Ak chces prist o svoje peniaze, tak chod do VUB. V opacnom pripade chod do hociktorej inej banky, ktora ma dlhodobo stabilny vyhlad. VUB to veru nie je.
@adusiiik povedal som ti preco. VUB ma nestabilny vyhlad a ked zacnu krachovat slovenske banky bude pravdepodobne medzi prvymi, lebo finacna skupina, ktora za nou stoji vlastni najvacsie mnozstvo greckych dlhopisov.
V zasade zober najvyhodnejsiu banku, ale oblukom sa vyhni VUB, Unicreditbank, OTP banke, Volksbank a podobnym.
Kazdopadne ani Tatra Banka podla Moody's na tom nie je najlepsie, ale co ja viem? Tazko povedat, zas ratingovym agenturam sa neda vzdy verit.
Takze najskor by som volil medzi SLSP, CSOB, Dexia (prima banka), Zuno, mBank.. Zuno aj mBank maju ucty zadarmo, aj MasterCard/Visa ti daju zadara, ale je problem s bankomatmi. Dexia ti sice neda embosovanu kartu (stoji tusim 13 rocne), ale mas 2 vybery mesacne z cudzich bankomatov zadarmo a z domacich kolko len chces. Tak isto mas zadarmo nejake vybery v zahranici. Vcera som v CSOB otvaral terminovany vklad v cudzej mene a nukali mi aj osobny (nestudentsky) ucet zadarmo, ale ci maju standardne nejaku ponuku zadarmo netusim. SLSP ponuku nepoznam.
SLSP dost odzubava ludi, aspon co mi rozpravalikamarati, ktori tam mali otvoreny ucet. studentsky mozes mat len do 26 (ked dobre pamatam) a nezvykne prist pripomienka, ze si ho mas potom zmenit na bezny, cize ti ho preklopia automaticky a platis pekne penale za to, ze si si to nedal spravit sam
v CSOB mam ucet ja, nebol nejaky problem, az na to, ze platim ako chora, lebo mam bezny a nie studentsky.
mBank a Zuno su bez poplatkov, ale nevies tam vkladat peniaze priamo, iba prevodmi z inych bank alebo sekom, vyberat mozes v ktoromkolvek bankomate
@lucina223 - a musíš tam mať vždy nejaké sumu, alebo môžeš ísť aj do mínusových hodnôt? A ako je to s výberom z bankomatov a platením? Je to spoplatnené?
@lucina223 no neviem,sestra ma tiež učet vo vub a asi rok s nim nehybala, mala tam stale tie iste peniaze, vobec nevkladala,nevyberala.. a potom normalne kartou platila, tej kamoške mohli zablokovať katu pre inu vec..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ja mam teraz Unicrditbank Bratislavsku kartu a som maximalne spokojna
V zasade zober najvyhodnejsiu banku, ale oblukom sa vyhni VUB, Unicreditbank, OTP banke, Volksbank a podobnym.
Kazdopadne ani Tatra Banka podla Moody's na tom nie je najlepsie, ale co ja viem? Tazko povedat, zas ratingovym agenturam sa neda vzdy verit.
Takze najskor by som volil medzi SLSP, CSOB, Dexia (prima banka), Zuno, mBank.. Zuno aj mBank maju ucty zadarmo, aj MasterCard/Visa ti daju zadara, ale je problem s bankomatmi. Dexia ti sice neda embosovanu kartu (stoji tusim 13 rocne), ale mas 2 vybery mesacne z cudzich bankomatov zadarmo a z domacich kolko len chces. Tak isto mas zadarmo nejake vybery v zahranici. Vcera som v CSOB otvaral terminovany vklad v cudzej mene a nukali mi aj osobny (nestudentsky) ucet zadarmo, ale ci maju standardne nejaku ponuku zadarmo netusim. SLSP ponuku nepoznam.
v CSOB mam ucet ja, nebol nejaky problem, az na to, ze platim ako chora, lebo mam bezny a nie studentsky.
mBank a Zuno su bez poplatkov, ale nevies tam vkladat peniaze priamo, iba prevodmi z inych bank alebo sekom, vyberat mozes v ktoromkolvek bankomate
TatraBanke a Dexiiá neverim, sry...
priatel ma ucet vo VUB a je spokojny
Tak mne za minulý mesiac mali strhnúť poplatok za účet čož by ma vlastne dostalo do mínusu,ale nedostalo,netuším či mi to strhli,alebo nie...
Výber z bankomatu a platenie je bezproblémové zatiaľ žiadny poplatok za platbu a výber nemám...
Len ťa musím upozorniť že aspoň raz za 2 mesiace musíš použiť kartu,inak ti ju zablokujú(kamoške sa to stalo)