Podla mna ano. Pokial viem definicia krestanstva je viera v Boha, Jezisa Krista a v bibliu, co jehovisti splnuju takze su krestania.
Vadim sa tu s tomiq254 a chcem do toho zatiahnut viac ludi Od 28: » www.birdz.sk/forum/peklo/138...
no zakladom pre Jehovistov bola Biblia, takze prvy jehovista bol zrejme krestan, tak ako prvy krestan bol zid .... a neviem ci su krestania, krestanska cirkev ich zrejme neuznava ako svoju sucast, a jehovisti si uz mozu mysliet co chcu
Jehovisti su sekta. Ale to este neznamena ze niesu krestania. Krestanstvo je nabozenstvo. Cirkev je spolocenstvo ludi, nabozenska obec patriace do krestanstva. Rozne cirkvi si vysvetluju roznne casti Biblie po svojom. To ze jedna cirkev neuznava inu este neznamena za neuznana cirkev nie je krestanska. Jehovisti nie su cirkev, su sekta. Ale sekta je tiez nabozenska obec ale vyclenena od cirkvi, nie od nabozenstva.
@qwer28 tak to si potom nepočul žiadnu nebudem ti tu dávať žiadne definície, stačí sa trošku posnažiť a nájdeš na nete niečo schopné, myslím že google je svinská záležitosť.
ale aby som vysvetlila, prečo je tá definícia na prd (hlavne je príliš vágna):
Boha má aj judaizmus pod menom Jahve resp. Adonai, to že Ježiša nevnímajú ako Mesiáša neznamená že v neho neveria, urážajú ho - čo znamená, že veria že žil a Biblia nie je jedna kniha a pre nich je určujúca biblia hebrejská - to jest Tóra a ďalšie knihy ktorých názvy už si nepamätám.
Svedkovia sú kresťania majú svoje dobré stránky vo svojom náboženstve, ale sú tam veci, ktoré sa mi nepozdávajú. Napríklad chodenie do služby s časopismi. Ako introvert by som to nedokázala.
@milo5 Je absolutne jedno kto co uznava, nabozenstvo, cize i krestanstvo, je vecou vnutorneho presvecenia, viery. Cirkev je spolocenstvo ludi. Ked jehovisti veria v krestanske hodnoty tak su krestania a nemusia byt ani cirkvou a je absolutne jedno ci ju vsetky ostatne krestanske cirkvi uznavaju alebo nie.
Takze nenajde sa jeden jediny logicky argument proti?
@sabnacke no ved prave ze som nasiel asi 10 definicii ktore su v poctate totozne s tym co som napisal. A ziadnu definiciu nedas pretoze si nedokazala najst ziadnu ktora by dokazovala ze ta moja je zla.
Christianity (from the Ancient Greek word Χριστός, Christos, a translation of the Hebrew מָשִׁיחַ, Māšîăḥ, meaning "the anointed one",[1] together with the Latin suffixes -ian and -itas) is a monotheistic[2] religion based on the life and oral teachings of Jesus as presented in the New Testament -wikipedia
the religion derived from Jesus Christ, based on the Bible as sacred scripture, and professed by Eastern, Roman Catholic, and Protestant bodies - merriam-webster.com
The religion based on the person and teachings of Jesus Christ, or its beliefs and practices -oxforddictionaries.com
pertaining to, or derived from Jesus Christ or His teachings: a Christian faith. dictionary.reference.com
Počul som že vy keď presviedčate ľudí tvrdíte o sebe že ste kresťania no cirkev vás berie ako sektu tak nechápem prečo tvrdíte že ste kresťania a zároveň si myslíte že v kostoloch slúžime satanovi. Keď si jehovista čudujem sa ti že si vôbec na internete veď vy máte všetko zakázané aby ste nemohli spoznať pravdu.
@qwer28 za prvé žiadnu definíciu som ani nehľadala, ale ako vidím ty si ich našiel možno 50 a veľmi ti nepomohli a za druhé opakujem, že tvoja definícia bola vágna.
nápoveda: kresťanstvo hovorí o viere v Boha, ktorý je v 3 osobách a to je Otec, Syn (Ježiš) a Svätý duch + opäť to čo som napísala v @17
@tomiq254 1.Ja niesom jehovista. 2.Aj po upozorneni na to ze cirkev, krestanstvo a katolizmus nie je to iste, aj po tom co som ti vysvetlil aky je medzi nimi rozdiel tak stale miesas tieto pojmy 3. Niekolko krat som ta upozornil aby si hovoril k teme ale ty stale rozpravas mimo. Co tu zase trepoces nieco o satanovi a zakazovani internetu?
