evolúcia nie je tak celkom 100 percentný fakt. Najväčším omylom je, keď niekto hovorí o evolučnej teórii; zatiaľ je to stále hypotéza, pretože 2 z približne 10 evolučných "skokov" sa ešte nepodarilo dokázať.
Rovnako ako kreacionisti aj evolucionisti sú stále iba veriaci, a v tomto zmysle verím v evolúciu a fyziku, a nevidím vo vesmíre žiadne miesto pre akéhokoľvek boha (či akýkoľvek "vyšší princíp").
jasné že to niekto stvoril ja mám vlastnú teooriu , jeden deň u Boha je na zemi niekoľko tisíc (stotisíc) rokov a takže mi to všetko pasuje podľa vedecky podložených faktov je známe že všetko vznikalo postupne veľmi dlhý čas , tak kým boh pracoval 6 dní tak na zemi ubehlo veľa času
Evolúcia alebo aj samotný ľudský organizmus disponuje prvkami inteligencie. Správa sa presne ako počítačový program, ktorý niekto vytvoril. Doposiaľ sa však nepodarilo lokalizovať " zdrojový kód. " Je to pomerne nový objav. Niektorí to považujú za dôkaz existencie Boha, iní zas tvrdia, že nás stvorila vysoko inteligentná civilizácia.
Podľa mňa je to len dôkaz inteligencie prírody samotnej a to, čo považujeme za nadľudské, môže byť prirodzene ľudské...
Napriek tomu, ze evolucna biologia je mi velmi blizka, je to vlastne moja specializacia, tak nevylucujem ani existenciu niecoho vyssieho. Moj nazor je taky, ze veda a nabozenstvo sa nevylucuju.
Obavam sa toho, ze nic ako posmrtny zivot nejestvuje, no existencia (inteligentneho) zivota na inej planete je mozna.
A este by som rada dodadala, ze evolucna teoria je sice iba teoria, ale evolucia ako taka je nevyvratitelny fakt, aspon teda pre mna urcite. Fylogeneza, ontogeneza a vztahy medzi nimi, genetika, jednoducho je to pre mna nieco tak prirodzene ako vzduch ktory dycham.
@Cerwik no ono to je 100% ...samozrejme, ze nedaju sa este dnes presne vytycit vyvojove vetvy smerujuce k vzinku cloveka...ved to ma pociatok v predkambriu to je dost casu dozadu a z niektorych obdobi su fosilie zachovane lepsie, z niektorych horsie takze aj to co sa uz doteraz dokazalo je podla mna velky uspech a absolutne staci pre vyvratenie nejakych "nadprirodzenych" teorii...
mne sa paci, ako ludia veria v nejaki posmrtni zivot, alebo existenciu. proste ze maju svoju vieru, nadej...... v istom zmysle to obdivujem, ze niekto niecomu nadpozemskemu verii.cim samozrejme nechcem tvrdit nic pre, ani proti. z dovodu ze nechcem zasahovat, ani ovplivnovat smerovanie a buducnost ludstva.
teraz k teme- no to je tema na samostatny blog, a na samostatnu diskusiu. rozhodne je to na dlho, vysvetlit a rozpisat vsetko co sa k tomu hodii napisat. preto nebudem tu priamo odpovedat.
@Vewe Presne tak! Evolúcia nespochybňuje Stvorenie. Inak slovo "vedec" sa objavuje až od obdobia humanizmu, pretože dovtedy sa za vedca považoval teológ, resp. kňaz.
@Xiao haluz je ze Darwin ma s evoluciou pramalo, jednu slabu neuplnu nedokonalu teoriu...skor len napad...ini ludia stali za nejakou komplexnou evolucnou teoriou no predpokladam ze ty vies len ze Darwin, clovek vzinkol z opice a to je vsetko..
@belzeboss evolucia neznanmena, ze na zaciatku nemohlo byt nieco, co urobilo z piatich prvkov prve organicke zluceniny a bunky... pretoze to sa vedcom este dokazat nepodarilo. sam v evoluciu verim ale nemyslim si, ze sa to zacalo len tak od seba. A i Darwin povedal, ze "Je nemožné dokázať a pochopiť, že veľkolepý a nad všetkou mieru nádherný vesmír a tak isto aj človek, povstali iba náhodou.Toto považujem za hlavný dôkaz jestvovania Boha."
@Vive nejasny je len vznik vesmiru..vznik Zeme a nasledne po istom case aj zivota na Zemi uz sa odvija od vesmiru. Samozrejme, nejak ten samotny zivot vznikol a ja neviem ako lebo som to nestudoval. Ale urcite to nebolo za 7 dni...
