Ahojte môj priateľ má problém s tým, že si chcem dať spraviť tetovanie (druhé v poradí). Mrzí ma to, že z toho bude sklamaný, ale stále som slobodná a rozhodujem sama za seba. Aký je váš názor?
Ak to nie je niečo veľké a výrazne neviem ako by som reagovala keby mi priateľ niečo také "zakáže".. Povedal ti aj dôvod? Ci sa mu nepáči tetovanie celkovo?
Ja sa skôr prikláňam na stranu tvojho priateľa. neviem prečo, tetovania mi nevadia, ale...
Nikdy som nemal rád také tie ovečkovské, že všetci si dávajú delfínov, motýľov, alebo potetovať celé telo...Veď ok, ale podľa mňa by malo byť tetovanie vyjadrením niečoho vlastného. Vždy si predstavím, ako by sa asi cítili ľudia, ak by sa ich viacero stretlo a mali rovnaké tetovania.
A tvoj partner má podľa mňa čo do toho hovoriť. Vybral si ťa takú, aká si bola, aj s tým ako vyzeráš a odrazu mu domov príde zmenený človek. Ako sa hovorí, začneš jedným tetovaním a neprestaneš nikdy. Možno som sa nevyjadril najlepšie, ale ani tebe by sa nepáčilo ak by sa napríklad odrazu prestal holiť, chodil by špinavý v jednom spodnom prádle aj mesiac, alebo by sa začal obliekať nejak výstredne...
A áno, je to porovnateľné! Uvedom si, že si ,,vo vzťahu,,!
Ja som si začala rozťahovať uši až keď sme spolu začali žiť. Ale zas ja sa tiež nestarám do jeho uprav, keď sa mu to páči nech to ma. Určite by som mu nepovedala že nemôže mat na hlave undercut a vlastne zvyšok vlasov riadne dlhy lebo mne sa to nepáči.
Neviem ja som k takýmto veciam tolerantná.
@nespiacakraska tak tunel som si dala, až keď sme boli spolu, len pierc mám od strednej a máš úplnú pravdu aj ja som voči nemu tolerantná aj keď si zaobstará nejakú blbosť tal mu to tolerujem, lebo ho to robí šťastným
@25tiger1 Pretoze nemam rad tetovania, pearcingy, fajcenie, alkohol, drogy, vulgarizmy, vysmech, namyslenosť, debilitu, styl obliekania ako v nakupnych maniackach alebo ako hollywoodske hviezdy ci blogerky a insta celebrity, farbenie vlasov, ruze, malovanie obocia, prilisny makeup, a este dalsie veci ktore nevyzeraju prirodzene na pohlad a prilis kricia, topanky s opätkami, kruhy v usiach, kruhove nausnice v usiach, obliekanie len do cierneho a ani kulturistky sa mi nepáčia. Uprednostnujem, resp. páčia sa mi baby čo športujú, to ma láka, a ešte keby šport čo mám najradšej, a keď je v tom ešte aj dobrá tak uh super :3 Mohli by sme hrať spolu. Keď baba športuje, tak nema vacsina sama od seba zaujem si capať na ksicht farby, davat si opatky alebo sa napchavat do uzkych siat. Najlepsie tricko, rifle/kratasy, nejak si upravit vlasy, tvar ja neviem, nevyznam sa, ale zmalovane nechodia a to je vsetko.
ja keby tetovanie naozaj extremne chcem tak si ho dam, moj problem je ze vzdy nejake chcem tak max 20min a ked to prejde som stastna ze som nevolala v rapli taterovi
Ja mám tiež jeden od rannej dospelosti a este chcem dva. Jop presne! Ked to človeka urobí šťastným nech to má.
Skús mu vysvetliť aký má pre teba tetovanie význam. @19 ak si rozhodnutá a vieš te ti to nemôže brániť v praci(dobre už som videla dosť potetovanú babu v banke na pokladni, ale to je skôr výnimka) chod do toho.
@nespiacakraska tak možno to vyznie hlúpo, ale ja verím v lapače snov........mám aj jeden doma a odkedy ho mám, nejak ma žiadne zlé sny neposadli v práci mi to brániť nebude, keďže to bude vzadu na krku a pracujem ako kuchárka
@nespiacakraska tunel v uchu? Ja neviem čo je to za móda. Asi som naozaj divný, ale ak by si partnerka toto spravila s uchom tak sa zbalím, odídem a už sa nikdy nevrátim.
