@piter09 Načo sú potom dobré majstrovstvá Európy v ľubovoľnom športe? Alebo olympiáda? Jedno majú spoločné...spájať ľudí... Všetci ľudia nemusia milovať šport...no všetci milujú hudbu Podľa mňa je to super súťaž, kde má každý štát možnosť ukázať sa a spoznať kultúru a pod. toho druhého. Len vďaka Eurovízii som sa naučil, že existuje niečo také ako Azerbajdžan, či Gruzínsko (Georgia) Veľa mi to pomohlo v rámci európskej geografie... nehovorím, že súťaž je dokonalá - sú tu podivné hlasovacie návyky krajín, no ktorý šport je na 100% férový a spravodlivý?
ešte som ani jednu nepočul lebo mám super rýchly internet ^.^
ale som fanúšikom tej súťaže...ale myslím, že 99% pesničiek budem počuť až keď to už pôjde v telke
ale ma sere že to RTVS nebude dávať...neviem cez čo to budem kukať -.-"
ale som bol maximálne nasratý že to vyhrala tá sfetovaná hipisáčka čo spievala z polovice na playback...ja som držal palce Írsku,Turecku, Ukrajine a najviac Izraelu
@piter09 Eurovízia je hlavne o zábave... aby sa ľudia zabavili, preto tam minulý rok poslala Rusko tie Babušky a tohto roku Grécko taký song, že : "Alcohol is free" ... veď to by bola nudná súťaž, kebyže tam sú samé slaďáky a otrepané songy, ktoré nikoho nezaujímajú... Je tam všetko...rôznorodosť Ak má štát normálne národné kolá, tak vždy dá to najlepšie čo má... ale tak ako my, čo sme bez kôl rovno dali Twiins alebo Šmajdu ... -.- tak bez komentára... V tom máš možno pravdu...ale Eurovision je hlavne o zábave... je to televízny program... ktorý sleduje vyše 100 000 000 ľudí po celej Európe. Super zviditeľnenie pre takú mini bezvýznamnú krajinu ako sme my
@jacoboo spoznať kultúru iných krajín? to myslíš vážne? naozaj si niekto môže myslieť, že švédsku hudbu dokonale prezentuje Loreen? alebo to najlepšie zo slovenskej scény je Max Jason Mai, ktorý tam bol minulý rok a doteraz sa na tom smejem?
Eurovízia je len grotesknou prehliadkou toho, čo je neexistujúcou kultúrou každej krajiny. so smiešnymi tancami a kostýmami a akože omamujúcou šou.
@grietusha Švédsko je známym takým štýlom hudby...viď Swedish House Mafia... o Slovensku sa to povedať nedá - veď nebol vybraný cez riadne kolá zaplatil si to, Šmajda bol sklamanie, veľké -.-
@magick55 my nejdeme nikam RTVS nemá peniaze, opäť... takže sme odstúpili ani Poliaci nejdú, ani Česi, Portugalci, Bosna Hercegovina → všetko pre peniaze.... Turecko nejde preto, lebo sa im nepáči, aké je hlasovanie, že je 50% televoting a 50% Jury... nechápem, čo sa Turecku nepáči, keď sú furt v TOP 10
@magick55 Slovensko sa ESC tento rok nezúčastní :/
@jacoboo úžasne? Mne sa celá ona nepáči fuj...nejdem to rozoberať Mám na ňu aj jej pesničku svoj názor Mal som ešte mesiac nervy ptm keď som to všade počul BTW na Birdzi sa mi už dlhší čas nezobrazujú Youtube videá.. a aj tak mám pomalý net, nejdú mi prehrávať :/
BTW Azerbajdžan ani Gruzínsko a ani Izrael alebo Arménsko nie sú v Európe..neviem čo tie štáty hľadajú v EUROvízii..nech si urobia Asiavision...alebo nech sa súťaž premenuje na EurAsiaVison
zatiaľ nič moc. som sklamaná. :/ jediné, čo ma tam zatiaľ zaujalo, je Nórsko - I feed you my love a Island. Ale verím, že Arménsko príde s niečím skvelým - majú neskutočne dobrého speváka, a som zvedavá na Estónsko a Srbsko - tí ma takmer nikdy zatiaľ nesklamali.