@sabnacke viere v Boha, ktorý je v 3 osobách a to je Otec, Syn (Ježiš) a Svätý duch je krestanska viera, mozno aj inych cirkvi, nie vseobecna katolicka. V biblii sa nikde nepise o bohu v troch osobach. A zidia neuznavaju bibliu ale len jej cast, stary zakon.
@mtb@20 všetci sa nazývajú pravými čímkoľvek, kámo
@qwer28 to nie je viera v boha "v troch osobách", to je trojjediná bytosť, tj bytosť s tromi aspektami, "otec, stvoriteľ", "syn, zažívateľ, ten čo sa učí, spoznáva a objavuje stvorené", a "duch svätý", inšpirácia, to čo tvorí most medzi dvoma predošlými, ale je to jedna bytosť, len keďže je všemocná tak vie z celku seba vydeliť niektorý aspekt a niekam ho poslať samostatne (Kristus na zem, mimochodom v tomto zmysle by to že nás prišiel "vykúpiť", zariadiť aby nám bolo odpustené, aj celkom dáva zmysel, ako jediný výklad, bolo to vlastne prvý raz čo si boh zakúsil ľudský údel, a pravdepodobne usúdil že to až také ľahké nemáme a bol na nás dovtedy príliš tvrdý? slight_smile:...
ale proste jedna bytosť s tromi základnými "povahovými vlastnosťami"
(mnoho kresťanov by asi s mojou interpretáciou nesúhlasilo, a mýlilo by sa, pretože nepoznajú korene kresťanského/monoteistického mýtu)
...no, ale... keď už teda kecám, tak sa aj vyjadrím, z názvu mi príde že jehovizmus mí bližšie k Židovstvu, už len tým že používajú židovské meno boha, ale ak veria že Kristus je spasiteľ, tak je to odnož kresťanstva, akože aktuálne, bez ohľadu na to či sa to oddelilo od kresťanstva alebo ešte od židovstva, čiže buď:
alebo
(prerušovaná čiara s otáznikom je že tam imho nejaký vplyv určite bol aj týmto smerom)
...ale to si len tak cucám z prsta lebo ma to teraz baví
su to krestania, mas dost bordel v pojmoch ("krestanska cirkev" - ehm, to akoze co je). definicou sekty podla mna nesplnaju a to, ze su "hnusni a manipulativni" maju ludia akurat tak od miestneho farara
vidno tazku nevedomost ludi v tejto diskusii, tazko o niecom diskutovat, ked ludia nevedia o com hovoria.
@qwer28
V biblii sa nepíše o svätej trojici? Taký blud ako keď si napísal že sa v biblii nikde nepíše že Ježiš bol ukrižovaný. V biblii sa veľa krát píše o Bohu ako Ježišovom otcovi čiže Ježiš Boží syn ďalej sa tam veľa raz píše o duchu svätom a máš tu svätú trojicu. Boh otec Ježiš syn a duch svätý.
@midnight
Jehovizmus vytvorilo pár fanatikov ktorí chceli zbohatnúť na hlúposti ľudí veď oni si sami upravili bibliu podľa seba a zakazujú čítať našu bibliu alebo sa aj stýkať s kresťanmi alebo ľuďmi iných názorov a viery nemôžu chodiť na diskotéky nemôžu prijať krv pri nehode a ďalších 100 veci pozri si toto video čo som sem pridal. Úplne si protirečia hovoria že duša človeka sa po smrti rozplynie ale tiež hovoria že po smrti sa stretnú na spoločnom mieste. Koniec sveta predpovedali už asi 10x a ani raz im to nevyšlo V peklo neveria ale hovoria že cirkev pochádza od satana. » www.jw.org/sk/...
