Ja mám dve teórie V jednej že sme si vybrali pred narodením niečo ako osud, povedal by som, že hru ktorú budeme v živote hrať a z toho potom získavať skúsenosti a tie nejakým spôsobom predávať... niekomu
A druhá, že naša existencia nemá zmysel sama o sebe
nesúhlasím, hoci si svoj osud všemožne snažím vybrať a zariadiť sám. Ale podaktorí proste nemajú na výber (invalidi, retardovaní ap.). Resp... nemajú MOC na výber.
@kosay jasné že si invalid nemôže vybrať napr že bude chodiť ale môže si vybrať ako bude žiť. Môže zaliezť niekde pod zem a uzavrieť sa pred svetom alebo môže dokázať niečo čo budú aj ľudia ktorý chodiť vedia obdivovať. Takto to coelho myslel. Je snáď jasné že náš život tvoria rozhodnutia preto si svoj osud zvolíme(práve tými rozhodnutiami). Výhru v Lotérii vám Osud neprinesie ak si nekúpite ticket to je to rozhodnutie a tá voľba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ale niekto by povedal ... Človek sa k svojmu osudu musí postaviť tak, ako mu je súdené ...
Napriklad ak sa mestski poslanci rozhodnu zburat nejaku budovu, tak to, ze za par dni bude ta budova zburana v tej chvili chapeme ako osud tej budovy.
Rovnako to moze byt splet nasich vlastnych rozhodnuti, ktore nevyhnutne smeruju k nejakemu bodu.
Osud narkomana je zit a umriet na pokraji spolocnosti.
Kazda pricina ma nasledok a ku kazdej konkretnej pricine v konkretnom case existuje konkretny nasledok, ktory je nevyhnutny a vzdy je len jeden.
Ale my ho nevieme predvidat. Takze, ako si mozeme vybrat svoj osud ?
Nesuhlasim s tym vyrokom.
My sa mozeme len snazit o to, aby nasa buducnost bola nejaka , ale nas osud je vo hviezdach az kym sa ho postupne nedozvieme.
Môj názor je, že každý človek má osud vo vlastných rukách, a je len na ňom aký zaujme k nemu postoj.
A druhá, že naša existencia nemá zmysel sama o sebe
@kosay jasné že si invalid nemôže vybrať napr že bude chodiť ale môže si vybrať ako bude žiť. Môže zaliezť niekde pod zem a uzavrieť sa pred svetom alebo môže dokázať niečo čo budú aj ľudia ktorý chodiť vedia obdivovať. Takto to coelho myslel. Je snáď jasné že náš život tvoria rozhodnutia preto si svoj osud zvolíme(práve tými rozhodnutiami). Výhru v Lotérii vám Osud neprinesie ak si nekúpite ticket to je to rozhodnutie a tá voľba.