@dievcatko13 čo? DD to prečo? ona bola dávno pre Eurovision vo švédskej superstár, kde skončila tretia... a takto sa zmenila : » wiwibloggs.com/wp-content/them... Jej otec je z Maroka, či matka? Neviem ale jeden z rodičov je z Maroka a druhý zo Švédsko, preto je tak tmavšia potrebujete ešte nejaký dôkaz? a tu je jej casting:
@smartboy nie nie Eurovízie sa môže zúčastniť každý štát, ktorý patrí do Európskej vysielacej únie - EBU (European Broadcasting Union), či ako sa to volá... tá ma ohraničenie podľa nejakých rovnobežiek a poludníkov → a preto tam patrí aj Azerbajdžan, Arménsko, Gruzínsko, Izrael, Cyprus, Turecko, Maroko, Tunis, Švajčiarsko, Nórsko.... tu je mapa, kto tam všetko patrí: » www3.ebu.ch/cms/en/members/...
@mielikki Prečo? lebo už to mám tak zaužívané K Eurovízii som sa dostal cez Rybaka... som to počul na Exprese či kde... či Funku...? už neviem...a odvtedy sa tým veľmi zaoberám Neviem ti vysvetliť prečo krajiny po anglicky, je mi to tak lepšie otázka zvyku
@dievcatko13 joj veď načo ti v slovenčine? Nič tam poriadne nehovoria, v kuse len jak na páse odspievajú všetky pesničky a hotovo Tam ti netreba preklad nič... tam čo moderátori povedia 10 viet za celý prenos, tak to prežiješ, hádam a nič zložité + bude to ísť LIVE prenos a stránke: www.eurovision.tv v sekcii LIVE, je to oficiálna stránka ESC takže aj my, Slováci, si to môžeme pozrieť online teda prakticky celý svet
@jacoboo tak jasne, že to prežijem len zase, keď tam obkecávajú dačo napr. v švédčine, tak im nerozumiem a to ma znervózňuje a s tým, kde si to pozrieť problém nemám, lebo pravdepodobne to budem pozerať cez SVT - švédsku televíziu, bo tam aj teraz pozerám ich národné kolá...
@jacoboo nuž, Švédsko je vo svete známe skôr inou hudbou buď metalom a la In Flames a podobne alebo experimentálnou hudbou ako sú The Knife, Fever Ray či rôzne post punkové záležitosti. to je typická švédska hudba.
@piter09 ono to je v pravidlách , že nebudú hrať na nástrojoch v tom máš pravdu, ale tie nástroje, aspoň mne, vôbec nevadia, že sa na nich nehrá Ale napr. Dánsko bolo minulý rok s tými nástrojmi trápne, to som si všimol aj ja Ako nápadito "hrali" a gestikulovali
@grietusha asi to bude pravda no to uznávam... ale v rámci Eurovision a tej mainstreamovej hudby je Švédsko známe takými songami ako od Abby a teraz Loreen
@dievcatko13 no vidíš mne sa švédčina strašne páči, aj sa ju chcem učiť, len nemám čas a možnosti Možno až na výške v rámci kurzu... Inak ten live prenos už keď bude riadna Eurovízia, tak si pozri riadne bez švédskych omáčok, nie? na oficiálnej stránke mňa napríklad komentátori len vyrušujú, tak ako po minulé roky ten slovenský komentár, čo tam trepal 2 na 3 ... vôbec nie je potrebný komentátor, aspoň ja ho nepotrebujem
@jacoboo skôr celá vlna národného obrodenia 19. st., ak o tom niečo vôbec vieš.
muutta amerikaan, kun pidät englannin kielestä niin paljon. Olet oppimaton hölmö, sulla ei oo hyväitä perustuoita ja mä ei enää halua keskustella tältä .
Olen varma, että kirjoitin se monien virheen kanssa. Mutta sä et ymmärrät, sitten se on on yhdentekevää.
@mielikki Ako vidím, tak si veľmi tolerantná a mierumilovná osôbka Možno ťa to prekvapí, ale o národnom obrodení viem viac si myslíš A nie je to irelevantné, pretože ste tam naozaj spravili veľa chýb banálnych Ja som na Slovensko aj na slovenčinu hrdý, nerozumiem prečo tu vyskakuješ kvôli názvom štátom v angličtine xD zakomplexovaný netolerantný človek -.- ako väčšina Slovákov
@mielikki ja a všimnúť si chyby v takých zložitých vetách? prosím ťa, fínčinu som nevidela asi polroka, som rada, že viem napočítať do desať a skloňovať
@grietusha No a? Ani tak o vety nešlo, ako o tvary niektorých slov a celkovo, keď idem vyťahovať fínčinu s tým, že ha! nikto tomu nerozumie a zrovna natrafím na niekoho, kto aspoň čo-to rozumie
@mielikki vidim, že stále potrebuješ mať posledné slovo, ale o to sa neboj, pri mojej diskusii ho mať nebudeš rozoberá sa tu Eurovízia, očividne k tomu nemáš čo povedať, resp. už si sa vyjadrila, tak prosím, nemrhaj tu svojimi komentármi, ktoré sa tejto témy vôbec netýkajú
Eurovízia vždy bola, je a bude politická súťaž. Víťazstvo sa dá niekomu, od koho sa momentálne niečo chce. Videl som o tom zaujímavý film.
