povem to rovno...najvac pocuvam nasix slovenskyx raperov.paci sa mi hiphop..samo ze teraz sa do man zacne aspon polovica z vas obuvat ze su trapni...alebo dokonca ako uz niekde padlo poviete ze hiphop ci rap nazvite to ako xcete tuna u nas nie je....a tak
vela dobrej hudby na slovensku je ...bohizial asiq moznost prerazit nemaju a mozno ani nechcu...osobne tiez mam radsej nekomercne dobre skupiny...takych fajnych punkovic a hardcorovych veciciek sa najde aj na slovensku..
Crack_princess: Punk je ziwotny styl, Punk-rock je hudobny styl, ktory sa deli na tje wrdsie weci ako su Sex Pistols, Exploited a bla bla bla a potom tje melodickejsie, ako je neo punk (niektory twrdia ze neo punk je tjez ziwotny styl, ale tak to co ja pocuwam zaskatulkujem jednoducho ako neopunk a htowo..), pop punk, melo punk a co ja wjem co secko..
No hovoril som o styloch ktore sa bezne v tychto koncinach nedaju kupit(vlastne vobec) ,a na uzemi ciech+Slovenska je tak mozno 6 kapiel dohromady,su to elektronicke styly, EBM, Futurepop,Darkwave,Industrial a podobne ku ktorym sa zial da dostat iba cez internet, zatial co s Nemecku alebo v Skandinavii su tieto styly pomaly bezne zname..
Na Slovensku je jednoznacne preferovany HipHop. Z coho som velmi smutna. Ale len ja to nezmenim. Myslim, ze je este stale par starych aj novych mladuckych kapiel, ktori maju talent, vedia hrat na svoje lasky (nastroje) a idu si za svojim cielom. Sice asi z 99% neprerazia, pretoze dnes uz nieje taky zaujem o rockovu hudbu, ale aj tak vam drzim palce . Mozno o par rokov, sa pridam aj ja.
no... hip hopu je na svk fakt dost vela, len mnohi ani len netusia, ze tu uz je cca tak dlho ako ja. to je vyse 17 rokov. pamatate sa na ten big boom, ked sa vynorilo strasne vela slovenskych rapperov, niekedy by som povedala az traperov? no, tak rap na svk bol uz davno predtym. cize: ma tu svoje korene dake uz. mena ako potrok, krakalla, flaps, manifest, zla strava, nazov stavby, zle kone, severna strana, cierna era a kopa inych - to su skupiny, ktore za nieco stoja. ich texty maju nejaku uroven a nie su o tom, ako najsambig rapper kyda na nejakeho taslera. tie texty maju nieco do seba, ale su malo popularne, pretoze na ich pochopenie sa clovek musi zamysliet...
dalej je tu silne posobenie elektronickej hudby. od techna, cez trance, menej house, az po jungle. pokial dobre viem tak house sa velmi neprodukuje, len sa hra. trancova produkcia je tu aka-taka, ale este v plienkach a v techne prehlad nemam. viem ale, ze je to styl oblubeny (nekomentujem podstyly a ich rozdiely, cize schranz a latino house a vsetko podobne, lebo je toho vela...) a hra sa pomerne casto.
siroke zastupenie hlavne na zapadnom svk ma teda drum n bass. a silna je aj vlastna produkcia. nasi dji cim dalej viac produkuju vlastne tracky a ich mena (djov) su zname uz aj za hranicami nasho prdlaveho statu. a co je podstatne: ma to tu svoje pevne obecenstvo yo, sistaz n brotherz
no a potom su to vsadepritomna (srackova) popmjuzik a tie normalne veci hrane na hudobnych nastrojoch. rock a take styly, do ktorych sa nevyznam, ale su kvalitne. a jasne, ako niekto spomenul: hardcore. boze moj, chodte do topolcian, tam je toho na kila! o tomto style radsej pomlcim...
a drzia sa ludovky a dychovka. ako fakt. mnohi podla mna ani len netusia ako vela ludi drzi kulturu dychoviek. ale je to fajn, tak to ma byt, lebo kto skusil vie, ze hrat na dychovom nastroji nie je ziadna haluzz...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
asi tak...ale podla mna sa najdu aj nove mozno v buducnosti uspesne...ako Lavagance a dalsie...ale vela ich teda nie je
no okrem hh tu je jedine ten pop čo som si všimol..a to hlavne komunisticke vykopavky alebo rychlo kvasene hviezdičky
dalej je tu silne posobenie elektronickej hudby. od techna, cez trance, menej house, az po jungle. pokial dobre viem tak house sa velmi neprodukuje, len sa hra. trancova produkcia je tu aka-taka, ale este v plienkach a v techne prehlad nemam. viem ale, ze je to styl oblubeny (nekomentujem podstyly a ich rozdiely, cize schranz a latino house a vsetko podobne, lebo je toho vela...) a hra sa pomerne casto.
siroke zastupenie hlavne na zapadnom svk ma teda drum n bass. a silna je aj vlastna produkcia. nasi dji cim dalej viac produkuju vlastne tracky a ich mena (djov) su zname uz aj za hranicami nasho prdlaveho statu. a co je podstatne: ma to tu svoje pevne obecenstvo yo, sistaz n brotherz
no a potom su to vsadepritomna (srackova) popmjuzik a tie normalne veci hrane na hudobnych nastrojoch. rock a take styly, do ktorych sa nevyznam, ale su kvalitne. a jasne, ako niekto spomenul: hardcore. boze moj, chodte do topolcian, tam je toho na kila! o tomto style radsej pomlcim...
a drzia sa ludovky a dychovka. ako fakt. mnohi podla mna ani len netusia ako vela ludi drzi kulturu dychoviek. ale je to fajn, tak to ma byt, lebo kto skusil vie, ze hrat na dychovom nastroji nie je ziadna haluzz...
snad som nezabudla na nic. ak hej, sorry. caffte