Prečítaj si tie nezmysli
@33 boha, ten druhý obrázok prečo má ten úplne odveci link?... nevadí, sa mi s tým už nechce babrať, aj tak to nemá zmysel, ako pozerám
@tomiq254
"Jehovizmus vytvorilo pár fanatikov ktorí chceli zbohatnúť na hlúposti ľudí veď oni si sami upravili bibliu podľa seba a zakazujú čítať našu bibliu alebo sa aj stýkať s kresťanmi alebo ľuďmi iných názorov a viery"
gratulujem, práve si prakticky popísal vznik takmer akéhokoľvek náboženstva.
"pozri si toto video čo som sem pridal"
netrápi.
"Úplne si protirečia"
gratulujem, zasa si vystihol charakteristiku prakticky každého náboženstva, vrátane toho svojho.
"hovoria že duša človeka sa po smrti rozplynie ale tiež hovoria že po smrti sa stretnú na spoločnom mieste"
nevidím protirečenie, bežná dichotómia.
"Koniec sveta predpovedali už asi 10x a ani raz im to nevyšlo"
rovnako ako vy
"Prečítaj si tie nezmysli"
čítam dennodenne na birdzi presne ten istý druh nezmyslov a ani na to nepotrebujem jehovistov, úplne mi stačia týpci ako ty.
@tomiq254 Ja netvrdim ze som neomylny, preto je tu aj tato diskusia. No pokial niekto nepreukaze opak tak mam pravdu. S tym krizom som sa mylil len ciastocne, pise sa tam o nom, ale ako som ti dokazal, nie je jasne ci bol ukrizovany na krizi alebo na kole pretoze z jazyka z ktoreho sa biblia prekladala su slova kriz a kol homonima. Ok, mylil som sa aj v tom ze sa nepise o jezisovi ako o bozom synovi, no mylil si sa aj ty ked si tvrdil ze jehovisti neuznavaju jezisa ako bozieho syna. Jehovisti uznavaju jezisa ako bozieho syna, neuznavaju svatu trojicu a to, ze jezis je Boh. » www.jw.org/en/publications...
Jehovisti uznavaju boha, uznavaju jezisa ako bozieho syna, uznavaju ducha sveteho ako boziu moc ale neuznavaju ze otec syn a duch svety su jedno a to iste, cize Boh v troch osobach. A To ze sveta trojica je Boh v troch osobach sa vazne v Biblii nepise, znovu som to skusal najst, nieje to nikde. Takze ta poprosim aby si sem poslal pasas v ktorej sa o tomto pise. A to s upravou biblie, nepozmenili ju, maju svoj preklad. Si pozri len rimokatolicku bibliu v slovencine a porovnaj s anglickou verziou kolko je tam rozlicnosti a v niektorych pripadoch je dokonca pozmeneny cely vyznam vety. A veta "Kresťania sú kresťania jehovisti sú jehovisti" je nepodlozena. Ja som svoje tvrdenie ze "jehovisti su krestania" podlozil definiciou krestanstva ktoru jehovisti splnuju. Zatial tvoje argumenty su dost chabe.
@tomiq254 A okrem toho, ani protestanti neuznavaju svatu trojicu, neuznavaju nebo a peklo, neuznavaju ze kristus je vo svatosti oltarnej a su krestania. Chces povedat ze protestanti nie su krestania?
@qwer28
Ok aj ja som sa v dačom mýlil čo sa týka svätej trojice v biblii Ježiš hovorí aby sme každého krstili v mene otca i syna i ducha svätého. Ďalej to že Mária počala skrze ducha svätého hovorí jasne že duch svätý je Boh a je tam toho viac len sa mi tu nechce všetko vypisovať.
Jednu základnú vec nechápem načo uznávajú Boha keď veria že po smrti je koniec len tu máš myšlienku že to vymysleli ľudia.
Ďalej neveria v peklo a Ježiš veľa krát hovorí v biblii o pekelných plameňoch a o tom že tam je len večný škrýpot zubami plač a nárek ďalej Ježiš často vyháňal počas života démonov z posadnutých a často hovorí o satanovi lenže ľudia čo túto sektu vymysleli všetko upravili po svojom v ich biblii také veci ani nenájdeš.
Ďalej Ježiš stále hovoril že tu prišiel preto aby za nás zomrel a aby nás vykúpil svojou smrťou lebo nás tak nekonečne miluje ale jehovisti tvrdia že Boh miluje len spravodlivých veď sa zamysli nad tými bludami čo oni šíria.
