Neviem uz ako to mam riesit ale uz niekolko rokov ma zoziera dost silna depresia resp, mozno aj socialna fobia..Stratila som proste zaujem takmer o vsetko, nic ma nebavi- ludia, konicky, skola..
Priatelov uz davno nemam, je pre mna tazke sa zoznamov
@greatdepression preco to volas depresia? za to ze si introvert a ktomu este neskutocne velmi lenivy introver a nechce sa ti nic robit ani z nikym komunikovat neznamena ze to musi byt depresia. Ak ti to vadi tak musis s tym nieco robit a nie sediet doma pri PC. a urcite mas volakych ludi co si poznala, tak im zavolaj, chod s nimi von, ked sa ti nechce tak tomu davaj spravne meno ako lenivost, totalny nezaujem.
Urcite sa najde nieco co ta bavi, cloveku casto od nic nerobenia samotneho dost sviha... Skus sportovat, to zvykne pomoct a mozno... Skusala si zvieratko? Nieco male, nepodstatne, co dokaze urobit radost... Trebarz skrecok
@mefistofel nezmysel..nepoznas ma takze nevies ako to je..ziadna lenivost v tom nie je..ja sa dost snazim, a inak som aj dost aktivny clovek mam nejake zaluby, nesedim doma a necumim do blba.. len citim velku prazdnotu, nic ma netesi, nenaplna..
ano viem ze tu nedostanem nejaku sofistikovanu odpoved..ale ja hladam vsade, vyuzivam urcite moznosti preto som to skusila aj tu..mozno je niekto podobny pripad a pozna nejake riesenie
ako napisal bress cez internet je to pre cloveka ako som ja lahsie riesit
po prve taketo veci neries na nete lebo tu ti kazdy povie nieco ine a tazko si vyberes tu spravnu radu ale kedze ja som sa liecil z depresie tak kludne mozem povedat ze viem viacej ako vecssina mudrcov co tu je .....depresia je choroba ktora vznika bud pri niakej zlej skusenosti alebo proste v puberte bez niakej ocividnej priciny ....hladanie si konickov a pozeranie komedii nepomoze lebo do nervovych zakonceni sa dostava malo serotoninu to je hormon stastia cize aktiviti ti nepomozu riesenie je nasadit antidepresiva ktore obnovia postupne tvorbu serotoninu a vratia to do normalu ...a to ze stracas zaujem o aktivity vyhybas sa ludom a podobne veci to su priznaky depresie takze odporucam zajst k psychiatrovi a nemusis mat ziadne strachy z toho pretoze by si sa cudovala kolko ludi tam chodi a vobec tam nie su ziadny magori ale uplne bezny ludia vsetkych vekovych kategorii a zamestnani takze ziaden strach pretoze aj ked zle vidis tak ides k ocnemu a reci ze ku cvokarovi by som nesiel su uplne trapne a odveci lebo ty ludia maju komplexi a predsudky
kristepane, videla si niekedy depresiu? kebyže ťa "už niekoľko rokov zožiera dosť silná depresia", buď by si bola zavretá v psychiatrickej liečebni, alebo by si bola už mŕtva..
totiž príznaky depresie môžu byť:
-pretrvávajúca smutná a/al. úzkostlivá nálada
-človek sa podceňuje, alebo má na seba zlý pohľad
-pocity bezmocnosti, beznádeje a pesimizmu
-sebaobviňovanie a strata zmyslu života, záujmu a radosti
-nespavosť, predčasné ranné prebúdzanie sa (alebo naopak)
-strata chuti do jedla, výrazné chudnutie (alebo naopak)
-poklesnutá energia, malátnosť, únava
-človek sa nedokáže prinútiť do nejakej činnosti (polihuje, posedáva)
-MYŠLIENKY NA SMRŤ A SAMOVRAŽDY, POKUS O SAMOVRAŽDU
-nepokojnosť, nervozita, nadmerná podráždenosť
-nedokáže sa na nič poriadne sústrediť, zapamätávaním si a rozpamätávaním sa a pamäťou vôbec, problémy s rozhodovaním
-úrervvajúce telesné problémy (dlhodobé bolesti, problémy s trávením, bolesti hlavy, atď.)
-ťažoba na hrudi, stuhnutosť alebo ochabnutosť svalstva, rýchla únava
-Nadmerné obavy a starosti, časté pocity napätia, robenie si starostí z maličkostí
a keď už máš tú "ťažkú depresiu", choď rovno k psychiatrovi..
podľa mňa je to však zase nejaká fingovaná, vymyslená depka, ktorú si si vsugerovala do hlavy a myslíš si teraz, že ju naozaj máš, hoci si len lenivá niečo robiť, a si introvert, preto nedokážeš nadviazať nový kontakt.. (ach)
@greatdepression v kazdom pripade to ze ta nic nebavi a nic netesi alebo ako si napisala nic nenaplna to neni depresia. a este si teraz apisala sama ze si aktivny clovek takze jednoznacne to neni depresia, len aktualny stav tvojej mysle alebo tvojho rozhodnutia. Jednoducho povedane musis si najst nieco co by tento pocit zmenilo. teda hlavne nieco co ta bavi, alebo s cim by si bola spokojnanapriklad volake hobby alebo aj priatel. Na pokeci je urcite vela ludi ked si zena staci len napises a hned ti uz odpisuje 200ludi. teda ak pokec este stale funguje naposledy som tam bol ked som mal 15
@greatdepression este doplnim ten pocit co mas ty, tak nieco podobne som sa mesiace snazil ziskat a ziskal som ho a som uplne spokojny. kazdy je strojcom svojeho zivota, ked nejde nieco tak ako chces tak zmen pristup.
