@puco90 odzačiatku to bolo jasné že nebude potrebných 50 % hlasov, bola to len predvolená kampaň strany feťákov. A keby Fico nepovedal že neodporúča svojím voličom aby šli na referendum aj by som išliel.
to s tým hlasovaním cez internet je dobrá pixovina... už vidím jak to zneužívajú... fakt...niečo také dôležité by nemalo byť budované prostredníctvom netu...ale zase...aj Internet Baking je a ide...tak neviem
Ja sa tomu ani nečudujem. Stále tu žijú ľudia (aj mimo politiky), ktorí si myslia, že komunizmus je fantastická vec. Kopu ľudí si každý deň kupuje veľmi "výživný" Nový Čas a namiesto toho aby si večer prečítali knihu, pozreli normálny dokument, zaujímvú diskusiu alebo ja neviem čo... tak si proste zapnú Talentmaniu. Psychopati v priamom prenose...
@mm47 to mas pravdu, ale zas dali by sa vyuzit efektivnejsie.
Na druhu stranu ludia dostali priestor nieco zmenit no ako obvykle ho nevyuzili. Teraz budu nadavat po krcmach aky je Sulik kokot, ako zas nikto nic nerobi. Bohuzial nie je len oni nic nerobia, ale dnes sa aj percentulane dozvieme kto z obcanov nic nerobi. Vyhovorky typu, ze "ja som nebol dostatocne informovani" nie su argumentom. Mne dosiel list o konani referenda a vobec ma netrapi ziadna kampan. List som dostal, pouzil internet a zistil si. Zacinam mat silne pochybnosti ci je vacsi kokot politik alebo obcan. Trapnost nad trapnost nie len vlada, ale aj ludia co tu ziju. No som zvedavy na vysledky.
@hajzelodkosti kedze ja som ziaden list neobdrzal a zaroven som si nevsimol ani ziadnu kampan a to vravim bez vymyslov a bez prikras som z obliga ist na referendum vonku??
medzi nami.. ludia mohli nieco zmenit.. som rad, ze je neuspesne a ludia nic nezmenili, lebo keby toto prejde tak ako to vyzera.. uff..
@puco90 presne tak @sven tych 7mil. je pre cele slovensko ako pre teba mozno ani cent...no nedal by si ten cent za pokus o referendum? (ty asi nie...ale normalny clovek ano)
@antinim ja viem, ze ma nezbiju ale ajtak si myslim, ze existuje ista hranica co je dobre o sebe prezradit..aj ked sa nehanbim za svoje politicke nazory, tak nepovazujem prave toto forum vhodne na ich rozoberanie tak radsej mlcim
@johnysheek nevsimol? Preboha ty kde zijes? V hornej dolnej? Takze lepsie ako ist daco spravit je povedat, nic som nedostal, nic som si nevsimol. Kokotizmus prvej triedy. Dakujem obcane teraz je ozaj tych 7 melonov ozaj zbytocne vyhodenych.
Nechcem byť krutý a necitlivý, ale dokým nevymrú všetci ľudia nakazení komunizmom, tak sa v tomto štáte nespraví nič... Stačí sa pozrie na tie názory starších ľudí (nie všetkých) a vieme prečo si tu tak krásne žijeme. Všetko je v hlave.
Aspon v niecom vidiet jednotu naroda. Vlada chce nechat urcite rozhodnutia na ludoch ano umyla si ruky. Narod plac! Ak by to vsetko nahodou aj dopadlo inak, zavaeznost referenda je vzhladom na nase zakony nastrbena a vlada si aj tak spravi svoje. Aj ked sa vselico naslubovalo, narod sa stazovat nemoze, lebo sancu mal. Peniaze rozdane, . . . kto sa tesi na vyssiu DPH?
@antinim vsimol som si ujka na prechode, no akosi som si ho vobec nespajal s referendom.. kedze on podobne veci robi pravidelne ci je alebo nie je referendum
@hajzelodkosti neviem preco som tajne dufal, ze zareagujes uplne inak.. povedzme inteligentnejsie..
to co som napisal je pravda.. billboard som nevidel ani jeden, tv spot tiez, papiere som ziadne neobdrzal..
(sice to nic nevravi o tom, ze som o referende vedel a dalsie veci ani o tom, ze som sa na rozdiel od lenivcov, ktorym sa na referendum nechcelo rozhodol ze tam proste nepojdem, lebo je to moje presvedcenie)
medzi nami.. mozno ty si spokojny s vysledkami a chcel by si aby bolo platne.. ja nie som
Možno si to mýliš s daňou z hrubého príjmu. Každý, kto pracuje a má príjem v Nórsku musí mať nórsku daňovú kartu - skattekort. Kým túto kartu zamestnanec nedoručí zamestnávateľovi, tento mu môže strhávať 50% daň z hrubého príjmu. Po doručení skattekortu je zamestnávateľ povinný vrátiť zamestnancovi rozdiel zaplatenej dane.
@johnysheek uz sa prestan kurva ohanat dakou inteligenciou. Vsak ani nevies co to poriadne znamena. Inteligentny clovek nenapise taku blbost, ze mne neprisiel letacik domov a kampan som nevidel. Tak sa tu nehraj na toho naj sam super inteligentneho. A prave vdaka typom ako ty sa tu nikdy nic nepohne. Vdaka vasim drbnutym rpesvedceniam. V co si presvedcený? V tvoju inteligenciu? Inteligentny clovek nesedi za PC a netara sprostosti na birdzi, ale zdvihne prdel a ide si hodit papier. Uz to prosim ta neskolnuj slovo inteligencia lebo zacina to byt z tvojej strany smiesne uz len preto, ze mi to pises snad v kazdom druhom fore. Hovno o mne vies tak netaraj.
