Ahojte nudím sa dnes v škole tak rozmýšľam akú debatu by som mohla načať, aby som si spríjemnila minúty a ako som premýšľala ma napadlo opýtať sa vás čo si myslíte o výchove syna a dcéry resp aký máte názor na výchovu typu chlapec smie všetko a dievča
čo sa týka toho alkoholu a tak. záleží aj od toho ako starý je tvoj brat.. ale iste mi dáš za pravdu keď poviem že opité dievča pod obraz boží je spoločenský hnus.
Samozrejme že to nie je správne robiť rozdiely na základe pohlavia.
Tiež nemám rada, keď chlapcom hovoria, že nesmú plakať lebo chlapci neplačú, že nemôžu hento a hentamto lebo je to "len pre dievčatá". A opačne u dievčat "nerob toto, to môžu len chlapci" a pod.
nie je to spravne. a pokial si uz mala 18, tak podla mojho nazoru nemal pravo sa ta ani dotknut.
ale inak hej, aj u nas robili taketo veci, ze proste brat mohol prespavat hocikde a ja som vzdy musela byt vecer doma.. jedneho dna ma to prestalo bavit, prestala som si pytat povolenia a zacala som oznamovat. aj ked si chodim von vypit (2krat za rok jedno pivo), tak im poviem, ze proste idem chlastat, nech sa nedivia, ak by som nahodou prisla vo vselijakom stave
@hoperpohroma no áno mala som už 18 oslavovali sme narodky a trošku som to prehnala ale nebola som pod obraz boží to zas nie ....to si mala dost sproste a o tom hovorím, že vo velmi vela rodinách to tak funguje..nechápem
tak u nas to bolo tiez tak ze brat mohol chodit domov v barijakom stave a na mna sa davalo pozor. ale teraz s odstupom casu je mi jasne ze to robili preto aby ma chranili...
o dievcata je vseobecne vacsi strach
@silviaaa@11 to aj mňa! a keď som bola úplne krpatá ešte, tak otec rozhodol, že bráchovia mi musia zo svojich "zárobkov" povinne časť dať ale to trvalo iba pár rôčkov:/
Ja to vidím tak, že rodičia sa snažia si dcéry viac strážiť, lebo sú akože viac ohrozenejšie a oni ich vidia ako nejaké krehkejšie. Keď príde domov opitý chlap, možno sa s nejakou vyspal a aj keby tak čo už. Keď príde opitá žena, tak ju niekto mohol pojebať a to by ju podľa nich zrejme nepekne poškodilo.
Tiež ide o roky, roky rokúce, kedy bola proste žena od mala pripravovaná na slúženie a tie "najvýchýrenejšie" dievčatá mali proste vychovanie a poslúchali...
Sú to proste len sračky v hlavách rodičov, neschopnosť zmieriť sa osobitosťou, silou a samostatnosťou dieťaťa nech má akékoľvek pohlavie a neschopnosť prejsť skrz kultúrne zvyky čo aj zmiešne keď sa človek zamyslí nad tou obmedzenosťou, ktorou musí človek oplývať aby si neuvedomoval že niektoré veci patria do histórie, hoc logicky by nemali patriť ani tam...
sice deti nechcem, ale keby uz nahodou, tak by som chcela len syna. vychovavat dceru je po vsetkych strankach narocnejsie a myslim si, ze by som si dokazala vybudovat lepsi vztah so synom.
u nas je to tak tiez.. a stvalo ma to casto ale s odstupom casu to chapem a ked sa pozriem na seba a na brachu tak som za to aj vdacna
ono zas ale nemalo by sa ani chlapom zas vsetko odpustat lebo z nich budu hovada :ehm: no veru radsej by som mala syna jebaca ako dceru stetku :ble:
urcite nebudem svoje deti mlatit, a toboz uz nie v takom veku...dobre ked su male a slovam/vysvetleniu nerozumeju, tak im jednu vychovnu capnut, ale mlatit velke dieta je mimo mojho chapania...
co ale chapem je ze o dcery sa rodicia viac boja, je to prirodzene.
Pokial bude dcera tak to bude princeznicka ktorej sa chlap netokne do jej 26tich a potom jej najdem muza.
