Ahojte, chcel by som sa spytat, ci niekto z vas nechodi na taekwon-do. Co by ste mi ako zaciatocnikovi odporucili, pripadne poradili, alebo naviedli na nejaky taekwon-do klub. Nejake tipy/triky napr ohladom cvicenia ( v prirode/v posilnovni etc )
Keď už sme pri bojových umeniach pripomenulo mi to jedno video
<iframe width="640" height="360" src=" » www.liveleak.com/ll_embed?f=7a34... " frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Keď už sa chceš vedieť biť tak choď na Box alebo MMA tie sa ti v živote viac budú hodiť.. ak to chceš robiť tak len športovo tak kľudne na to taekwondo choď ale v realnej situácii to nevyužiješ tak ako napr pri sparingu na tréningu..
@v3nty to nie je tanec,v tanci sa nenaučíš sebaobrany ako sa brániť pre násilníkmi a inými chorými ľuďmi,nebudeš mať také skvelé sebavedomie ,kondíciu a cítiť sa skvelo a mať takú perfektnú a pevnú postavu bez celulitídy
@trdelniiiq tak ako nie vždy písal zle ,ale vieš ja som férová pre nič za nič by som ho neblokla ,vždy mám na to dôvod keď bloknem,ako keby som si mala vybrať dve osoby len on by tam nebol
no ja neviem, mne osobne to nereže, chýba mi komplexnosť toho .. vynechať ruky z boja je .. toto už nieje to "tejkwondo" čo sa učilo kedysi .. to je jak pesnička yesterday tiež má milion coverov a nie všetky sú dobré.
@moncici777 v boxe nie len ruky zisti si o boxe viac.. na box potrebuješ aj dobrú prácu nôh aby ak si out fighter stíhala udrieť, uskočiť, uhnúť atď.. tiež spevňuješ brucho na boxe a kondička tiež musí byť dosť silná keď si pozrieš takého boxera čo už aj bojuje tak dosť veľa musí vydržať ak má byť napr 8 kôl v ringu... a box sa dá využiť aj ako sebaobrana lebo najlepšia obrana je dobrý útok!
@spiralfaust ako pletieš si to z iným druhom boxu ty si napísal len box to sú len ruky a nič viac,to druhé ťa dorazí čo je frajeriny na tom keď máš zlámané všetky kosti v tele
@v3nty vyskúšal si vôbec ty balet hmmm,lebo je to dril a tie dievčence sa zničia do 25 rokov už môžu do baletného dôchodku a taekwon-do je tiež dril nič jednoduché vieš smiať sa vie každý z niečoho čo nevie a nikdy vedieť nebude ja som sa to učila 3 roky dokým som pochopila to všetko a teraz to ešte dokonale neviem ale už sa lepším,tak neurážaj niečo čo sa učis 3 roky aby si to konečne začal chápať
@v3nty vieš sa brániť taekwon-dom ako stretnúť si sa mohol ,pozrel si naj eden tréning ,možno si videl len ako si koordinovaný pri pohyboch ale nevidel si ich ako medzi sebou sparujú aký sú tvrdí a ako im to ide.Vidíš len jednu stranu mince a už hodnotíš ,vieš čo choď tam mesiac a uvidíš že sa ani nepostavíš
@moncici777 vravím blbosť A bol som na treningoch cez karate , BJJ, MT,Judo atď atdˇ...
Najviac zo vsetkého sa mi zapačílo JUDO a BJJ a možno preto som skončil pri trápnom MMA
Ja len aby bolo jasné TW neberiem žeje to sport, vzdy lepsie niečo robiť ako fetuvať
Ale je to totalna blbosť, trenovali sme sparovali sme s chalanmi co sa dobre umiestnili na full contact turnajoch v polsku a moc si tými peknými kopmi unás na žinenke nepomohli
Je jedno čo človek trénuje, dôležité je vedieť pracovať s vlastným telom a energiou, ktorú máš. Môžeš robiť športy alebo umenia je jedno čomu sa z toho venuješ. w3nty nie je správne hovoriť vo všeobecnosti ja robím bojové umenie a kamarát, ktorý sa venuje JJ si nepípol, pretože záleží od jedinca. A celkovo nemám rád porovnávanie rôznych bojových štýlov, pretože každý je zameraný na niečo iné aj keď doteraz nechápem tej rozmanitosti keď všetky vychádzajú z jedného orientálneho celku ..
