Máte pocit že ste skutočne súcitní že vám na druhých záleží a ste skutočne empatickí, alebo skôr že by ste to aj chceli zažiť ale jednoducho je vám to jedno a málokedy vám záleží?
na ludoch ktorych mam rada mi zalezi a snazim sa snimi sucitit ale s takymi co nepoznam...tak ja nwm...ked nekomu nekto umrie alebo co tam to viem aky musi byt pocit uz len ked si to prenesem na seba...ale ked napr nekoho okradnu a nepoznam ho tak mne to moze byt v podstate jedno...
ano dokazem byt empaticky, sucitit s druhymi aj vypocut a pomoct ak treba, bohuzial stale nejako dostavam od zivota facky....vsak jak sa vravi "za dobrotu na zobrotu"...
Dnes som zistil, ze si ma skutocne nikto nevazi, nikomu nevyhoviem, zacinam si pripadat jak hracka s ktorou si ludia robia co sa im zachce, rad by som vedel za co ma ten zivot tresta...
Asi naozaj treba byt v zivote svina, jednoducha selma lebo tak ako v prirode vyhrava najsilnejsi takisto aj medzi ludmi, neojebes budes ojebany....kiez by som vedel byt svina...
Uz ma to nebavi byt babkou v rukach inych, radsej by som tahal za nitky aj ja konecne...
Som sucitna na druhych mi zalezi dokonca aj na ludoch ktorych privelmi nepoznam a viete co? Vracia sa mi to. Neviem co to znamena ze tento zakon schvlanosti pri mne nefunguje ale pristup byt sucitny a ustretovi sa mi v zivote osvedcil ... lenze nemam sucit z ludmi ktory si to nezasluzia (potom sa nedostavy ten efekt ze sa mi ta dobrota nevrati)
@7 sucitny vies byt aj na ludi na ktorych nemusi a obcas to trha nervy ked vidim jak sa trapis:-
aa ja som vraj empatik seci mi to vravia. ale obcas to neviem nezvladam sa vcitit do mysle druhych hlavne ked robia voloviny ja im to poviem a potom su z toho v depke. ale vecsinou sa snazim helfnut setkym kto pride. a vecsinou ich chodi dost. a pocuvat ich ma bavi lebo viem ze uz len to im pomoze
rada pomôžem, hocikomu (aj keď čo sa cudzích týka musia byť sympatickí), ale čo sa týka ľudí, ktorých poznám, nikdy som nemala problém niekomu pomôcť a ani nič za to nepýtať. čo sa empatie týka, tej mám na rozdávanie, ale naučila som sa jednu dôležitú vec - neprenášať problémy ostatných na seba, proste chápem ľudí, keď majú daný problém, súcitím s nimi, ale daný problém daného človeka existuje, iba keď som s ním. čiže vlastne, aby som to zhrnula - mám rada všetkých ľudí, ale zároveň ich mám na háku - pokiaľ mi chcú ublížiť. mne nik už takmer nikto nedokáže ublížiť
Som empatická, niekedy až moc, mám ochotu pomáhať, no snažím sa byť tam, kde ma niekto potrebuje (priatelia)... Ako z neznámych ľudí mám dosť strach , mile rada by som im pomohla no mám taký vnútorný blok... A neviem v akom zmysle sa mi to má vracať... Nejako tomu nerozumiem... Či som mnou súcitia iný?? (to sa niekedy stáva) Či mi poradia, pomôžu (to hej hocikedy, priatelia) Ale inak sa necítim, za svoju empatiu nejak extra odmenená, ale ani to vôbec neočakávam robím to nezištne...
lol, NEBUT NAJIVNY...SLOVACI JAKZIV BOLI NAROD ZAVISTLIVCOU A NEPRAJNIKOU...SKODORADOSTNI....VED...AKO VRAVIA SLOVACI " KED MNE ZDECHNE KOZA, TAK SUSEDOVY AJ DESAT" PROSTE SLOVACI SU TAKI NAROD, MAJU TO V KRVY...ONI TA OKRADNU A ZBIJU..PROSTE..JA SOM Z NIMI UZ STRATIL ILUZIE ZE DAKEDY BUDU NORMALNYM NARODOM. ALE TAK..JA V REALE POMOZEM KAZDEMU, AJ KED JE TO SLOVAK KTORI SI MOJU POMOC NEZASLUZI. ALE JA NESOM SLOVAK, TAK ANO...POMOZEM AJ ...PROSTE KAZDEMU...
empatia je dobrá danosť, nemá ju každý. Je to umenie, ktorému sa treba učiť. Súcit je o inom. S empatiou sa žije šťastnejšie, človek neodsudzuje konanie druhých, chápe, že konajú ako konajú a nerieši blbcov. Súcit však môže byť niekedy na škodu, ubližujeme hlavne samy sebe. A to tým, že ho dávame aj tým, čo si to nezaslúžia. BOBE, možno je to aj tvoj prípad, preto sa ti zdá, že ťa využívajú. Ale to sa časom naučíš. Som empatická aj súcitná, a tiež sa občas zmýlim (niekto vie klamať dokonale), ale potom toho človeka nadobro odpíšem. No, učíme sa stále.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Dnes som zistil, ze si ma skutocne nikto nevazi, nikomu nevyhoviem, zacinam si pripadat jak hracka s ktorou si ludia robia co sa im zachce, rad by som vedel za co ma ten zivot tresta...
Asi naozaj treba byt v zivote svina, jednoducha selma lebo tak ako v prirode vyhrava najsilnejsi takisto aj medzi ludmi, neojebes budes ojebany....kiez by som vedel byt svina...
Uz ma to nebavi byt babkou v rukach inych, radsej by som tahal za nitky aj ja konecne...
drzim palce vsetkym ludom, ktori sa rozhodnu ist cestou robit dobro pre druhych, viem ze je to drina aj ked ja sam o tom asi moc neviem :/
@7 sucitny vies byt aj na ludi na ktorych nemusi a obcas to trha nervy ked vidim jak sa trapis:-
aa ja som vraj empatik seci mi to vravia. ale obcas to neviem nezvladam sa vcitit do mysle druhych hlavne ked robia voloviny ja im to poviem a potom su z toho v depke. ale vecsinou sa snazim helfnut setkym kto pride. a vecsinou ich chodi dost. a pocuvat ich ma bavi lebo viem ze uz len to im pomoze
Okrem toho prebudiť u niekoho súcit je dobrý nástroj využívania.