Pre mna osobne vylet medzi kozmicke smetie na obeznej drahe nie je ziadna romantika... mozno ked sa bude v rozumnom case za normalnu cenu lietat aspon na mesiac/mars...
@sakul nejde o to ci pridu na rad ...to nemozes zrovnavat ...tie sukromne lety to budu zvacsa vyletiky nechutne bohatych ludi , ktorí nevedia co so svojimi peniazmi ....zatial co raketoplany ...to bol vyskum ..... za naslednika raketoplanov mozeme oznacit lod orion ktoru pripravuje nasa ....a ma sa na nej znova letiet na Mesiac ..pripadne o niekolko 10ročí možno na Mars
@strommen2428 pokial viem na Orione sa ma letiet na Mesiac v 2018 a na Mars okolo 2030... co sa Marsu a tohto "spacecraft-u" tyka som dost silno skepticky... na taky dlhy let je to prilis male... +vzlietanie z Marsu aj ked na Marse je len 38% gravitacie voci tej Zemskej... +palivo... proste vela problemov...
ja Orion za nastupcu raketoplanu nepovazujem... nie v pravom slova-zmysle...
@maco011 mne je to dakde ....pisem len co viem ....ale aj tak ...podla mna je to nenormalne mrhanie peniazmi ...... aj keby sme sa dakedy na mars dostali .....vyhodit miliardy usd len zato aby sme si dali ciarku ze ano boli sme tam , nie je normalne
@strommen2428 ja tiez inak tomu projektu Orion moc neverim. Je to momentalne financne narocne. Okrem toho tie sukromne spolocnosti maju pokrit aj vynasanie satelitov a pod. na nizke obezne drahy. Logicky usudzujem ze NASA ci kto im za to bude platit a Bronson sa nam pekne popri tom bude financne nabalovat
sukromne lety do vesmiru funguju uz par rokov.. Napriklad aj taky zakladatel Canonical (firma, ktora stoji za Ubuntu) Mark Shuttleworth bol vo vesmire...
A aj tak by som tam nechcela letieť...do kadejakeho smetia lietajuceho...ved by som skapala od strachu,že už neuvidim toho koho mám rada...ha že vesmir...tako sa zahravať s vesmirom...ved ten im raz dá dobre po papuli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
proste prvy by som nazval atlantis, druhy na b..challenger by tym padom nebol, treti columbia, stvrty discovery, piaty endeavour
ja Orion za nastupcu raketoplanu nepovazujem... nie v pravom slova-zmysle...
A cena sa podla mna pohybuje medzi 15-20 eur