uz dlhsie ma zaujima, ci v Bratislave funguje nieco ako ZENSKA TAXISLUZBA? Chapeme sa - taxikarky robia len zeny. Mam trochu obavy z toho nastupovat do auta k neznamemu muzovi, byvam v nie prilis bezpecnej stvrti a navyse prave je ak
taxikmi nechodim vôbec, v sedačkách su všakovaté roztoče, blchy a hnusne smrdia po semene- zrejme tam súložia nejakí bastardi, fujky fúúúúúúúúúúúj.............filip
@weeman - jasneee...posledne co mi chyba je nosit v kabelke zbran (ktoru som si musela vygooglit!!!) a vo vseobecnosti sa snazim problemom predchadzat nie ich riesit az ked pridu, preto jednoducho hladam bezpecnu cestu domov inak vzdy mam pri sebe obranny sprej, ale teda zbran si neviem predstavit.
@edisek - no jo, aj to je napad! myslim ze jedna bola raz v relacii Bez servitky
njn, mám tam babku, ešte teda v relatívne pokojnej časti... ale nerada tam chodím aj 78kou a cez deň nieto ešte potme
no tak proste nemáš na výber, musíš to len risknúť
náhodou... mne 2x po sebe prišiel ten istý taxikár, ešte si aj pamätal, kam ma viezol xD a normálne nemám rada takých prehnane komunikatívnych, ale tento bol fajný, mi povyprával o celom svojom nočnom živote taxikára a dennom živote vodiča sanitky xD (neviem, nakoľko dôveryhodné, ale tak... nenudila som sa
Jj, to sa robi vacsinou tak ze si clovek vyhliadne "svoju dvornu taxikarku" a s tou sa dohodne, ze jej dopredu zavola aby pristavila taxik. Alebo si v zavolaj taxik cez dispecing a povedz ze chces aby ti poslali taxikarku a nie taxikara.
Ale v mnohých šoférujú aj ženy a vraj si ich na dispečingu často ľudia pýtajú, takže treba len zistiť kde majú ženy čo robia v noci a potom si ich pýtať cez dispečing
@ayreen chápem. To, že sa snažíš problémom vyhýbať je dobre, to sa snaží každý normálny človek. Najhoršie však je, že to, či sa problémom aj naozaj vyhneš častokrát nezáleží na tebe... Mnoho ľudí si hovorí, že zbraň je príliš, a z vlastnej skúsenosti viem, že drvivá väčšina takýchto ľudí radikálne zmení svoj názor, keď sa dostanú do problémov, ktoré skončia zle... Niekedy už potom ale býva neskoro.
Iba som chcel ponúknuť inú možnosť riešenia Ak si to náhodou v budúcnosti z akéhokoľvek dôvodu rozmyslíš, rád pomôžem s vybavovaním potrebných povolení.
ja som zase clovek, ktory si s tebou rad vypije napriklad. ponukam sirokospektralne sluzby, drzim vlasy ked je zle, volam huskymu/lukasovi ked treba taxik.
na cene sa samozrejme mozeme este dohodnut v ramci mnozstevnej zlavy. co by som ale podotkol ze moje auto kuri velmi dobre na rozdiel od tunak veduceho, u ktoreho vymrznes v pripade, ak vzadu nevezie majitela vozidla
nad nazvom sa netrap, staci len povedat odkial kam a kedy tam mam byt
@luc.ka Samozrejme vozidlo poskytuje vela miesta, vnutri aj v batozinovom priestore, DAJU SA OTVORIT VSETKY DVERE A OKNA, nie ako u konkurencie hore a moje sluzby vyuzilo uz mnoho ludi z BA a da sa povedat, ze z celeho Slovenska
@luc.ka som v tom buse a som nebezpecny, mala by si rychlo zavolat chalanom, oni ta zoberu, aj v aute budem, ale tam uz som ochotny byt bezpecny a vlasy ti budem drzat
@hetfield nie, prečo? Nič také som nikde nespomínal. Napísal som, že som ochotný pomôcť s procesom, ktorý je nutný absolvovať aby si ZP získal, to neznamená, že mám nejaký dosah na správne orgány, ktoré sa zaoberajú žiadosťami. Pri našom systéme je veľmi nepravdepodobné aby toto rozhodnutie mohol nejaký jednotlivec ovplyvniť.
@flussica o predsudkoch som nič nepísal. Použitie zbrane proti majiteľovi je štatisticky nepravdepodobné. Konkrétne v USA je to menej ako 0,1% prípadov (správa FBI).
@v3nty zakladateľka diskusie už dostala odpoveď, ktorú potrebovala, verím, že sa na mňa nenahnevá keď budeme v diskusií pokračovať aj trochu mimo témy. Budem rád keď sa zapojíš aj ty nejakým rozumným komentárom, alebo zaujímavou skúsenosťou, ale prestaň tu roznášať smrad a takéto idiotské komentáre, ktorými komunikujú olašskí cigáni.