@v3nty nejde o to niekoho zmlátiť ale vedieť sa ubrániť tak aby si niekoho nezabil s tým tvojim zabiješ a prečo by si mal aj s taekwon-dom dokážeš zabiť ale učíme sa ubrániť tak aby sme nezabili ale vyradili súpera z hry.Ale ako vidím radšej sa chalani učia ako zabiť a nie ako sa správne ubrániť bez toho aby si zabil
@v3nty už si sa prezradil vidíš taekwon-do tak ho chceš zhodiť aké slabé,ty hold trénuješ to bojové umenie ,ako urážaš bojové umenie čo cvičím ja o ktoré sa snažím starať aby prosperovalo a to mňa uráža aj všetkých taekwondistov to ako môžeš že nehovorila som o tom tvojom neznám.V živote som o tom nepočula prepáč,ale o taekwon-de sa vie ale o tomto vie asi malo ľudí ,ani neviem čo to vôbec je.Ten si nedávaj do úst taekwon-do keď nevieš o čo tam ide ok a už ma prestaň presviedčať že je taekwon-do zle keď viem kde je pravda ok a dohovorila som.
@v3nty teda, ja sa nejak extra v bojových umeniach nevyznám, akurát tatko robil dlhé roky judo a má doma pár medailí a vždy mi vravel, že bojové umenie nie je o boji. že tieto bojové umenia sú vždy o filozofii. a že tréner vyhadzoval každého z ich klubu, kto sa tam len prišiel učiť "biť" a nevenoval sa svojmu duševnému rozvoju.
ale ako toto tu tak čítam, mám pocit, že ty berieš bojové umenie len ako "haha, týmto by si nikoho nezbila, mojím BU by som ťa okamžite položil na zem, haha" a tak si tak hovorím, že načo sa tomu teda venuješ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
<iframe width="640" height="360" src=" » www.liveleak.com/ll_embed?f=7a34... " frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
vlastne odkedy je bloknuty o cele toto prichadza
S týmto tancom okolo vreca som sa stretol vela krát, sport je to pekný kopay tiež velmi pekné a zaujimavé Ale to je asi tak všetko
takého Boba máme v klube
Najviac zo vsetkého sa mi zapačílo JUDO a BJJ a možno preto som skončil pri trápnom MMA
Ja len aby bolo jasné TW neberiem žeje to sport, vzdy lepsie niečo robiť ako fetuvať
Ale je to totalna blbosť, trenovali sme sparovali sme s chalanmi co sa dobre umiestnili na full contact turnajoch v polsku a moc si tými peknými kopmi unás na žinenke nepomohli
Klopali do minúty všetci
tu konkretne som nebol ale bol som na podobnom s pár chalanmi z toho gymu
Je jedno čo človek trénuje, dôležité je vedieť pracovať s vlastným telom a energiou, ktorú máš. Môžeš robiť športy alebo umenia je jedno čomu sa z toho venuješ. w3nty nie je správne hovoriť vo všeobecnosti ja robím bojové umenie a kamarát, ktorý sa venuje JJ si nepípol, pretože záleží od jedinca. A celkovo nemám rád porovnávanie rôznych bojových štýlov, pretože každý je zameraný na niečo iné aj keď doteraz nechápem tej rozmanitosti keď všetky vychádzajú z jedného orientálneho celku ..
Fialovo oranžvé pásy a podobne..
Príde mi akokeby si mala 12r a snažila sa ma presviedčat o niečom čo nieje pravda
A dosť nelogickými vecami Lebo na zabíjanie je niečo uplne iné (systema a pod..)
ale ako toto tu tak čítam, mám pocit, že ty berieš bojové umenie len ako "haha, týmto by si nikoho nezbila, mojím BU by som ťa okamžite položil na zem, haha" a tak si tak hovorím, že načo sa tomu teda venuješ?
Niektorí ludia maju náturu "bojovníka" či sú to ženy chlapci muži ...
Chodíme na treningy kôli disciplíne, zatrenovať a vybiť energiu "bojovníka"
A garantujem ti že nikto z nás sa nechodí biť do barov a na ulicu...
Ale naopak z bitkárou sa stali dobrí zapasníci, zachránilo im to život a sú znich dobrý a neuveritelne duševne vyrovnaný ludia.
Kopu manažerov si tiež rado príde dat do nosa
Stými herézami začala kolegyňa hore
"vieš čo choď tam mesiac a uvidíš že sa ani nepostavíš"
"teraz si hovor že to dokážeš"
"nejde o to niekoho zmlátiť ale vedieť sa ubrániť tak aby si niekoho nezabil "
Ja sa jej snazil len vyvrátiť že TW nieje najlepsie BU nasvete... (keby bolo už je v klietne )
Ale bola to asi blbosť a nemal som sa ani zapájať