A reálne. Koľko Eurovíznych skladieb by ste boli schopní si ešte za týždeň znovu pustiť? Teda mňa tam za tie roky zaujal tak Rybak a dávno predtým Lordi. A Rybak odvtedy nič poriadne tiež nespravil.
@ink JA? hahah mám 16 takže zamestnanec asi ťažko skôr veľký fanúšik my tam toho roku neposielame nikoho...RTVS sa vzdala účasti...nemajú peniaze..takže nejde nikto JA som len chcel touto diskusiou zistiť, či to niekto pozerá a komu sa ktorá pesnička páči ...že marketing to si ma pobavil
@jacoboo 1. Pretože to je celé iba o politike 2.Viac ako polovica toho čo tam niektoré krajiny predvádzaju sa nedá ani nazvať hudbou 3. Ak sa aj nejaký normálny song nájde tak nemá šancu na úspech lebo do finále sa dostanú väčšinou najväčšie štetky a buzeranti (Jedward)..(bez urážky)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
ale som fanúšikom tej súťaže...ale myslím, že 99% pesničiek budem počuť až keď to už pôjde v telke
ale ma sere že to RTVS nebude dávať...neviem cez čo to budem kukať -.-"
ale som bol maximálne nasratý že to vyhrala tá sfetovaná hipisáčka čo spievala z polovice na playback...ja som držal palce Írsku,Turecku, Ukrajine a najviac Izraelu
Eurovízia je len grotesknou prehliadkou toho, čo je neexistujúcou kultúrou každej krajiny. so smiešnymi tancami a kostýmami a akože omamujúcou šou.
@jacoboo úžasne? Mne sa celá ona nepáči fuj...nejdem to rozoberať Mám na ňu aj jej pesničku svoj názor Mal som ešte mesiac nervy ptm keď som to všade počul BTW na Birdzi sa mi už dlhší čas nezobrazujú Youtube videá.. a aj tak mám pomalý net, nejdú mi prehrávať :/
BTW Azerbajdžan ani Gruzínsko a ani Izrael alebo Arménsko nie sú v Európe..neviem čo tie štáty hľadajú v EUROvízii..nech si urobia Asiavision...alebo nech sa súťaž premenuje na EurAsiaVison
» en.wikipedia.org/wiki/Music_of_S...
porovnaj si kolko je tam tych elektro alebo dance hudby v porovnani s metalovymi skupinami napr.
urcite je svedsko znamejsie pre skupiny ako Arch Enemy, In Flames, Opeth......
k @23 @piter09 a kde sú Hypocrisy? Hanbi sa!
ale je sranda, ako o nej furt hovorila, ako o "ňom" - stráááášne som sa na tom smiala
To ja tu môžem začať písať po fínsky, "lebo to tak mám zaužívané".
je trapne, ked jeden spieva a ostatni sa tam promenaduju s nastrojmi a tvaria sa, ze hraju
muutta amerikaan, kun pidät englannin kielestä niin paljon. Olet oppimaton hölmö, sulla ei oo hyväitä perustuoita ja mä ei enää halua keskustella tältä .
Olen varma, että kirjoitin se monien virheen kanssa. Mutta sä et ymmärrät, sitten se on on yhdentekevää.
Ako vieš, či tam mám nejaké chyby? Translátor ti to povedal? Tá veta tam bola alibisticky, nakoľko som si nebola istá jedným genitívom plurálu.
Hej, si tak hrdý na slovenčinu, že ju odmietaš používať v bežných výrazoch a máš tak rád krajinu, že jej obyvateľom prisudzuješ samé zlé vlastnosti.
A od komplexov mám ďaleko, toho sa ty neboj.
Skôr nechápem to preskakovanie z tykania do vykania
hudba bola vtedy ked tam bol MIkulcik s Nelou !
a kazdy rok zasnem ako hlboko sa da v hud. PRIEMYSLE klesnut .
aha, to mi nenapadlo tak si ju asi aj pozriem na tej oficiálnej
A reálne. Koľko Eurovíznych skladieb by ste boli schopní si ešte za týždeň znovu pustiť? Teda mňa tam za tie roky zaujal tak Rybak a dávno predtým Lordi. A Rybak odvtedy nič poriadne tiež nespravil.
1.
2.
3.
4.
5.
Čo si ty nejaký zamestnanec oddelenia marketingu, či čo?
Koho tam vôbec tento rok posielame my?
....a našlo by sa toho aj viac