@Xiao ved to ma na tom stve vela vedcov je krestanov a proste terajsi ludia to vsak nevnimaju ked je vedec dajme tomu budhista je to normalne ale ked je krestan tak tak je to ze waaauuuw
@Belzeboss@27 aj napriklad rozstiepenie atomu "vymyslela"...nenapada ma to spravne slovo ... jedna zena ktora vobec znama ako objavitelka...vzdy to je tak ze za tymi ludmi stoji este niekto s IQ geniusa ale len isty ludia zoznu slavu za to
@Vewe Budhisti nie sú vedci, ich náboženstvo je v skutku odlišné. Naopak v kresťanstve sa veľmi často nachádzajú vedecké bádania teológov, mníchov, kazateľov a podobne. Súvislosť medzi kresťanským náboženstvom a vedou a je najvyššia zo všetkých náboženstiev. Ale, samozrejme, múdrosť svojich myšlienok má mnoho iných náboženstiev, ako aj taoizmus, judaizmus, hinduizmus aj budhizmus.
@Filipkoo a @Pernik Dokáže niekto vyvrátiť existenciu malých ružových sloníkov s modrými bodkovanými mašličkami okolo krku na Jupiteri? Vyvracia to azda evolučná hypotéza? O stvorení ľudia vedeli pred tým, než si niečo "vysvetľovali".
@Xiao ... xD vedeli? Vyvrátiť? Ukáž mi ich, a poviem si "iba sa to na slonioky podoba" ... Nevedeli,snaď im to boh napisal do knihy v reči ktoru rozumeli, alebo im to napisal do oblakov veľkym zelenym lietadlom "Boli ste stvorený, ale nepoviem kým!" .. no isto...
@Xiao Bibliu? Ja ju nechcem čítať, je to len kniha, ...Nikto nevie čomu má veriť, preto si každý určí, čomu veriť chce - a ja verim vede, nie náboženstve, veď náboženstvo nie je podložené empirickými skúsenostiami, ako sa tomu dá veriť?
ANO MUSI EXISTOVAT NIECO INTELIGENTNE,,KTO VYTVORIL VESMIR, MOZOG, SVET, PRETOZE UVERIL BY VARI NIEKTO ZE HODINKY VZNIKLI NáHODOU EVOLUCIOU???, URCITE NIE,,,,KAZDY ZAKON MA SVOJHO ZAKONODARCU A TAK ISTO JE TO AJ SO SVETOM , MUSEL MAT SVOJHO KONSTRUKTERA, POSTAVIL HO,,,JEDNODUCHO POVEDANE:,, KAZDY DOM POSTAVIL NIEKTO, ALE TEN KTO POSTAVIL VSETKO JE bOH
@matthew322 tak v tom pripade si precitaj stranku www.rael.org dozvies sa tam skutocnu pravdu o tom ze nas tu na zemi stvorilivysoko inteligentne bytosti zvane elohim , a ktore nas zaucali pomocou svojich prorokov jezis , bidha atdd
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
proste spojilo sa viacero vplyvov a produktom bol život
ja len by som rád poznamenal, že evolúcia nie je tak celkom 100 percentný fakt. Najväčším omylom je, keď niekto hovorí o evolučnej teórii; zatiaľ je to stále hypotéza, pretože 2 z približne 10 evolučných "skokov" sa ešte nepodarilo dokázať.
Rovnako ako kreacionisti aj evolucionisti sú stále iba veriaci, a v tomto zmysle verím v evolúciu a fyziku, a nevidím vo vesmíre žiadne miesto pre akéhokoľvek boha (či akýkoľvek "vyšší princíp").
Podľa mňa je to len dôkaz inteligencie prírody samotnej a to, čo považujeme za nadľudské, môže byť prirodzene ľudské...
no mne osobne je to úúúúplne jedno, čo na tom záleží? ale ako neveriaca sa prikláňam k evolúcii
Obavam sa toho, ze nic ako posmrtny zivot nejestvuje, no existencia (inteligentneho) zivota na inej planete je mozna.
A este by som rada dodadala, ze evolucna teoria je sice iba teoria, ale evolucia ako taka je nevyvratitelny fakt, aspon teda pre mna urcite. Fylogeneza, ontogeneza a vztahy medzi nimi, genetika, jednoducho je to pre mna nieco tak prirodzene ako vzduch ktory dycham.
Nebo a peklo nie je miesto, ale stav.
A tiež som názoru, že veda a viera sa nevylučujú
teraz k teme- no to je tema na samostatny blog, a na samostatnu diskusiu. rozhodne je to na dlho, vysvetlit a rozpisat vsetko co sa k tomu hodii napisat. preto nebudem tu priamo odpovedat.
@wranna Len toľko, že Darwin, ktorý prišiel s evolučnou teóriou, vôbec nespochybňoval existenciu Boha, resp. nadľudskej sily, ale len ju potvrdzoval.
no myslim si ze daleko od nas je nejaka planeta co by tam jestvoval zivot
zivot po smrti ? i ked som citala v kinhe asi pat krat stranu popisanu o tom ci jestvuje alebo nie .. neviem si vytvorit svoj nazor
...ako môže niekto pochybovať o tom, že vo vesmíre nie sme sami?