Ja som ho pouzival do PS (Mozno este budem, ked nebudem lenivy) Triky asi ziadne, len ze musis vela cvicit a dostat na to zrucnost, inak to budu len tak trhane a lomene ciary. A este lahsie sa kresli ak mas uz taky svih, ze kreslis v priebehu par sekund, vtedy mas najkrajsie ciary ciobluky.
ja som kreslila vo photoshope, ale hnevalo ma to, lebo sa mi trasu ruky a tym padom sa mi triasli aj ciary, ale obrysy sa mi najlepsie kreslili v manga studio 4 kde sa ciary same vyhladzovali
@mimqa14 ono sa to da aj s traslavou, to mam overene na sebe Noo srandato bola aj pre mna, dokym som s tym nerobil jednu vec ako biznis a nedostal som zaplatene ani polovicu toho co som mal mat. Vtedyma ta sranda presla
tak ja pouzivam tablet vo vselicom ale najcastejsie v Adobe Illustrator a Adobe Photoshop. V Illustratore pri kresleni ciar je to uplne v pohode, pekne to tam vyrovnava a vobec tie ciary nie su skarede.
ja som používal vo Photoshope, ale tak ja som to používal kompletne namiesto myšky od apple, lebo to som nevedel ani držať poriadne... a tak nerobilo mi to problém. stačí s tým vedieť robiť a využiť sa to dá v ktoromkoľvek programe
Tak napríklad ja som mala pribalený program PhotoImpact12 a je fakt úžasný širší výber tvaru štetca(aňviete, čo mám na mysli) je uplne špicový, odporúčam... ale ak chceš robiť vo vrstvách a podobne, tak Photoshop...
Tablet je ejdnoduché používať, hlavne ak máte vytrénovanú ruku na myši.. kedysi som kreslievala s myškou TRochu trénningu a pôjde vám to odruky.. a hlavne vás to musí baviť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ale tak ak chces kreslit tak bud skicar, adobe photoshop, corel draw...
Tablet je ejdnoduché používať, hlavne ak máte vytrénovanú ruku na myši.. kedysi som kreslievala s myškou TRochu trénningu a pôjde vám to odruky.. a hlavne vás to musí baviť