@zajko30 ale volici za to velakrat mozu, pozri, teraz neodhlasovali to, aby bola zrusena imunita.. zachvilku nejaky napity politik nadrbe s autom a vsetko bude v poriadku, lebo je politik..potom budu vsetci picovat a horekovat.. ale potom uz bude neskoro ! lebo toto je slovac, pasivna, krcmova.. nic len picovat..
@n0win0u alebo slovac moc inteligentna nato aby nasla x vyhovoriek preco tam vlastne na to referendum nedosla pripadne pre nejake svoje presvedcenie. Nonsens nie vlada, ale obyvatelia tejto krajiny.
@hajzelodkosti ono to tak je vzdy, ze najprv sa musia zmenit ludia a potom vlada, lebo vlada, to su ti ludia.. ked sa tu bude moct kradnut a kradne sa, tak sa tu bude kradnut furt.. a ked ludia mozu zacat trosku rozhodovat.. tak nejdu pre to co spominas ty, alebo, ze su jednoducho sprosti a takto im to vyhovuje..
mne aj smutno bolo z toho trosku, taka ucast.. u nas 22% holt, sme "Ficova" autonomna oblast, o politickom uvedomeni sa tu ludia dozvedia, len tak, ked prijde fico tu prednasat, alebo povie, nechodte na referendum volit !!!
@jemkrupicu neberiem to ako utok, ja by som kradol a preto nikdy nechcem ist do "velkej politiky" lebo by som si grcal na hlavu a cely svoj zivot to ale neznamena, ze ludia, ktori su pri koryte nemozu byt kontrolovani a kontrolovani myslim skutocne kontrolovani.. kontrolori mozu byt nepodplatitelni, len tu ludia kaslu na moralnost... a horsie je, ze ani opatrenia, ktore mozu velmi pomoct tomu, aby ti pri koryte mali obmedzenu doslova "moc", ludia nevitaju vobec.. takze moc nerozumiem tymto ludom tu..
na jednej strane su neskutocne zavistlivi, ale na druhej strane ked to mozu "okresat" tak nato kaslu
Referendum bola hlupost. Hlasovalo sa o uplnych volovinach, vynimajuc imunitu. Vsetko mohli riesit v parlamente, nebolo potrebne vyhadzovat 7mil€ na referendum, ktore bolo odsudene na neuspech. Ked na hlasovanie o vstupe do EU bolo ledva cez 50%, tak Sulik musel vediet, ze taketo marginalne zalezitosti ludi nepresvedcia prist volit. Fiasko.
mne sa nepáčilo hlasovanie cez internet, preto som dala toto nie...nemala som informácie o referende a nevedela som o čo ide, ale v dnešnom svete nebol problém nájsť si to na nete...šla som na to referendum, pretože ak aspoň takto môžem vyjadriť svoj názor tak prečo nie?..nechcem patriť k tej skupine obrovskej, ktorá sa odvolávajú na to, že môj jeden hlas tomu aj tak nepomôže...je mi ľúto, že keď je tu šanca, aby ľudia vyjadrili svoj názor, tak sa radšej zastrčia pred televízie a tích pár minút čo by strávili pri urne by ich pritom nič nestálo...tak zase raz to skončí nijako
@hajzelodkosti ja som tebe pisal o inteligencii?? kedy pred polrokom?? mam pocit ze dost zavadzas..
medzi nami.. vravis tu o tom, ze sa ma nieco zmenit a bla bla.. preco mi beries moju moznost volby neist tam??
preco by som mal podporit uspesnost referenda, ked som ad1 proti tomu aby sa to riesilo takto
ad2 aby dopadlo referendum tak ako dopadlo
mam ist tam a mam nieco zmenit.. to akoze znaci, ze ked nechcem podporit referendum, lebo sa mi nepaci ten system tak tam mam ist a podporit ho a podporit ludi, ktori rozhoduju tak ako ja nechcem, len preto aby som nepvoedal, ze referendum bola strata penazi??
nie.. proste nie.. a to ze si kazdy mysli, ze treba ist volit vyjadrit svoj nazor je pravda.. ale niekedy prave nevolba je vyjadrenim nazoru.. alebo nie??
medzi nami.. aky je rozdiel ist tam hodit prazdny listok ci zaskrtane vsetky moznosti a neist..
všetko áno .. aj keď k tomu voleniu cez internet mám určité výhrady. ale inak áno.. .... a tí čo nešli na referendum. nech potom nepi*ujú (sorry za výraz, ale iné ma fakt nenapadlo ! )
taká pod otázka...to že nedošlo 50 percent ľudí ešte neznamená, že hentí tam(sorry fakt nepoznám politické výrazy) nemôžu podať návrh na nové zákony? ČI?
@johnysheek vzdy tam budu ludia, ktory ti nebudu vyhovovat, vzdy tam budu otazky s ktorymi nebudes suhlasit. Taras a hras sa tu na stale na dakeho pastora. A nebolo to pred pol rokom myslim, ze nedavno si mi dal podobnu poznamku v dakom fore. Si taky tarajko.
- nie (voľby cez internet. mám skúsenosti s veľa slovenskými webovými projektami, viem ako sa takéto veci riešia, viem ako sa na Slovensku všetko fláka... takýmto voľbám by som na Slovensku nedôveroval)
Inak som milo potešený počtom voličov, milión ľudí považovalo referendun za dôležité, to je takmer každý štvrtý Slovák. Vôbec nemám pocit vyhodených peňazí ako tvrdí @sven
Keby to bolo Sulíkové referendum, tak by šiel hlasovať len Sulík a jeho pár kamarátov, prípadne len jeho simpatizanti. Ale Sulík dostal 307 tisíc hlasov vo voľbách, a referenda sa zúčastnilo 998 tisíc ľudí. To je 3x viac ako dostal je Sulíkova podpora. Referenda sa zúčastnilo viac ľudí, ako je počet ľudí, ktorí volili najsilnejšiu stranu Smer.