@25tiger1 no veď je, tak potom prečo toto forum? O to mi ide. jA premslam nad svojim prvym tetovanim a ak by som bola nerozhodna a zakladala o tom forka, bolo by to pre mna znamenim ze na to asi nie som uplne pripravena ak nie som skalopevne presvedcena o tom ako to zoberie frajer etc. A to ze ti ja poviem ze mi to pride velmi neoriginalne, to je 1. riziko zakladania takychto for 2. nepodstatne ak si stojis za svojim rozhodnutim
@25tiger1 urcite by som si nikdy od nikoho nenechal hovorit do mojho tela a ak s nim ma niekto problem tak je mi to fuk ja tiez nekomentujem kazdeho zovnajsok a do nikoho sa nestaram je to cisto len tvoja volba ale tiez by si na tvojom mieste nadaval lapac snov ani ruzu ani nic co maju naozaj vsetci, proti tomuto som aj ja, radsej si zaobstaraj lapac snov nejaky mini nahrdelnik od samana / strigy a daj si vytetovat nieco originalnejsie
Keď som si dávala ja tetovanie, tiež som zažila podobnú situáciu nejednalo sa síce o môjho priateľa, ale o najlepšieho kamoša, a ten bol doslova nešťastný z toho, že sa dávam tetovať. Sama neviem, prečo mu to tak vadilo, keď som mu tisíckrát hovorila, že je to predsa moje telo, moja vec. Z jeho "rád" a všelijakých pripomienok som mala pocit, že sa bojí, že sa tým nejako zmením alebo čo, bola to fakt zvláštna situácia ale tetovanie mám, je pre mňa veľmi veľmi osobné a milované (na zápästí súhvezdie škorpióna) takže sa podľa mňa nenechaj odradiť, ak to veľmi chceš a niečo to pre teba znamená, choď do toho btw môjmu kamošovi sa to teraz veľmi páči a chváli sa mnou že som potetovaný gangsta, aj keď to je len úplne maličké tattoo
Ja by som nevedela byť s niekým, komu vadia moje tetovania.. Kým si nedávaš mená bývalých a vagínu pod pazuchu, nemal by to byt pre nikoho taký problém, hlavne nie pre frajera.. Ty s tým budeš žiť večne, nie on
Môj názor je taký, že áno, vo svojej podstate si slobodný človek aj keď si vo vzťahu a môžeš si so svojim telom robiť, čo chceš. Na strane druhej ja osobne by som asi nerobila vedome niečo, o čom by som vedela, že to môjho priateľa sklame a bude z toho smutný.
Prečo? Ja to tolerujem že niekto verí v lapace snov, amulety atd. aj keď si to skôr vykladám cez placebo efekt.
Verím tomu že človeku to môže pomáhať, keď v tieto veci verí.
Tak ma napadlo tunel čo vyzerá ako lapač snov si už videla?
Aj som si myslela že budeš robiť niečo kde tieto úpravy tela neprekážajú keď už máš tunely, piercing a tetovanie.
Jej kuchárka. Ja som robila po škole v kuchyni keď som si chcela plniť svoj detský sen(ako decko som chcela byt taká super kuchárka čo má v televízii svoj vlastný program a učí ľudí variť).
@majmarad neviem, opýtaj sa ľudí čo vnímajú modifikácie(áno nazývam tunel modifikáciou) ako módny výstrelok.
Vidíš a pre mna úprava tela* nieje dôvod na rozchod.
Veď práve ľudia sa dávajú do vzťahov s osobami ktoré sa im páčia, majú rovnaký pohľad na svet atd. Veď nemáme dohodnuté svadby, aby ti doniesli k oltáru modifikovanú nevestu a ty si si ju musel zobrať. Spoznavame sa a podľa toho vieme či je pre nás ten druhý vhodný alebo nie.
Mne z tohto pohladu príde scestné hovoriť o tom čo by som robil keby som bol v situácii random cudzieho človeka, ktorý mal dosť času spoznať svoju partnerku a išiel do vzťahu s tým že vie čo od nej čakať.
Teda keď sa ma na to niekto neopýta ako zakladateľka fóra.
*vnímam modifikácie, tetovania a piercing ako úpravu tela, nie tak"dirty"ako ty, keď si to v komentároch vyššie prirovnal k zanedbávaniu telesnej hygieny.
Ono každý človek ma vnímanie toho čo sa mu páči inde, sú ľudia čo sa dokonca modifikujú napríklad na živú Elfku, Vampira atd a rozhodne nezanedbávajú telesnú hygienu a ani starostlivosť o telo.