No a pokial to bude chlapec tak ten sa nema na co tesit kedze zavediem spartansku vychovu.
u nas to je tak, ze ja som nadej rodiny a moj brat je uz strateny pripad. cize na mna boli vzdy najvacsie naroky, velmi prisna bola moja mama, doteraz mam pred nou taky respekt ze neskusam ani travu ani cigarety ani nic co mi kedy zakazala.
u mojho brata su radi ze vobec skoncil zakladnu.
ale keby mam svoje deti tak tiez asi beriem dceru trochu inak, lebo je zranitelnejsia a lahko ju nejaky debilko namota na blbosti, chalanom podla mna take nieco nehrozi az tak.
rozhodne to nie je správne... u nás sa relatívne nejaké rozdiely moc nerobili... ale častokrát mama spomínala že mám doma viac pomáhať lebo som dievča a raz sa budem musieť starať o vlastnú domácnosť.... akože aj brat musel časom začať pomáhať... ale proste aj tak to znie divne že ja mám viac upratovať lebo som baba... poprípade že sa mám lepšie učiť lebo som baba... no ale tak čo už
mega výrazné rozdiely som nepostrehla, ale možno preto, že ma vždy brali jak tú mladšiu, čo furt sedí doma, takže jej ani nič netreba zakazovať, lebo vlastne ani jej nič nehrozí u nás skôr také rozdiely, že bratovi niečo dovolia, alebo ho v niečom viac podporujú, že on má "naviac", ale keď chcem neičo ja, tak to už proste hento a toto, a sama nemôžeš cestovať, lebo si dievča a na každom rohu čaká uchylák, čo ťa znásilní a kkciny. akože chápem, že mi chcú dobre, ale niekedy je to obmedzujúce, nanervy a myslím aj, že ma to už trochu zdegenerovalo za tie roky (a potom sa zas pýtajú, prečo si v ničom neverím, keď mi celý život tlkli do hlavy, že toto a toto neni pre teba )
Podľa mňa by sa rozdiely robiť nemali. Napríklad u nás to tak vždy bolo. Ja som dávno dospelá a stále ma mama vypočúva s kým idem von a kam a kedy a prečo a môj 15ročný brat si chodí kde chce a nikto sa ho na nič nepýta a doma som vždy musela umývať riady, variť, prať a on nemusí nič lebo vraj chlapci nemusia, on vo svojom veku si nevie ani špinavé handry po sebe upratať aj to musím ja odnášať. Takže myslím že výchova typu "chlapec nemusí nič..." chlapom len škodí
@bloodypunk u mňa jednoznačne tiež podla mňa opitosť nevizerá dobre ani u jedneho pohlavia aj ked chápem žže na ožrateho chlapa sa lepšie pozera ako na ožraté dievča
@rockingirl88 ved presne tomuto aj nechápem, že vela ludi nadáva ako sa chlapi správajú ale pritom maloktorí rodičia si priznajú, že ich výchova na chalanov je nulová
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Tiež nemám rada, keď chlapcom hovoria, že nesmú plakať lebo chlapci neplačú, že nemôžu hento a hentamto lebo je to "len pre dievčatá". A opačne u dievčat "nerob toto, to môžu len chlapci" a pod.
ale inak hej, aj u nas robili taketo veci, ze proste brat mohol prespavat hocikde a ja som vzdy musela byt vecer doma.. jedneho dna ma to prestalo bavit, prestala som si pytat povolenia a zacala som oznamovat. aj ked si chodim von vypit (2krat za rok jedno pivo), tak im poviem, ze proste idem chlastat, nech sa nedivia, ak by som nahodou prisla vo vselijakom stave
o dievcata je vseobecne vacsi strach
sibacka. brat chodil nabaleny a ja som nemala skoro nic.
neskutocna nespravodlivost
Tiež ide o roky, roky rokúce, kedy bola proste žena od mala pripravovaná na slúženie a tie "najvýchýrenejšie" dievčatá mali proste vychovanie a poslúchali...
Sú to proste len sračky v hlavách rodičov, neschopnosť zmieriť sa osobitosťou, silou a samostatnosťou dieťaťa nech má akékoľvek pohlavie a neschopnosť prejsť skrz kultúrne zvyky čo aj zmiešne keď sa človek zamyslí nad tou obmedzenosťou, ktorou musí človek oplývať aby si neuvedomoval že niektoré veci patria do histórie, hoc logicky by nemali patriť ani tam...
Ono je lepšie mať syna baliča, než dcéru štetku. Prečo to tak je, to je už téma na inú debatu.
u nas je to tak tiez.. a stvalo ma to casto ale s odstupom casu to chapem a ked sa pozriem na seba a na brachu tak som za to aj vdacna
ono zas ale nemalo by sa ani chlapom zas vsetko odpustat lebo z nich budu hovada :ehm: no veru radsej by som mala syna jebaca ako dceru stetku :ble:
co ale chapem je ze o dcery sa rodicia viac boja, je to prirodzene.
No a pokial to bude chlapec tak ten sa nema na co tesit kedze zavediem spartansku vychovu.
u mojho brata su radi ze vobec skoncil zakladnu.
ale keby mam svoje deti tak tiez asi beriem dceru trochu inak, lebo je zranitelnejsia a lahko ju nejaky debilko namota na blbosti, chalanom podla mna take nieco nehrozi az tak.
ale stále mi to tak príde, že od dievčat sa to tak nejak samo očakáva že budú slušnejšie/vychovanejšie..v konečnom dôsledku asi aj rozumnejšie
čiže asi tak nejak ako @25