@weeman Pardon, o presudkoch sa zmieňovala stmortiis, ale bolo to tiež v reakcii na Teba, no to nie je podstatné.
No OK, tak povedzme. A nemôže Ťa potom ten druhý zažalovať za ohrozenie na živote ? Resp. akože chápem, že v sebeobrane a pod. je to iné a kým nevystrelíš, tak neviem, či to je tiež nejako právne možné obvinenie, ale tak keď ste sa ocitli niekde sami (=žiadni svedkovia), tak to nemôže byť použité proste proti Tebe? Keď Ty budeš tvrdiť, že si sa bránil a druhý si vymyslí historku o tom, že si ho chcel okradnúť, alebo čo.. Chápeš, konšpirujem - diať sa môže hocičo a ide predsa o reálnu zbraň . Akože so slzným sprejom asi ťažko uskutočníš lúpež, tak to je adekvátna obranná "zbraň", ale streľná? A Ameriku sem nepleťme teraz - tam platia zrejme iné zákony.
@flussica preto je presne v zákone ustanovené kedy a ako môžeš zbraň použiť (v prípadoch nutnej obrany a krajnej núdze) aby nešlo o neprimeranú sebaobranu. Podľa zákona sa môžeš odvracať aj hroziaci útok, to znamená ešte predtým než ťa niekto napadne, bohužial v našom súdnictve sa môže nakoniec stať, že ešte z toho budeš mať problémy, preto sa odporúča, ak je to možné, použiť zbraň až keď páchatel zaútočí. V akomkolvek prípade osobne budem radšej čeliť obvineniu z neprimeranej sebaobrany ako byť obkreslený kriedou na chodníku. Je to ohromne zložitý problém a situácií je obrovské množstvo, ale je užitočné si o tom niečo naštudovať. Celá situácia ohladom zbraní nie je tak jednoznačná ako nám ukazujú média a politici.
Čo sa ameriky týka, práve naopak, mnoho zákonov je rovnakých, len je tam iné súdnictvo, inak sa nahliada na životy bežných ludí a viac sa ctí súkromné vlastníctvo.
@weeman kludne rozvijajte temu, nahodou to s nou dost suvisi, kedze v takychto koncinach BA s tym mozu byt prakticke skusenosti.
a @flussica - zhruba nieco take som ti chcela napisat, nase zakony obsahuju vela vagnych pojmov a jednym z nich je aj PRIMERANOST obrany k utoku ktora je hlavnym faktorom pri posudzovani sebaobrany.
a preto naozaj by si z toho mala problem este ty, keby na teba nejaky blazom zautocil s bejzbalkou a chcel ta okradnut a ty na neho vystrelis...pripadne ak by nastala situacia ze si v slepej ulicke a niekto ti zablokuje cestu s jasnym motivom ti ublizit...samozrejme ze nebudes cakat kym ti skutocne ublizi ale budes sa branit a v konecnom dosledku sa to pekne krasne zvrhne voci tebe...
na seminaroch sme to dost rozoberali, kazdopadne to co hovori @weeman ze radsej celit obvineniu ako zomriet, s tym samozrejme nemozem nic len suhlasit.
len ja mam sama z tej zbrane fobiu, v prvom rade by som sa bala ze nou nejakym nedopatrenim ublizim sama sebe, co vsak bude istotne tym, ze som ziadnu v zivote v ruke nedrzala...
a @weeman dakujem za ponuku aj za nazory v diskusii.
@ayreen to je len o tom trochu si tú zbraň ošahať, vedieť ako funguje a párkrát si z toho vystreliť. V BA je viacero strelníc, s kamarátmi chodíme často trénovať, ak sa raz rozhodneš, že do toho ideš, ukážeme, požičiame Samozrejme nechcem nikoho na nič nahuckávať, treba o tom pouvažovať, všetko má svoje pre a proti, je to vážna vec.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
ale šak sa neboj, v ba funguje miliarda taxislužieb... jednu odskúšaj, a potom volaj vždy tú.
ja som sa tiež bála... ale už som si zvykla. hlavne ísť sama nočákom by som sa bála oveľa viac.
ja si volám vždy túto » www.taxitaxi.sk/taxi-gold/81/br... a zatiaľ som nemala s nimi problém.
a asi to tak urobim, mas pravdu, ze chodit nocakmi je omnoho riskantnejsie.