To že sú takéto úpravy tela pre teba neestetické je úplne v poriadku a nemusíš byt preto ani staromódny.
@nespiacakraska asi sme sa nepochopili, ale to je bežné. nevyjadrujem sa zrozumiteľne
Veď aj mne sa páčia modifikácie nemôžem povedať, že modifikácie uší na elfské, alebo ak sa človek premení na anime postavičku by sa mi nepáčili No určite nie také niečo, ako je (L)
Jasné, že je to v pohode, no tí ľudia, ktorí to takto majú, tak sa asi aj preto dali dokopy. Najskôr staromódny budem, ale ak sa dám dokopy s dievčaťom, ktoré napríklad nefajčí, nepije, má krásne dlhé vlasy, má rada turistiku a nikdy by si nedala nič vytetovať a odrazu príde opitá s cigaretou v ústach, ostrihaná dohola, potetovaná, s tým, že ideme namiesto na výlet do prírody do nákupných centier a deje sa to takto permanentne, tak neviem...
Myslím, že by som s takým človekom nebol.
Milujem modifikácie, nemám rád akurát tunely a neviem celkom prečo
@majmarad tak potom sa ti ospravedlňujem keď som ťa zle pochopila.
Tak áno, dobre urobené Elfie uši sú pekné, len k modifikáciam patria aj"dobrotky"ako split jazyka, skarifikacia, podkožné implantáty, perly jakuzy atď. a aby sa človeku páčili takéto extrémne úpravy to už musí byť veľký labužník.
No stále nemyslím že si staromódny, to čo popisuješ je take zopsutie a to veľa ľudí neznesie... To je iné keď spoznáš človeka ktorého máš rad, máš na ňom rad to aký je a on sa úplne zmení. A ešte smerom ktorý ty neunesieš a on neznášal povodne tiež.
Lenže v tomto sme si išli každý svoje, ja o tom že človek ide do vzťahu s človekom ktorý ma tetovanie, piercing, tunel resp. vie že sa mu to páči a chce sa posúvať v tomto ďalej, pripadne vie že je labuznik páčia sa mu BM a bude sa tým smerom posúvať a ty o tom že sa ti partnerka úplne zopsuje.
Ale už sme sa stretli v myšlienkach a to je dobre.
@25tiger1 úprimne - možno sa mu nepáči viac tetovaní...alebo celkovo potetovaní ľudia.
A úprimne - chodila by si s niekým, kto ťa fyzicky nepriťahuje? Úprimne, prvotným vnemom sú oči a ak sa ti niekto páči, tak preto, že je taký, aký je. Osobnosť je vedľajšia v tomto ohľade.
sice na jednej strasne ti nema nikto co zakazovat ale zasa na druhej, mozno on sa citi za teba zodpovedny aby si si nedala vytetovat nejaku kolosalnu picovinu - cize t amozno chrani pred sebou samou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
nenechaj sa odradit
Nikdy som nemal rád také tie ovečkovské, že všetci si dávajú delfínov, motýľov, alebo potetovať celé telo...Veď ok, ale podľa mňa by malo byť tetovanie vyjadrením niečoho vlastného. Vždy si predstavím, ako by sa asi cítili ľudia, ak by sa ich viacero stretlo a mali rovnaké tetovania.
A tvoj partner má podľa mňa čo do toho hovoriť. Vybral si ťa takú, aká si bola, aj s tým ako vyzeráš a odrazu mu domov príde zmenený človek. Ako sa hovorí, začneš jedným tetovaním a neprestaneš nikdy. Možno som sa nevyjadril najlepšie, ale ani tebe by sa nepáčilo ak by sa napríklad odrazu prestal holiť, chodil by špinavý v jednom spodnom prádle aj mesiac, alebo by sa začal obliekať nejak výstredne...
A áno, je to porovnateľné! Uvedom si, že si ,,vo vzťahu,,!
Neviem ja som k takýmto veciam tolerantná.
akože ok keby to bola polmetrova hovadina chapem jeho postoj, ale stale, v konecnom dosledku je to tvoja vec
ale to ze sa potrebujes poradit s birdzom mi napoveda, ze ty to uplne takto nemas
btw lapac snov na krk? to je asi v top 3 najastejsich babskych tetovani, preco si vsetci davaju rovnake veci tetovat -.-
Skús mu vysvetliť aký má pre teba tetovanie význam.