Smer volilo 880 tisíc vo voľbách.
Referenda sa zúčastnilo 998 tisíc ľudí.
Ak podľa teba @sven sú to vyhodené peniaze, lebo málo ľudí prišlo, tak vedz, že celý SMER alebo ľubovoľná strana v parlamente má menšiu podporu ako myšlienky v referende. Čiže "referendum" mi pripadá dôležitejšie, ako ľubovoľný politik, za niektoré otázky v referende hlasovalo ÁNO viac ľudí ako za ľubovoľnú stranu. Čiže tá myšlienka má väčšiu podporu ako ľubovoľná strana.
(Kľudne si to over na webových stránach Štatistického úradu)
Sulíkové referendum to mohlo byť na začiatku, keď Sulík platil bannery na webe, propagoval petíciu a platil jej reklamu. Keď to podpísalo 400 tisíc ľudí, tak referendum nie je už Sulíkové, ale tých 400 tisíc ľudí. A keď sa referendum vyhlási, tak je vecou všetkých.
V každej normálnej krajine vyzívajú strany voličov, aby hlasovali tak alebo inak. U nás to ignorovali.
Ako si môže dovoliť prezident neprísť na referendum? Ako si môže šéf najsilnejšej strany neprísť na referendum? (Nemusí súhlasiť s otázkami, tak mal kázať svojim voličom hlasovať za všetky odpovede NIE, ale nie bojkotovať, to je výsmech demokracie. Referendum im bolo nepríjemné, lebo chcelo zrušiť imunitu, a každý politik, ktorý sa bojí zrušenia imunity, asi spáchal niečo, čo je v rozpore zo zákonom, inak by sa nebál. A ak by pánovi Ficovi šlo o demokraciu, tak by neargumentoval že "to referendum je propagácia Sulíka", to je kravina, tu už nejde o Sulíka, ani SaS, tu ide o myšlienky, referendum keď je vyhlásené, už nie je vecou jednej osoby, ale vecou nás všetkých. Mňa trápi, že politici v tejto krajine serú na názory ľudí, a boja sa ich sily, a teraz nemyslím len Fica a Smer, či SNS, ale napr. aj KDH či prezidenta. Je hambou, že v demokratickej krajine, takto znevažujú názory občanov.
strasne ma rozculuju nazory, ze ti, co nesli, nevazia si demokraciu a blabla...neviem, ten Sulik, Obycajni ludia sa chceli dostat k moci preto, aby tieto veci presadili, tak nech sa paci...referendum je politicky zavazne, to znamena, ze politici by si nemali dovolit neprijat nieco, co ludia referendom odsuhlasili, ale pravne nie je zavazne, to znamena, ze neexistuju ziadne mechanizmy, ktore by ich mali prinutit prijat nieco, co ludia chcu, takze cele referendum je tak na dve veci... a som zvedava, ze keby Fico ziniciuje nejake ref., ci tito zastanci demokracie by sli...
@tomas ano referendum je dolezite az natolko, ze slovenska "inteligencia" sa drzi svojho presvedcenia a debatuje na birdzi o referende namiesto toho aby si zdvihla rit a padala zaskrtnut aj tie NIE.
Mne je luto, ze sa ludia mohli vyjadrit k niecomu no namiesto toho nic nespravia. A ako tu niekto uz povedal, tak nesuhlasi s otazkami. Kokotina. Hlavne, ze sa tu roky omiela ako zobrat poslancom imunitu, ako si kupuju drahe auta a koncesie? Mozem osrat. Ale pre prudko inteligentnych tieto otazky nestacia.
Nechapu, ze nato aby sa nieco niekam pohlo treba spravit aj to malo a neskor mozme cakat viac. Za socializmu chcel kazdy volby lebo nam tu vladla jedna strana a hlupy rezim. Teraz, ked su volby ani tu rit si nedokazu zdvihnut, ale uz su z nich pani a damy inteligentne. Neznasam tento vyraz hlavne v spojeni s ludmi, ktorí zahlasia, ze ta neboli lebo sa im nepacia otazky, lebo to organizoval Sulik, lebo, lebo a lebo.
Ale samozrejme, ze si najdu x argumentov ako to je zle a ako to je nedostacujuce a podobne bla bla bla. Dnes si moze Slovensko povedat aky je to jebnuty narod. Tlieskajme tym 77% a dakujeme vam za vasu inteligenciu.
Keby toto referendum preslo je to ista motivacia do buducna, ale ta motivaciu tu nebude nikdy pretoze nikdy to ta Slovenska "inteligencia" nepochopi. Furt vidia svoje zadubene nazory, ktore su ale momentalne uplne nepodstatne, lebo su to len nazory, ktore nic nezmenia.
@tomas ale SaS to brala ocividne inak ked na fb napisala: "ďakuje takmer miliónu voličov, že sa zúčastnili referenda. Potom, ako všetky parlamentné strany referendum ignorovali a soudruzi zo SMERu ich dokonca odhovárali, vnímame jeden milión voličov ako našich sympatizantov." Co neubera na vahe referenda, pisem to len na margo SaS...
@kalbun@93 tak treba to nejako využiť marketingov , ale to je len reakcia na výsledok referenda a je logické, že si na tom robia nejaké PR. ale to je úplne nepodstatný dôsledok referenda. Samotné referendum bolo však dobré.
