nebol som tam ale poznam cloveka co tam dlho zil,svajciari su dost velky patrioti a neprijmu medzi seba hocikoho,je tam dost cisto a co sa tyka jazyka tak je to tam trochu zlozite lebo sa hovori hlavne nemecky,francuzsky a niekde aj taliansky ale myslim ze na skolach maju aj anglinu tak aspon zaklady maju urcite,pre slovaka je to dost draha krajina lebo ich mzdy su troj az stvor nasobne
myslim ze turisti im nevadia ale ked tam niekto chce ostat zit tak moze mat problem sa zaclenit,presne neviem ale rataj tak ze ceny su tiez 3-4 nasobne
No co ti poviem vo Svajciarsku maju luda najvyssie platy na svete... Uplny poriadok... Krasna priroda. Vsetko upravene. Proste nadhera. Najvyssia zivotna urven na svete co sa tyka miest je v Zurichu.
vo svajciarsku som bol na dovolenke, ale dost davno, takze ti neviem povedat, ze ake su tam ceny - este k tomu som sa vtedy o ceny az tak nezaujimal, kedze to platili rodicia
mesta a krajina je uzasna, vsade cisto a poriadok, len sa nechod kupat do zenevskeho jazera, je tam strasne vela rias a mne to vadilo..ak to tebe navadi, tak kludne chod
alpy su krasne
s anglictinov nebudes mat problem. a ako tu hetfield pisal, ze tam je problem zaclenit sa do spolocnosti, tak to si nemyslim. moja sesternica tam zila niekolko rokov a nejaky problem nemala, ale to zalezi od ludi, ktorych stretnes.
aha tak v jazere sa nebudes asi kupat, kedze ides buduci tyzden
a este sa priprav na to, ze sa tam vzdialenost nejak neodhaduje v kilometroch, ale v case, ktory stravis cestovanim z jedneho miesta na druhy - aspon u domacich sme sa stretli s takym pristupom, ze ked sme sa ich pytali, ze ako daleko je to z centra na misto kde byvame, tak odpoved bola pol hodinu autom
ja som tade len prechádzala a potom na jeden deň sme sa zastavili v Ženeve, takže také praktické informácie ako ceny alebo čo neviem, ale ja som bola naozaj ohromená. Bolo to v máji, všetko bolo zelené, hrozne veľa vodopádov, tmavohnedé kravy, krásne benzínky, ženeva tip top čistá, svieži vzduch od toho jazera, labuťky , v centre ani na okolí žiadna do očí bijúca moderná budova, krásne parky s čudnými rastlinami a sochami...šla by som aj teraz
Ja vo švajčiarsku bývam....v ženeve som ešte nebola...po anglicky asi dosť veľký problém, skoro všetci rozprávajú nemecky,francúsky a to najhoršie švajčiarskou nemčinou(vo švajčiarskej nemčine sa skracujú slová).....ľudia sú veľmi milý...všetko je pre Slovákov veľmi drahé na ich platy,pre švajčiarov nie lebo zarábajú 60 000Sk a viac.....mestá sú prekrásne všade je úplne zelená tráva,jazerá,v lete všade kravy atd.
prajem peknú cestu,hádam nie takú ako som mala ja...štrnácť hodín v aute
@scenetiffani vlastne mi hrozila absolutne krkolomna cesta vlakom cez rakusko az k slovinskym hraniciam a potom odtial az do Zenevy ale nakoniec to bude snad v pohode.
wow, no pisete skvele veci, zacinam sa strasne tesit, konecne nieco aspon trochu kulturne
aj ked mam byt uprimna, prave som sa so svojou nemcinou zacala naozaj bat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
neprijmu medzi seba hocikoho znamena, ze neprijmu ani turistov?
mesta a krajina je uzasna, vsade cisto a poriadok, len sa nechod kupat do zenevskeho jazera, je tam strasne vela rias a mne to vadilo..ak to tebe navadi, tak kludne chod
alpy su krasne
s anglictinov nebudes mat problem. a ako tu hetfield pisal, ze tam je problem zaclenit sa do spolocnosti, tak to si nemyslim. moja sesternica tam zila niekolko rokov a nejaky problem nemala, ale to zalezi od ludi, ktorych stretnes.
a este sa priprav na to, ze sa tam vzdialenost nejak neodhaduje v kilometroch, ale v case, ktory stravis cestovanim z jedneho miesta na druhy - aspon u domacich sme sa stretli s takym pristupom, ze ked sme sa ich pytali, ze ako daleko je to z centra na misto kde byvame, tak odpoved bola pol hodinu autom
prajem peknú cestu,hádam nie takú ako som mala ja...štrnácť hodín v aute
wow, no pisete skvele veci, zacinam sa strasne tesit, konecne nieco aspon trochu kulturne
aj ked mam byt uprimna, prave som sa so svojou nemcinou zacala naozaj bat