Ďalej jehovisti tvrdia že Ježiš vystúpil do neba v roku 1914 a vtedy zvrhol na zem satana ktorý začal zúriť a preto boli vojny takže predtým podľa nich zlo ne zemi neexistovalo. Veď sa zamysli aké nezmysli sú to to je až nehorázne tvrdia že uznávajú Ježiša ale všetko čo on učil oni prekrútili.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
ale aby som vysvetlila, prečo je tá definícia na prd (hlavne je príliš vágna):
Boha má aj judaizmus pod menom Jahve resp. Adonai, to že Ježiša nevnímajú ako Mesiáša neznamená že v neho neveria, urážajú ho - čo znamená, že veria že žil a Biblia nie je jedna kniha a pre nich je určujúca biblia hebrejská - to jest Tóra a ďalšie knihy ktorých názvy už si nepamätám.
cca tak nejak.
Takze nenajde sa jeden jediny logicky argument proti?
Christianity (from the Ancient Greek word Χριστός, Christos, a translation of the Hebrew מָשִׁיחַ, Māšîăḥ, meaning "the anointed one",[1] together with the Latin suffixes -ian and -itas) is a monotheistic[2] religion based on the life and oral teachings of Jesus as presented in the New Testament -wikipedia
the religion derived from Jesus Christ, based on the Bible as sacred scripture, and professed by Eastern, Roman Catholic, and Protestant bodies - merriam-webster.com
The religion based on the person and teachings of Jesus Christ, or its beliefs and practices -oxforddictionaries.com
pertaining to, or derived from Jesus Christ or His teachings: a Christian faith. dictionary.reference.com
nápoveda: kresťanstvo hovorí o viere v Boha, ktorý je v 3 osobách a to je Otec, Syn (Ježiš) a Svätý duch + opäť to čo som napísala v @17
@qwer28 to nie je viera v boha "v troch osobách", to je trojjediná bytosť, tj bytosť s tromi aspektami, "otec, stvoriteľ", "syn, zažívateľ, ten čo sa učí, spoznáva a objavuje stvorené", a "duch svätý", inšpirácia, to čo tvorí most medzi dvoma predošlými, ale je to jedna bytosť, len keďže je všemocná tak vie z celku seba vydeliť niektorý aspekt a niekam ho poslať samostatne (Kristus na zem, mimochodom v tomto zmysle by to že nás prišiel "vykúpiť", zariadiť aby nám bolo odpustené, aj celkom dáva zmysel, ako jediný výklad, bolo to vlastne prvý raz čo si boh zakúsil ľudský údel, a pravdepodobne usúdil že to až také ľahké nemáme a bol na nás dovtedy príliš tvrdý? slight_smile:...
ale proste jedna bytosť s tromi základnými "povahovými vlastnosťami"
(mnoho kresťanov by asi s mojou interpretáciou nesúhlasilo, a mýlilo by sa, pretože nepoznajú korene kresťanského/monoteistického mýtu)
...no, ale... keď už teda kecám, tak sa aj vyjadrím, z názvu mi príde že jehovizmus mí bližšie k Židovstvu, už len tým že používajú židovské meno boha, ale ak veria že Kristus je spasiteľ, tak je to odnož kresťanstva, akože aktuálne, bez ohľadu na to či sa to oddelilo od kresťanstva alebo ešte od židovstva, čiže buď:
alebo
(prerušovaná čiara s otáznikom je že tam imho nejaký vplyv určite bol aj týmto smerom)
...ale to si len tak cucám z prsta lebo ma to teraz baví
vidno tazku nevedomost ludi v tejto diskusii, tazko o niecom diskutovat, ked ludia nevedia o com hovoria.
Kresťania sú kresťania jehovisti sú jehovisti neviem čo na tom ty nechápeš.
V biblii sa nepíše o svätej trojici? Taký blud ako keď si napísal že sa v biblii nikde nepíše že Ježiš bol ukrižovaný. V biblii sa veľa krát píše o Bohu ako Ježišovom otcovi čiže Ježiš Boží syn ďalej sa tam veľa raz píše o duchu svätom a máš tu svätú trojicu. Boh otec Ježiš syn a duch svätý.
