niekto si slusne oblecenie napriklad nemoze dovolit.. niekto ho nenosi dobrovolne (nemyslim elegantne oblecenie ale take, aby clovek nevyzeral ako bezdomovec)
predsalen to robi prvy dojem, na pohovore skor zoberu niekoho normalne obleceneho ako v dotrhanom a smradlavom..
Šaty robia prvý dojem..No nikdy neodsudzujem podľa oblečenia a najprv chcem dotyčného spoznať..Aj človek v špinavých a otrhaných šatách, môže byť dobrý a lepší ako človek v obleku..
@tunidlo možno ... ale tak zober si to tak že oblečením 95% ludí vyjadruje svoju osobnosť, niekedy aj nevedome oblečením môžme dávať najavo dokonca aj niektoré svoje názory
Ale veď k tomu som sa chcel dostať, že svoju osobnosť je možné vyjadriť asi miliónom spôsobov, aj sa to bežne robí, každá z týchto vecí má naozaj "robiť človeka"?
"Na oblečení množstvu ľudí záleží" = "šaty robia človeka"?
A predsa ten tvoj príklad o advokátke dosť podrýva tvrdenie o ukazovaní vnútra. Advokátka, ktorá sa v záujme svojho klienta oblečie do slušného kostýmu aby sa nedostavili odsudzujúce pohľady, o ktorých hovoríš, dá toho o sebe najavo veľmi málo.
@tunidlo ale kdeže...vyjadruje určité postavenie, ktoré advokát bezpochyby má...
áno, je to malicherné, áno je to hnusné...no je to tak....
osobne nemám problém s nijakým oblečením...naozaj mi je jedno, ako kto vyzerá, ale ak chcem niekoho bližšie spoznať, alebo do neho hlbšie "nahliadnuť" a vidím, že má napr. pokrčené oblečenie, je poliaty a na tričku má jedlo z minulého týždňa, svedčí to len a len o jeho benevolencii....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
niekto si slusne oblecenie napriklad nemoze dovolit.. niekto ho nenosi dobrovolne (nemyslim elegantne oblecenie ale take, aby clovek nevyzeral ako bezdomovec)
predsalen to robi prvy dojem, na pohovore skor zoberu niekoho normalne obleceneho ako v dotrhanom a smradlavom..
@xinax
@alysia
Grafológ by povedal, že dokáže o človeku veľa povedať z písma.
Genetik by to vedel z chlpu.
atd.
Takže aj o písme, aj o chlpoch a vlastne o každej inej somarine sa dá povedať, že robí človeka?
prvé pojednávanie na súde....sudca o pojednávanom prípade nemá ešte nijaké znalosti, ktoré by ho "nútili" prikláňať sa na určitú stranu....
na jednej strane je advokátka slušne oblečená, jednoducho tak, aby reprezentovala nie len seba, ale aj záujmy svojho klienta...
na druhej strane je advokátka, ktorá chce byť sama sebou a prišla v teplákoch a vo vyťahanom tričku...
OK, nereálne situácia, ale ak by na oblečení naozaj nezáležalo, určite by ju nesprevádzali odsudzujúce pohľady...
tak, stále si myslíš, že šaty nerobia človeka?
vôbec som nenarážala na značkové a neznačkové oblečenie...skôr o to, že aj zovňajšok dokáže odzrkadliť naše vnútro...
Ale veď k tomu som sa chcel dostať, že svoju osobnosť je možné vyjadriť asi miliónom spôsobov, aj sa to bežne robí, každá z týchto vecí má naozaj "robiť človeka"?
@nathalicatko
"Na oblečení množstvu ľudí záleží" = "šaty robia človeka"?
A predsa ten tvoj príklad o advokátke dosť podrýva tvrdenie o ukazovaní vnútra. Advokátka, ktorá sa v záujme svojho klienta oblečie do slušného kostýmu aby sa nedostavili odsudzujúce pohľady, o ktorých hovoríš, dá toho o sebe najavo veľmi málo.
áno, je to malicherné, áno je to hnusné...no je to tak....
osobne nemám problém s nijakým oblečením...naozaj mi je jedno, ako kto vyzerá, ale ak chcem niekoho bližšie spoznať, alebo do neho hlbšie "nahliadnuť" a vidím, že má napr. pokrčené oblečenie, je poliaty a na tričku má jedlo z minulého týždňa, svedčí to len a len o jeho benevolencii....