(Keby referendum propagovali 3 strany, tak by vyhlásili spoločné stanovisko o úspechu, keďže referendum propagovala len SaS a všetci ostatní na to kašlali, je logické, že stanovisko k výsledkom vyhlási SaS sama)
Čas, ktorí strávili vymýšľaním argumentov prečo neísť voliť je v priemere tak 2-3 krát viac, než sa prejsť k tej hlúpej urne a hodiť tam jeden blbý papier.
@tomas@89 THUMB UP! hlasoval si za mna @90 presne na to som chcel podotknut: sas dostali vo volbach 10% a teraz prislo 20% ...ale to je zbytocne , ked si to uz napisal ty. (grrr)
Kto vravi, ze nesuhlasi s otazkmi a preto tam nesiel je totalny magor.Mal si zaskrtnut nie,ked s tym nesuhlasis.Tym ze si tam nesiel,si vzal moznost vyjadrit svoj nazor jednemu cloveku,ktory to CHCEL.Cize si zlodej ako Fico,kt. tam taktiez nesiel.(o prezidentovi nehovoriac...)
Respektujem politicke nazory inych...ale nerespektujem tych lahostajnych, ktory tam nesli.
@tommyhot aky by to malo vyznam? no napriklad by si nevzal tu moznost vyjadrit sa inemu cloveku.
každy kto nemal nejaky vazny dovod na to aby nesiel (40 stupnou teplota, zlomene obe nohy) je pre mna idiot... pretože PICOVAT bude každy, ked nejaky politik niekoho ZASE zrazi a ZASE sa z toho vyvlecie, PICOVAT bude každy, že treba platit za STV ktoru aj tak nikto nepozera lebo tam HOVNO ide, VACSINA bude PICOVAT na to, ake auta maju politici... ale nieco preto urobit, tak to nieeee, ved by trebalo dvihnut svoje tucne zadky od telky
@johnysheek máme síce iné politické názory ale v tomto ťa podporujem pravdu vravíš a @antinim@puco90 ste zaslepený somáry a Sulíková prehúlená hlava vás sklame veď počkajte
Aspon vieme,kolko mame blbcov na Slovensku(okrem tych,co fakt nemohliist hlasovat)...Teraz ked vsetci mali moznost, tak ju nevyuzili...
Ked som pozeral vysledky, tak ma zarazilo az kolko je ludi, ktori nesuhlasia so znizenim imunity a stanovenia max. ceny limuzin......nech mi to prosim niekto vysvetli, preco dal NIE...
Neist hlasovat len preto, ze to vymyslela SAS je tiez podla mna chore...Ja som tam tu obalku nevhadzoval kvoli SAS, ale kvoli sebe a ostatnym Slovakom, ale ako vidim, JEBAT na cele Slovensko a odstahovat sa aj s ostatnymi rozumnejsimi niekam,kde sa najde viac rozumnych ludi, ktorym zalezi na vlastnej krajine.
Este tych 50% je tiez vymysel nejakej sprostej vymetenej politickej hlavy...mali sa len spocitat ANO/NIE tych, co isli hlasovat a podla toho urcit, ci bolo referendum platne...naco ratat aj tych, ktori to maju cele v riti?
@hajzelodkosti "padala zaskrtnut to nie" poviem to takto..
tym ze by som siel zaskrtnut to nie.. by som zdvihol ucast na referende a mozno z necho spravil dalsie uspesne.. avsak vacsina ludi, ktori tam sli preto, lebo (madliac si ruky)konecnespravime nieco proti politikom (co je taka kravina, ze az) by i tak tie nie prehlasovala a este by to muselo byt uzakonene
dalsia vec.. vysvetloval som to.. nemyslim si, ze som ja ten co splieta.. ale fajn..je to tvoj nazor.. ty si ten co sa vo vsetkom vyzna a ma to zmaknute.. a ja som ten odlud, co ked ma moznost ist do referenda /hlasovat o populistickych a nanajvys nedolezitych otazkach/ nevyuziva svoje pravo..
je to pravo.. mozem nemusim.. nie je to CHOD ALEBO CUS
@sven vzhladom k tvojim nazorom neberiem tu pochvalu vazne, lebo preco si nesiel ty a ja su dva diametralne odlisne nazory.. ja som uz davno vyrastol z doby, kedy som robil nieco preto, lebo niekto povedal..
alemampocit, ze teraz rastie nova generacia.. po ficovcoch sulikovci.. len zistit kto je lepsi..
"Uz to prosim ta neskolnuj slovo inteligencia lebo zacina to byt z tvojej strany smiesne uz len preto, ze mi to pises snad v kazdom druhom fore. Hovno o mne vies tak netaraj. "
v kazdom druhom fore znaci casto.. nie 2krat za rok.. (ak vobec tolko ci som ti to raz napisal a teraz to budes znasobovat?? )
a ked ja neviem nic o tebe.. co ty vies o mne? ale citajuc tvoje dalsie komentare sa tvaris ako keby si vedel pomaly viac ako ja sam o mne..
ad92
@tomas ano referendum je dolezite az natolko, ze slovenska "inteligencia" sa drzi svojho presvedcenia a debatuje na birdzi o referende namiesto toho aby si zdvihla rit a padala zaskrtnut aj tie NIE.
aj ty o tom debatujes na birdzi.. preco by som nemohol.. na birdzi je kopec mladych ludi a myslim ze je lepsie debatovat o tom, nech si zacnu robit svoj nazor.. nez aby dospeli a potom len hltali ktora strana co populistickejsie povie, aby zakryla skutocne umysly.. treba i mysliet, nielen konat, "LEBO MOZEM" !!! (ohladom toho nie som ti pisal vyssie)
Mne je luto, ze sa ludia mohli vyjadrit k niecomu no namiesto toho nic nespravia. A ako tu niekto uz povedal, tak nesuhlasi s otazkami. Kokotina. Hlavne, ze sa tu roky omiela ako zobrat poslancom imunitu, ako si kupuju drahe auta a koncesie? Mozem osrat. Ale pre prudko inteligentnych tieto otazky nestacia.