Jehovizmus vytvorilo pár fanatikov ktorí chceli zbohatnúť na hlúposti ľudí veď oni si sami upravili bibliu podľa seba a zakazujú čítať našu bibliu alebo sa aj stýkať s kresťanmi alebo ľuďmi iných názorov a viery nemôžu chodiť na diskotéky nemôžu prijať krv pri nehode a ďalších 100 veci pozri si toto video čo som sem pridal. Úplne si protirečia hovoria že duša človeka sa po smrti rozplynie ale tiež hovoria že po smrti sa stretnú na spoločnom mieste. Koniec sveta predpovedali už asi 10x a ani raz im to nevyšlo V peklo neveria ale hovoria že cirkev pochádza od satana.
» www.jw.org/sk/...
Prečítaj si tie nezmysli
@tomiq254
"Jehovizmus vytvorilo pár fanatikov ktorí chceli zbohatnúť na hlúposti ľudí veď oni si sami upravili bibliu podľa seba a zakazujú čítať našu bibliu alebo sa aj stýkať s kresťanmi alebo ľuďmi iných názorov a viery"
gratulujem, práve si prakticky popísal vznik takmer akéhokoľvek náboženstva.
"pozri si toto video čo som sem pridal"
netrápi.
"Úplne si protirečia"
gratulujem, zasa si vystihol charakteristiku prakticky každého náboženstva, vrátane toho svojho.
"hovoria že duša človeka sa po smrti rozplynie ale tiež hovoria že po smrti sa stretnú na spoločnom mieste"
nevidím protirečenie, bežná dichotómia.
"Koniec sveta predpovedali už asi 10x a ani raz im to nevyšlo"
rovnako ako vy
"Prečítaj si tie nezmysli"
čítam dennodenne na birdzi presne ten istý druh nezmyslov a ani na to nepotrebujem jehovistov, úplne mi stačia týpci ako ty.
» www.jw.org/en/publications...
Jehovisti uznavaju boha, uznavaju jezisa ako bozieho syna, uznavaju ducha sveteho ako boziu moc ale neuznavaju ze otec syn a duch svety su jedno a to iste, cize Boh v troch osobach. A To ze sveta trojica je Boh v troch osobach sa vazne v Biblii nepise, znovu som to skusal najst, nieje to nikde. Takze ta poprosim aby si sem poslal pasas v ktorej sa o tomto pise. A to s upravou biblie, nepozmenili ju, maju svoj preklad. Si pozri len rimokatolicku bibliu v slovencine a porovnaj s anglickou verziou kolko je tam rozlicnosti a v niektorych pripadoch je dokonca pozmeneny cely vyznam vety. A veta "Kresťania sú kresťania jehovisti sú jehovisti" je nepodlozena. Ja som svoje tvrdenie ze "jehovisti su krestania" podlozil definiciou krestanstva ktoru jehovisti splnuju. Zatial tvoje argumenty su dost chabe.
Ok aj ja som sa v dačom mýlil čo sa týka svätej trojice v biblii Ježiš hovorí aby sme každého krstili v mene otca i syna i ducha svätého. Ďalej to že Mária počala skrze ducha svätého hovorí jasne že duch svätý je Boh a je tam toho viac len sa mi tu nechce všetko vypisovať.
Jednu základnú vec nechápem načo uznávajú Boha keď veria že po smrti je koniec len tu máš myšlienku že to vymysleli ľudia.
Ďalej neveria v peklo a Ježiš veľa krát hovorí v biblii o pekelných plameňoch a o tom že tam je len večný škrýpot zubami plač a nárek ďalej Ježiš často vyháňal počas života démonov z posadnutých a často hovorí o satanovi lenže ľudia čo túto sektu vymysleli všetko upravili po svojom v ich biblii také veci ani nenájdeš.
Ďalej Ježiš stále hovoril že tu prišiel preto aby za nás zomrel a aby nás vykúpil svojou smrťou lebo nás tak nekonečne miluje ale jehovisti tvrdia že Boh miluje len spravodlivých veď sa zamysli nad tými bludami čo oni šíria.
Ďalej jehovisti tvrdia že Ježiš vystúpil do neba v roku 1914 a vtedy zvrhol na zem satana ktorý začal zúriť a preto boli vojny takže predtým podľa nich zlo ne zemi neexistovalo. Veď sa zamysli aké nezmysli sú to to je až nehorázne tvrdia že uznávajú Ježiša ale všetko čo on učil oni prekrútili.