Moc ma teda nepresvedčil skôr to bol filozof a teoretik , praktické veci v jeho podaní neboli bohviečo . Je tiež zaujimavé porovnávať Masaryka pred rokom 1918 a po roku 1918. Každopádne sochu si v BA si určite zaslúži.
no jednoznačne veľmi výnimočná osobnosť v našich dejinách. Ale viaceré jeho úspechy nie je možné nespojiť so Štefánikom, takže treba dodať že ten fantastický sen čo mu chodil po hlave pred vojnou, že vytvoriť samostatný československý štát by bez Štefánikových a poviem doslova že fantastických známostí asi ťažko presadzoval, resp. neviem či by dokázal presadiť samostatný štát bez neho... teraz len taka hypoteza - ale možno by bez Štefanika dosiahol s Benešom maximalne autonómiu česka a slovenska, tak ako to aj napísal Wilson vo svojich prelomových 14-tich bodoch.
Takže tak zásluhy Masaryka sú veľmi vysoké a vlastne dnešná doba tak ako funguje je akýmsi "voľným pokračovaním" toho čo založil Wilson, Masaryk, Štefánik, Beneš a ďalší..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
a zaroven bližšia(moja) rodina jeden človek napisal knihu kde pisal aj onom...
A my máme po ňom pomenovanú školu!
ja som fanda (to je strašne trapný výraz a preto som ho použila )
Takže tak zásluhy Masaryka sú veľmi vysoké a vlastne dnešná doba tak ako funguje je akýmsi "voľným pokračovaním" toho čo založil Wilson, Masaryk, Štefánik, Beneš a ďalší..