@edisek - no jo, aj to je napad! myslim ze jedna bola raz v relacii Bez servitky
njn, mám tam babku, ešte teda v relatívne pokojnej časti... ale nerada tam chodím aj 78kou a cez deň nieto ešte potme
no tak proste nemáš na výber, musíš to len risknúť
náhodou... mne 2x po sebe prišiel ten istý taxikár, ešte si aj pamätal, kam ma viezol xD a normálne nemám rada takých prehnane komunikatívnych, ale tento bol fajný, mi povyprával o celom svojom nočnom živote taxikára a dennom živote vodiča sanitky xD (neviem, nakoľko dôveryhodné, ale tak... nenudila som sa
Ale v mnohých šoférujú aj ženy a vraj si ich na dispečingu často ľudia pýtajú, takže treba len zistiť kde majú ženy čo robia v noci a potom si ich pýtať cez dispečing
Iba som chcel ponúknuť inú možnosť riešenia Ak si to náhodou v budúcnosti z akéhokoľvek dôvodu rozmyslíš, rád pomôžem s vybavovaním potrebných povolení.
alebo zavolaj Husky taxisluzbu, ja vozim skoro zadarmo a neobtazujem nikoho
to je vuul, kaviarovy tousty, to je vul
ano ja viem ze je to nerentabilne vozit skoro zadarmo ale ma to mojim smerom a ja sa vozim tak ci tak a rad
sa tu nenaťahujte o post hlavného taxikára... a radšej napíšte telefónny čísla
ja za polovicu co tunak veduci, cislo posielam do TS
@husky inak husky taxi je celkom krkolomný názov to v opitom stave ani nevyslovím
jeeej až tak vážne som to zase nemyslela
ale ďakujem, čísla uchovám pre budúcnosť
ja som zase clovek, ktory si s tebou rad vypije napriklad. ponukam sirokospektralne sluzby, drzim vlasy ked je zle, volam huskymu/lukasovi ked treba taxik.
na cene sa samozrejme mozeme este dohodnut v ramci mnozstevnej zlavy. co by som ale podotkol ze moje auto kuri velmi dobre na rozdiel od tunak veduceho, u ktoreho vymrznes v pripade, ak vzadu nevezie majitela vozidla
nad nazvom sa netrap, staci len povedat odkial kam a kedy tam mam byt
držať vlasy je najviac!
hlavne to ze sa daju otvorit vsetky okna a dvere pouzijes ked je vonku -5 vela stastia pri mrznuti v mercedese
@husky a @pershing363 dakujem za ponuky
tak uz sme to vyriesili, mam 2 taxiky smerom domov, co viac chciet
prajem vám úspešný biznis, ale ja momentálne odchádzam na kávu... a BUSOM idem
@tomtoylc
No OK, tak povedzme. A nemôže Ťa potom ten druhý zažalovať za ohrozenie na živote ? Resp. akože chápem, že v sebeobrane a pod. je to iné a kým nevystrelíš, tak neviem, či to je tiež nejako právne možné obvinenie, ale tak keď ste sa ocitli niekde sami (=žiadni svedkovia), tak to nemôže byť použité proste proti Tebe? Keď Ty budeš tvrdiť, že si sa bránil a druhý si vymyslí historku o tom, že si ho chcel okradnúť, alebo čo.. Chápeš, konšpirujem - diať sa môže hocičo a ide predsa o reálnu zbraň . Akože so slzným sprejom asi ťažko uskutočníš lúpež, tak to je adekvátna obranná "zbraň", ale streľná? A Ameriku sem nepleťme teraz - tam platia zrejme iné zákony.
Čo sa ameriky týka, práve naopak, mnoho zákonov je rovnakých, len je tam iné súdnictvo, inak sa nahliada na životy bežných ludí a viac sa ctí súkromné vlastníctvo.
a @flussica - zhruba nieco take som ti chcela napisat, nase zakony obsahuju vela vagnych pojmov a jednym z nich je aj PRIMERANOST obrany k utoku ktora je hlavnym faktorom pri posudzovani sebaobrany.
a preto naozaj by si z toho mala problem este ty, keby na teba nejaky blazom zautocil s bejzbalkou a chcel ta okradnut a ty na neho vystrelis...pripadne ak by nastala situacia ze si v slepej ulicke a niekto ti zablokuje cestu s jasnym motivom ti ublizit...samozrejme ze nebudes cakat kym ti skutocne ublizi ale budes sa branit a v konecnom dosledku sa to pekne krasne zvrhne voci tebe...
na seminaroch sme to dost rozoberali, kazdopadne to co hovori @weeman ze radsej celit obvineniu ako zomriet, s tym samozrejme nemozem nic len suhlasit.
len ja mam sama z tej zbrane fobiu, v prvom rade by som sa bala ze nou nejakym nedopatrenim ublizim sama sebe, co vsak bude istotne tym, ze som ziadnu v zivote v ruke nedrzala...
a @weeman dakujem za ponuku aj za nazory v diskusii.
@ayreen to je len o tom trochu si tú zbraň ošahať, vedieť ako funguje a párkrát si z toho vystreliť. V BA je viacero strelníc, s kamarátmi chodíme často trénovať, ak sa raz rozhodneš, že do toho ideš, ukážeme, požičiame Samozrejme nechcem nikoho na nič nahuckávať, treba o tom pouvažovať, všetko má svoje pre a proti, je to vážna vec.
1000+
neviem či si včera pozerala ale akurat v tv bola jedena z ba...