aj toto som xkrat vysvetloval.. teraz mam v stave komentar z pravdy.. ako je mozne, ze sa v referende pytaju na otazky, ktore mohla vlada, kedze ma vacsinu uz davno prijat a vyriesit? je potrebne aby ludia, ktori s prepacenim prd o tom vedia, lennenavidia politikov, takze ked sa napise, zrusme im platy, tak hufne zahlasuju za ano, neuvedomujuc si, ze to zvysi korupciu takym sposobom ze az.. ale hej.. toto je ten spravny postup ..lol
Nechapu, ze nato aby sa nieco niekam pohlo treba spravit aj to malo a neskor mozme cakat viac. Za socializmu chcel kazdy volby lebo nam tu vladla jedna strana a hlupy rezim. Teraz, ked su volby ani tu rit si nedokazu zdvihnut, ale uz su z nich pani a damy inteligentne. Neznasam tento vyraz hlavne v spojeni s ludmi, ktorí zahlasia, ze ta neboli lebo sa im nepacia otazky, lebo to organizoval Sulik, lebo, lebo a lebo.
ano ale tie lebo su relevatne presne rovnako ako tvoje preco tam ist..
ty to vidis takto, ja to vidim ako naproste mrhanie casom, peniazmi a zbytocne minanie papiera ako na referendum tak na tie spravy co sa teraz roja a rojili vo vsetkej tlaci..
mozme sa skryvat za prava obcanov, mozme sa skryvat za neviem co.. jedine co toto referendum dokazalo je, ze sa stale najdu ludia, ktori dokazu zobkat z ruky tym, ktori ich zahrnu RELATIVNOU mocou a halvne spravia to, co sa od nich ocakava, miesto toho aby sa skutocne vyjadrili ze uz nechcu byt manipulovany
Ale samozrejme, ze si najdu x argumentov ako to je zle a ako to je nedostacujuce a podobne bla bla bla. Dnes si moze Slovensko povedat aky je to jebnuty narod. Tlieskajme tym 77% a dakujeme vam za vasu inteligenciu.
a si si isty, ze ta inteligencia ktoru ty spominas nie je u tych 23%? ci teraz ty patris tam, tak vsetci ostatni su blbci, lebo nemaju rovnaki nazor ako ty.. co ja viem demokracia je vlada ludu a my zijeme v slobodnej krajine.. takze to ze sa tebe nepaci co robim ja.. nerobi zo mna debila alez teba netolerantneho
okrem toho.. najdem si argumenty.. ale to ze ty povies na ne bla bla este neznaci ze tie argumenty su zle alebo maju zly zaklad.. akurat mozno to, ze si sa nad nimi podla vsetkeho vobec nezamyslel, resp si hladal len ako ich napadnut a nie premyslel si, ci na nich fakt nahodou nieco byt nemoze..
a ano viem, uz to nespravis.. lebo by si musel uznat ze aj ty sa mylis.. a to predsa nie je mozne..
Keby toto referendum preslo je to ista motivacia do buducna, ale ta motivaciu tu nebude nikdy pretoze nikdy to ta Slovenska "inteligencia" nepochopi. Furt vidia svoje zadubene nazory, ktore su ale momentalne uplne nepodstatne, lebo su to len nazory, ktore nic nezmenia.
keby toto referendum preslo, tak stv ide rychlejsie do prdele ako ide..
tak by sa v parlamente hadali ci miest 40 000 nedaju 35000 pricom uplne staci, aby to vyberali podla zakona a nie podla kamaratstiev
tak by sme o 4 roky hlasovali skrz internet a volili si len 100 poslancov a kedze nic z toho nie je poriadne pripravene tak by to bol bordel ze by si nasledne nadaval a nadaval ((vlastne nie.. snazil by si sa to hajit, lebo i ty si o tom rozhodol)
takze.. prepac za dlhy komentar, ktory sa ti vobec nebude pacit..
ale neprepac, ze som tam nebol.. som rad ze som nebol..bolo to moje vyjadrenie nazoru..
najsmutnejšie je že na referendum je potrebná účasť 50 percent voličov, zatiaľ čo voľby do parlamentu sú platné aj keď príde voličov 5 .. , keby takáto minimálna účasť platila aj pre tieto voľby, až potom by sa dalo neúčasťou niečo dokázať
@tenario@101 "to si povedz aj pro volbach" ..mám najradšej takých čo nevedia ani čo napíšu ..btw dobre tak už som ti to vysvetlil a dúfam že už vieš môžeš mi poďakovať
@matinho777 vies ono to znamenalo ze si to povedz aj pri inych dolezitych veciach a tak potom aj nas stat vyzera Ale ja si myslim ze si to urcite pochopil vela stastia aj pri chapani inych prispevkov
@puco90 Dzurinda predal čo sa dalo, Mečiar, Fico, Slota napravoval iškody po Dzurindovy a Ruskovy. A terajšia opozícia nespravila so SR nič zlé, spravila to hospodárska kríza a plynová kríza tak si to už vtlč do hlavy a netrep.
@antinim radšej ako babka, ako mať prehúlené názory.
