EU nám dala šancu vyjadriť sa k témam, ktoré sa snažia legislatívne ukotviť...čím viac mladých sa zapojí,tým silnejší hlas začujú a tým väčší dopad na tvorbu debilných zákonov a kvôt to môže mať. Vyjadrime sa teda?
tu je link na dotazník, ktorý mi už prišiel z viacerých strán, ak máte chuť a čas,tak na to pozrite...príde mi fajn ho šíriť ďalej, ak je čo i len najmenšia šanca niečo tým ovplyvniť » strukturovanydialog.sk/dotaznik/...
@efyks napríklad to, čo preletelo médiami, keď sa Bruselu nepáčilo, že Jahnátek trocha podporoval propagáciu Slovenských výrobkov a prišlo nám varovanie, že sa to bude riešiť trestným stíhaním lebo tým diskriminujeme ostatné členské štáty EU. Chápem, že EU sa snaží o jednotný trhový mechanizmus a podporu exportu a importu do tretích krajín, no nemyslím si, že Slovensko sa môže rovnať vyspelejším štátom EU a práve my by sme potrebovali i podporu domáceho trhu. Načo napríklad dovážame obyčajnú pažítku z afrických krajín, ak si ju vieme vypestovať i doma? (fakt som sa nad tým v jednom nemenovanom obchodnom dome zamýšľala). Ale táto dovezená surovina bola proste lacnejšia, než domáca...ako teda môžme podporiť našich poľnohospodárov, ak sa im to už veľakrát neoplatí ani pestovať, keďže privezené suroviny z iných krajín sú finančne dostupnejšie?...rečnícka otázka, pretože nie som ekonóm, ale sem tam zachytím nejakú správu a nestačím sa diviť...alebo keď prepukla migračná politika a EU chcelo zaviesť kvóty každému členskému štátu a ak by sa tieto kvóty nedodržali,tak sa vyhrážali sankciou 250 tisíc eur za každého odmietnutého utečenca. Naozaj toto môžu? Akože, ja sama nie som proti utečencom vyhranená, no viem si predstaviť, čo to vyvolá v štáte, kde by napríklad prebehlo referendum, ktorého výsledok by bol, že sú proti a chcú sa uzavrieť....pri 1500 migrantoch u nás by to napríklad znamenalo,že do balíčka EU rozpočtu pôjde od Slovenska 375 miliónov eur... proste, nehovorím,že všetky zákony sú debilné, len sa mi nepáči tá mocenská politika EU a chcela by som o tom diskutovať...čo môžeme spraviť inak, kde sú príležitosti meniť možno aj stereotypy a predsudky,čo máme, lámať bariéry, ktoré máme v medziľudských vzťahoch voči cudzincom i naším rómom...ako si k sebe nájsť cestu,aby sme vedeli žiť aspoň o čosi pokojnejšie. A neriešiť to, čo sa deje príkazmi a nariadeniami bez toho, aby brali do úvahy všeobecné diskusie a názory občanov členských krajín, ktorých sa tieto rozhodnutia týkajú. To sú otázky, ktoré si kladiem a ku ktorým nás pozýva vyjadriť sa i Rada mládeže, ktorá posunula takýto dotazník von. A to je dôvod, prečo som otvorila toto fórum a šírim i link.
Tak ja si myslím, že ak petržlen vedia vypestovať niekde lacnejšie tak nech ho kľudne dovezú, len nech tu je...nemôžeme pestovať všetko a čo sa týka migrantov, tak kvóty považujem za neschopnosť krajín EU preukázať elementárnu spolupatričnosť. Ale jasne...treba diskutovať
EU je este stale pod kridlami jastraba preto tie nelogicke a nevyhodne rozhodnutia pre celu europu (prijimanie nadmerne mnozstvo utecencov, sankcie, rusku, dat moznost britanii na brexit referendum atd... )
Po prečítaní som si hneď predstavila univerzitný večne padajúci, opravujúci sa, s mnohými chybami systém.
Ale na to si sa asi nepýtal aj keď to je nefunkčný systém.
Ja iba tolko, ze pokial je pazitka z Afriky lacnejsia ako slpvenska, tak kupim tu z Afriky, a je mi jedno koho to podporuje a ci je to dovazane a bla blaa.
Môj otíc vravieva že Zlatý komunisti - neboli drogy , mafia , nezamestnaní , bezdomovci , štát rozdával byty , Slovensko bolo sebestačné a nemuseli sme žiadne koko*iny dovážať , ľudu nič nechýbalo . Každý mal robotu a toho kto nepracoval hneď fízli brali za príživníctvo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ale na to si sa asi nepýtal aj keď to je nefunkčný systém.