@19 ak si rozhodnutá a vieš te ti to nemôže brániť v praci(dobre už som videla dosť potetovanú babu v banke na pokladni, ale to je skôr výnimka) chod do toho.
...ale takú by som si ani nikdy nenašiel
Najskôr som stará škola a nerozumiem dnešnej móde.
Verím tomu že človeku to môže pomáhať, keď v tieto veci verí.
Tak ma napadlo tunel čo vyzerá ako lapač snov si už videla?
Aj som si myslela že budeš robiť niečo kde tieto úpravy tela neprekážajú keď už máš tunely, piercing a tetovanie.
Jej kuchárka. Ja som robila po škole v kuchyni keď som si chcela plniť svoj detský sen(ako decko som chcela byt taká super kuchárka čo má v televízii svoj vlastný program a učí ľudí variť).
Vidíš a pre mna úprava tela* nieje dôvod na rozchod.
Veď práve ľudia sa dávajú do vzťahov s osobami ktoré sa im páčia, majú rovnaký pohľad na svet atd. Veď nemáme dohodnuté svadby, aby ti doniesli k oltáru modifikovanú nevestu a ty si si ju musel zobrať. Spoznavame sa a podľa toho vieme či je pre nás ten druhý vhodný alebo nie.
Mne z tohto pohladu príde scestné hovoriť o tom čo by som robil keby som bol v situácii random cudzieho človeka, ktorý mal dosť času spoznať svoju partnerku a išiel do vzťahu s tým že vie čo od nej čakať.
Teda keď sa ma na to niekto neopýta ako zakladateľka fóra.
*vnímam modifikácie, tetovania a piercing ako úpravu tela, nie tak"dirty"ako ty, keď si to v komentároch vyššie prirovnal k zanedbávaniu telesnej hygieny.
Ono každý človek ma vnímanie toho čo sa mu páči inde, sú ľudia čo sa dokonca modifikujú napríklad na živú Elfku, Vampira atd a rozhodne nezanedbávajú telesnú hygienu a ani starostlivosť o telo.
To že sú takéto úpravy tela pre teba neestetické je úplne v poriadku a nemusíš byt preto ani staromódny.
Veď aj mne sa páčia modifikácie nemôžem povedať, že modifikácie uší na elfské, alebo ak sa človek premení na anime postavičku by sa mi nepáčili No určite nie také niečo, ako je (L)
Jasné, že je to v pohode, no tí ľudia, ktorí to takto majú, tak sa asi aj preto dali dokopy. Najskôr staromódny budem, ale ak sa dám dokopy s dievčaťom, ktoré napríklad nefajčí, nepije, má krásne dlhé vlasy, má rada turistiku a nikdy by si nedala nič vytetovať a odrazu príde opitá s cigaretou v ústach, ostrihaná dohola, potetovaná, s tým, že ideme namiesto na výlet do prírody do nákupných centier a deje sa to takto permanentne, tak neviem...
Myslím, že by som s takým človekom nebol.
Milujem modifikácie, nemám rád akurát tunely a neviem celkom prečo
Tak áno, dobre urobené Elfie uši sú pekné, len k modifikáciam patria aj"dobrotky"ako split jazyka, skarifikacia, podkožné implantáty, perly jakuzy atď. a aby sa človeku páčili takéto extrémne úpravy to už musí byť veľký labužník.
No stále nemyslím že si staromódny, to čo popisuješ je take zopsutie a to veľa ľudí neznesie... To je iné keď spoznáš človeka ktorého máš rad, máš na ňom rad to aký je a on sa úplne zmení. A ešte smerom ktorý ty neunesieš a on neznášal povodne tiež.
Lenže v tomto sme si išli každý svoje, ja o tom že človek ide do vzťahu s človekom ktorý ma tetovanie, piercing, tunel resp. vie že sa mu to páči a chce sa posúvať v tomto ďalej, pripadne vie že je labuznik páčia sa mu BM a bude sa tým smerom posúvať a ty o tom že sa ti partnerka úplne zopsuje.
Ale už sme sa stretli v myšlienkach a to je dobre.
Tunely sú dosť svojské to sa veľa ľuďom nepáči.
A úprimne - chodila by si s niekým, kto ťa fyzicky nepriťahuje? Úprimne, prvotným vnemom sú oči a ak sa ti niekto páči, tak preto, že je taký, aký je. Osobnosť je vedľajšia v tomto ohľade.