Bratia buzeranti, sestry lesbičky, zhúlení drogoví díleri, mariškoví štamgastri, drahí konzumenti omamných a psychotropných látok. Sme víťazi !! Je nás milioóóóón ! Sme víťazi - je nás 22,8% voličov Slovenska !!! Milujem vás !! Len my privedieme tento štát ku drogovému raju a slobodnému a neviazanému sexu !!! Sme 23% fiasko-víťazi !!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
129 komentov
Bez urážky, ale ľudia, ktorí nešli voliť si demokraciu nevážia a navyše zavrhli najvyššiu formu vyjadrenia názoru, ktorý môže niečo ovplyvniť.
Buď boli ľudia ľahostajní, alebo počúvali hranola prípadne googloviča.
Ide o to, že bolo referendum, ktoré mohlo niečo ovplyvniť..je úplne jedno, kto ho inicioval. Myšlienka bola fajn.
Len som zvedavý na ankety a fóra tu na birdzi o tom, ako nás politici osierajú.
Prvá otázka, ktorú položím "bol si voliť ?"
Som fakt zvedavý
Nijako to nepocitis ani ty ani tvoji rodicia
Súlík je Sulík a referendum je referendum.
To som nevedel, že Fico je tvoj "fuhrer"
@puco90 ja viem ze nie. a vacsine tych otazok by som dal ANO! (ak nie vsetkym,to by som si musel ale viac premysliet)
Na druhu stranu ludia dostali priestor nieco zmenit no ako obvykle ho nevyuzili. Teraz budu nadavat po krcmach aky je Sulik kokot, ako zas nikto nic nerobi. Bohuzial nie je len oni nic nerobia, ale dnes sa aj percentulane dozvieme kto z obcanov nic nerobi. Vyhovorky typu, ze "ja som nebol dostatocne informovani" nie su argumentom. Mne dosiel list o konani referenda a vobec ma netrapi ziadna kampan. List som dostal, pouzil internet a zistil si. Zacinam mat silne pochybnosti ci je vacsi kokot politik alebo obcan. Trapnost nad trapnost nie len vlada, ale aj ludia co tu ziju. No som zvedavy na vysledky.
@sven 18 rocny fagan co vyznava fica a bude mi vraviet ze som fagan?! kam to ten svet speje? XD demencia
Jebnuty dochodci to pokazia cele urcite , niekto nejde lebo nemoze , lebo to ma 10Km a nechce sa mu ale dochodci nejdu z principu , strielat to.
@sven vidim ze tych par centov bude chybat jak kkt hlavne policajtom ...
Je to smiesne.
medzi nami.. ludia mohli nieco zmenit.. som rad, ze je neuspesne a ludia nic nezmenili, lebo keby toto prejde tak ako to vyzera.. uff..
myslíš si, že keď o tom rozhodujú politici, tak je to lepšie ?
Lebo proste lebo.
navyse povesali billboardy...
k zvysku sa radsej nevyjadrujem
@skippik v pohode.. hlavne ze si tam siel thumb up!
Škoda, chcel som, aby Fica trafil šľak, no nepodarilo sa.
Len ešte je jedna skupina-ľahostajní.
@hajzelodkosti neviem preco som tajne dufal, ze zareagujes uplne inak.. povedzme inteligentnejsie..
to co som napisal je pravda.. billboard som nevidel ani jeden, tv spot tiez, papiere som ziadne neobdrzal..
(sice to nic nevravi o tom, ze som o referende vedel a dalsie veci ani o tom, ze som sa na rozdiel od lenivcov, ktorym sa na referendum nechcelo rozhodol ze tam proste nepojdem, lebo je to moje presvedcenie)
medzi nami.. mozno ty si spokojny s vysledkami a chcel by si aby bolo platne.. ja nie som
--
. . .
bola unas mensia prestrelka nazorov pri oslav tak som googlil a cital som vyjadrenie ustavného právnika že
je niekde nejaka medzera a ak by ho nezobrali do uvahy a chceli by sme aby platilo museli by sme to podat na ustavný súd
mne aj smutno bolo z toho trosku, taka ucast.. u nas 22% holt, sme "Ficova" autonomna oblast, o politickom uvedomeni sa tu ludia dozvedia, len tak, ked prijde fico tu prednasat, alebo povie, nechodte na referendum volit !!!
na jednej strane su neskutocne zavistlivi, ale na druhej strane ked to mozu "okresat" tak nato kaslu
medzi nami.. vravis tu o tom, ze sa ma nieco zmenit a bla bla.. preco mi beries moju moznost volby neist tam??
preco by som mal podporit uspesnost referenda, ked som ad1 proti tomu aby sa to riesilo takto
ad2 aby dopadlo referendum tak ako dopadlo
mam ist tam a mam nieco zmenit.. to akoze znaci, ze ked nechcem podporit referendum, lebo sa mi nepaci ten system tak tam mam ist a podporit ho a podporit ludi, ktori rozhoduju tak ako ja nechcem, len preto aby som nepvoedal, ze referendum bola strata penazi??
nie.. proste nie.. a to ze si kazdy mysli, ze treba ist volit vyjadrit svoj nazor je pravda.. ale niekedy prave nevolba je vyjadrenim nazoru.. alebo nie??
medzi nami.. aky je rozdiel ist tam hodit prazdny listok ci zaskrtane vsetky moznosti a neist..
u mna je to 100€
ale obrovský úspech, dotiahla som tam mamu
- áno
- áno
- áno
- nie (voľby cez internet. mám skúsenosti s veľa slovenskými webovými projektami, viem ako sa takéto veci riešia, viem ako sa na Slovensku všetko fláka... takýmto voľbám by som na Slovensku nedôveroval)
- áno
Keby to bolo Sulíkové referendum, tak by šiel hlasovať len Sulík a jeho pár kamarátov, prípadne len jeho simpatizanti. Ale Sulík dostal 307 tisíc hlasov vo voľbách, a referenda sa zúčastnilo 998 tisíc ľudí. To je 3x viac ako dostal je Sulíkova podpora. Referenda sa zúčastnilo viac ľudí, ako je počet ľudí, ktorí volili najsilnejšiu stranu Smer.
