To väčšinou závisí od daného študenta, nie od toho, aké je to náročné, lebo aj náročné veci sa dajú naučiť a pripravovať sa na to. Aj úroveň školy má na tom podiel.
Co ja viem... Maturitu by som uz viac nechcela a nemenila za statnice, ale zas pri mature mas obvykle cloveka v komisii ktory ta pozna a vie ako si fungovala na tej skole celych 4/5 rokov zatialco na statniciach mas komisi z ludi ktori ta pravdepodobne bud nikdy nestretli alebo neregistruju a je uz len na ich povahe ci ta podrzia alebo vyhodia... Niektori si dokonca urcuju kvoty vyhodenych studentov, ktore chcu splnit a najust niekoho nenechaju prejst no tak zavisi od ludi
na vyske fakt zalezi velmi kto tam je. A fakt, matura je vacsinou o tom, ze ta nechaju prejst (v priemere na vsetkcyh strednych skolach na SR). A na statniciach tam mozu byt ludia ktory ta vobec nepoznaju.
Myslim, ze tazsie - maturita je formalita, ale na vyske ta uz skusajuci az tak nepoznaju a nechcu, aby uplne kazdy dostal hned Bc. alebo Mgr., prip. Ing.
Princíp je podobný. Prídeš, posadíš sa, vyberieš otázku, pripravíš sa a hovoríš. Rozdiel je len v tom, čo/koľko sa učíš a koho máš pred sebou. Na strednej máš väčšiu pravdepodobnosť, že budeš mať pred sebou učiteľov, ktorý ťa poznajú. Na vysokej ti do komisie môžu dať teoreticky aj učiteľov, ktorých si vôbec nevidela. Niektorí tiež môžu byť úplní detailisti a chytajú za slovíčka, iní radi pomôžu. Z tohto pohľadu je to dosť osobitné a závisí od školy.
Ja som chodil do bs na chemicku strednu odbor biotechnologie a maturita bola ovela komplexnejsia a prepracovanejsia vratane praktickej casti oproti statniciam na UCM v Trnave kde som mal tiez biotechnologie. Takze je to individualne... ale musim povedat ze oboje je neuveritelna fraška.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
kazde skusove na VS je tazsie ako matura -.-