Smer volilo 880 tisíc vo voľbách.
Referenda sa zúčastnilo 998 tisíc ľudí.
Ak podľa teba @sven sú to vyhodené peniaze, lebo málo ľudí prišlo, tak vedz, že celý SMER alebo ľubovoľná strana v parlamente má menšiu podporu ako myšlienky v referende. Čiže "referendum" mi pripadá dôležitejšie, ako ľubovoľný politik, za niektoré otázky v referende hlasovalo ÁNO viac ľudí ako za ľubovoľnú stranu. Čiže tá myšlienka má väčšiu podporu ako ľubovoľná strana.
(Kľudne si to over na webových stránach Štatistického úradu)
Sulíkové referendum to mohlo byť na začiatku, keď Sulík platil bannery na webe, propagoval petíciu a platil jej reklamu. Keď to podpísalo 400 tisíc ľudí, tak referendum nie je už Sulíkové, ale tých 400 tisíc ľudí. A keď sa referendum vyhlási, tak je vecou všetkých.
V každej normálnej krajine vyzívajú strany voličov, aby hlasovali tak alebo inak. U nás to ignorovali.
Ako si môže dovoliť prezident neprísť na referendum? Ako si môže šéf najsilnejšej strany neprísť na referendum? (Nemusí súhlasiť s otázkami, tak mal kázať svojim voličom hlasovať za všetky odpovede NIE, ale nie bojkotovať, to je výsmech demokracie. Referendum im bolo nepríjemné, lebo chcelo zrušiť imunitu, a každý politik, ktorý sa bojí zrušenia imunity, asi spáchal niečo, čo je v rozpore zo zákonom, inak by sa nebál. A ak by pánovi Ficovi šlo o demokraciu, tak by neargumentoval že "to referendum je propagácia Sulíka", to je kravina, tu už nejde o Sulíka, ani SaS, tu ide o myšlienky, referendum keď je vyhlásené, už nie je vecou jednej osoby, ale vecou nás všetkých. Mňa trápi, že politici v tejto krajine serú na názory ľudí, a boja sa ich sily, a teraz nemyslím len Fica a Smer, či SNS, ale napr. aj KDH či prezidenta. Je hambou, že v demokratickej krajine, takto znevažujú názory občanov.
(Keby referendum propagovali 3 strany, tak by vyhlásili spoločné stanovisko o úspechu, keďže referendum propagovala len SaS a všetci ostatní na to kašlali, je logické, že stanovisko k výsledkom vyhlási SaS sama)
A nikto v mojom okolí nehlasoval, lebo jediný dedo, čo sa o to aspoň ako-tak zaujíma, sedel v komisii.
U nás hlasovalo 10% ľudí.
A už vidím ako sa na najbližšej rodinnej oslave bude preberať nesúhlas nad nejakou vecou v parlamente, ktorú mohli zmeniť.
- je absurdne mysliet si ze dojde 40% ludi
- Sulik dobre vedel ze tie peniaze pojdu k certu
-referendum nema ziadnu platnu moc, a mysliet si ze politici by dobrovolne obmedzili svoju moc je hlupost
Tiež nechápem našu zdegenerovanú slovač.
Čas, ktorí strávili vymýšľaním argumentov prečo neísť voliť je v priemere tak 2-3 krát viac, než sa prejsť k tej hlúpej urne a hodiť tam jeden blbý papier.
@johnyseek ty si ale dobrý kar
@jaro83
Kto vravi, ze nesuhlasi s otazkmi a preto tam nesiel je totalny magor.Mal si zaskrtnut nie,ked s tym nesuhlasis.Tym ze si tam nesiel,si vzal moznost vyjadrit svoj nazor jednemu cloveku,ktory to CHCEL.Cize si zlodej ako Fico,kt. tam taktiez nesiel.(o prezidentovi nehovoriac...)
Respektujem politicke nazory inych...ale nerespektujem tych lahostajnych, ktory tam nesli.
@tommyhot aky by to malo vyznam? no napriklad by si nevzal tu moznost vyjadrit sa inemu cloveku.
@puco90 súhlasím, 2 Dzurindové vlády spravili svoje.
@antinim ten kto nevyznáva Fica je chudák.
@mm47 nie pár centov, ale zruba 45 SK na každého obyvateľa aj na novorodencov
@jemkrupicu ale všetko sú to naše peniaze.
@johnysheek máme síce iné politické názory ale v tomto ťa podporujem pravdu vravíš a @antinim @puco90 ste zaslepený somáry a Sulíková prehúlená hlava vás sklame veď počkajte
Ked som pozeral vysledky, tak ma zarazilo az kolko je ludi, ktori nesuhlasia so znizenim imunity a stanovenia max. ceny limuzin......nech mi to prosim niekto vysvetli, preco dal NIE...
Neist hlasovat len preto, ze to vymyslela SAS je tiez podla mna chore...Ja som tam tu obalku nevhadzoval kvoli SAS, ale kvoli sebe a ostatnym Slovakom, ale ako vidim, JEBAT na cele Slovensko a odstahovat sa aj s ostatnymi rozumnejsimi niekam,kde sa najde viac rozumnych ludi, ktorym zalezi na vlastnej krajine.
Este tych 50% je tiez vymysel nejakej sprostej vymetenej politickej hlavy...mali sa len spocitat ANO/NIE tych, co isli hlasovat a podla toho urcit, ci bolo referendum platne...naco ratat aj tych, ktori to maju cele v riti?
@onetouch asi tak. tiez to celkom nechapem.
Dzurinda je slabá káva.
tym ze by som siel zaskrtnut to nie.. by som zdvihol ucast na referende a mozno z necho spravil dalsie uspesne.. avsak vacsina ludi, ktori tam sli preto, lebo (madliac si ruky)konecnespravime nieco proti politikom (co je taka kravina, ze az) by i tak tie nie prehlasovala a este by to muselo byt uzakonene
dalsia vec.. vysvetloval som to.. nemyslim si, ze som ja ten co splieta.. ale fajn..je to tvoj nazor.. ty si ten co sa vo vsetkom vyzna a ma to zmaknute.. a ja som ten odlud, co ked ma moznost ist do referenda /hlasovat o populistickych a nanajvys nedolezitych otazkach/ nevyuziva svoje pravo..
je to pravo.. mozem nemusim.. nie je to CHOD ALEBO CUS
@sven vzhladom k tvojim nazorom neberiem tu pochvalu vazne, lebo preco si nesiel ty a ja su dva diametralne odlisne nazory.. ja som uz davno vyrastol z doby, kedy som robil nieco preto, lebo niekto povedal..
alemampocit, ze teraz rastie nova generacia.. po ficovcoch sulikovci.. len zistit kto je lepsi..
"Uz to prosim ta neskolnuj slovo inteligencia lebo zacina to byt z tvojej strany smiesne uz len preto, ze mi to pises snad v kazdom druhom fore. Hovno o mne vies tak netaraj. "
v kazdom druhom fore znaci casto.. nie 2krat za rok.. (ak vobec tolko ci som ti to raz napisal a teraz to budes znasobovat?? )
a ked ja neviem nic o tebe.. co ty vies o mne? ale citajuc tvoje dalsie komentare sa tvaris ako keby si vedel pomaly viac ako ja sam o mne..
ad92
aj ty o tom debatujes na birdzi.. preco by som nemohol.. na birdzi je kopec mladych ludi a myslim ze je lepsie debatovat o tom, nech si zacnu robit svoj nazor.. nez aby dospeli a potom len hltali ktora strana co populistickejsie povie, aby zakryla skutocne umysly.. treba i mysliet, nielen konat, "LEBO MOZEM" !!! (ohladom toho nie som ti pisal vyssie)
aj toto som xkrat vysvetloval.. teraz mam v stave komentar z pravdy.. ako je mozne, ze sa v referende pytaju na otazky, ktore mohla vlada, kedze ma vacsinu uz davno prijat a vyriesit? je potrebne aby ludia, ktori s prepacenim prd o tom vedia, lennenavidia politikov, takze ked sa napise, zrusme im platy, tak hufne zahlasuju za ano, neuvedomujuc si, ze to zvysi korupciu takym sposobom ze az.. ale hej.. toto je ten spravny postup ..lol
ano ale tie lebo su relevatne presne rovnako ako tvoje preco tam ist..
ty to vidis takto, ja to vidim ako naproste mrhanie casom, peniazmi a zbytocne minanie papiera ako na referendum tak na tie spravy co sa teraz roja a rojili vo vsetkej tlaci..
mozme sa skryvat za prava obcanov, mozme sa skryvat za neviem co.. jedine co toto referendum dokazalo je, ze sa stale najdu ludia, ktori dokazu zobkat z ruky tym, ktori ich zahrnu RELATIVNOU mocou a halvne spravia to, co sa od nich ocakava, miesto toho aby sa skutocne vyjadrili ze uz nechcu byt manipulovany
a si si isty, ze ta inteligencia ktoru ty spominas nie je u tych 23%? ci teraz ty patris tam, tak vsetci ostatni su blbci, lebo nemaju rovnaki nazor ako ty.. co ja viem demokracia je vlada ludu a my zijeme v slobodnej krajine.. takze to ze sa tebe nepaci co robim ja.. nerobi zo mna debila alez teba netolerantneho
okrem toho.. najdem si argumenty.. ale to ze ty povies na ne bla bla este neznaci ze tie argumenty su zle alebo maju zly zaklad.. akurat mozno to, ze si sa nad nimi podla vsetkeho vobec nezamyslel, resp si hladal len ako ich napadnut a nie premyslel si, ci na nich fakt nahodou nieco byt nemoze..
a ano viem, uz to nespravis.. lebo by si musel uznat ze aj ty sa mylis.. a to predsa nie je mozne..
keby toto referendum preslo, tak stv ide rychlejsie do prdele ako ide..
tak by sa v parlamente hadali ci miest 40 000 nedaju 35000 pricom uplne staci, aby to vyberali podla zakona a nie podla kamaratstiev
tak by sme o 4 roky hlasovali skrz internet a volili si len 100 poslancov a kedze nic z toho nie je poriadne pripravene tak by to bol bordel ze by si nasledne nadaval a nadaval ((vlastne nie.. snazil by si sa to hajit, lebo i ty si o tom rozhodol)
takze.. prepac za dlhy komentar, ktory sa ti vobec nebude pacit..
ale neprepac, ze som tam nebol.. som rad ze som nebol..bolo to moje vyjadrenie nazoru..
@antinim radšej ako babka, ako mať prehúlené názory.
Daj si do pomeru kauzy dzurindovej vlády s mečiarovou a ficovou.
Radšej budeme sedieť na pive a nadávať ako nám je zle a ako by sme všetko menili a keď možno meniť tak len výhovorky...
nadávajú že hovorievam že slováci sú prijebaný národ ale nech sa aj na hlavu postavia tak je to pravda.