@earl prepáč, ale strašne ma irituje, keď ktosi napíše niakej.. to totiž znamená žiadnej.. ... ja viem, som hrozná, ale toto je jediná vec, ktorá ma už začína štvať..
kedy sa konečne ľudia naučia rozlišovať nejaká a niaká??? okrem všetkého, tuším je to správne nijaká..
nuz vsetky priznaky na mna sedia uplne dokonale, ved prave v tom to j, ja som si samozrejme o tom zistovala info takze niet pochyb ze to tak je..ano,uz aky stupen depresie, to je otazne, to neviem celkom posudit, ale nie je to sezonna depka vyvolana nejakymi udalostami, stresmi, ale dlhotrvajuci , niekolkorocny stav
@greatdepression ježiši, keď to trvá niekoľko rokov, tak mohlo aspoň niekoho v tvojom okolí napadnúť, že máš ísť k psychiatrovi a nie psychológovi... -.-"
sorry ale fakt si mimo, tie priznaky co napisala sisooolq nado mnou na mna uplne sedia, a to vo zvysenej miere..
vravim ze mam konicky, zaluby - je ich dost, ktore sa rozvinuli mozno este v dobe ked som nemala depresiu, a vela z nich aj udrziavam ale opakujem ze ten pocit smutku, prazdnoty,nicoty, az beznadeje ma sprevadza nech robim cokolvek, kdekolvek a nech som s kymkolvek, ziadny novy konicek- ako ty tvrdis mi nepomoze...ten pokec to nekomentujem, vidno ze si tam nebol dlho, tam velmi nenajdes podobne zmyslajucih ludi
vidis, ale nesla som ..aj s tym mam problem dokopat sa k niecomu takemu - to by mohlo byt dost logicke..neviem si predstavit ze by som sa mala zverit so svojimi pocitmi cudziemu cloveku..
a ked sa ti to zda blbe, ved nemusis reagovat ak nechces, nikto ta nenuti,
@greatdepression tak potom skus zvysit davky vitaminu B3 v potravinach, alebo predava sa to pod nazvom Niacin, tak to si kup. Ten pomaha pri takychto stavoch. (je to vitamin ziadne svinstvo ale pomaha to)
@greatdepression a to sa mam akoze opakovat? vpal si gulku do hlavy, hod sa pod vlak, alebo kua zmen myslenie. Ked si vyberas poslednu moznost, tak pis TS, par ich vymenim aby si vedela kde robis chybu, ale terapeuta tu robit nebudem.
@greatdepression a nasla si tu snad uz daku radu? To ze sa vyjadrujem vulgarne a nekreslim smajlika za kazdym druhym slovom neznamena, ze som podrazdeny. Citas len slova, emocie nevidis Nemam na to ti robit terapeuta a ani tu nikoho takeho nevidim. Tak preco tu hladas terapeuta? Ty nedokazes ani len popisat problem, ktory mas. Nevies napisat co ta trapi.... Trapi ta vobec nieco? Z coho mas depresie? Akcia - reakcia (treti pohybovy zakon), to neplati len vo fyzike.
tu prvotnu pricinu naozaj nevidim, neviem preco ..neznamena ze ak neviem z coho mam depresie tak ich nemozem mat
trapi ma asi to ze si nerozumiem s ludmi - ale neviem ci to je prcinina ktorej dosledkom je depresia alebo je to naopak ze mam depresiu a preto si nerozumiem s ludmi
@greatdepression to, ze si nerozumies ludmi nehadz na depresiu pre boha. Si dost tolerantna a na to, aby si si s ludmi rozumela? Tu otazku si poloz a uved konkretne priklady ak ano. Ak nie, hladaj chybu tam.
no urcite to ma nejaku suvislost, to je jasne..ja to na nich nehadzem, som presvedcena o tom ze chyba je vo mne ale nie v tolerancii...ludia nemaju depresivnych ludi, to je logickee ale chyba je vo mne
ine temy na rozhovor, zaluby, pohlady na vec, nazory, to tak vseobecne
ale vacsi problem je ten moj pristup - neustale riesim co si o mne ludia pomyslia, neviem sa teda uvolnit pri rozhovore, asi som aj nedoverciva preto sa s nikym nezblizim a nakoniec mam vacsinou take chaoticke myslienky, ze sa neviem ani sustredit ked s niekym rozpravam
A ked nevies pochopit, ze ludia maju rozne pohlady na veci, rozne nazory a zaluby, tak potom sa ti myslenie nepodari zmenit.
Skus sa uvolnit, ked aj s trochou alkoholu, alebo vyhladaj psychiatra a ten ti napise nieco na tvorbu endorfinov (hormon stastia). Ziskas chut ani nebudes vediet. Dnes uz tie tabletky nie su navykove a ich vysadenie po uspesnej liecbe nema nasledky
no neviem neviem...ved ja to chapem ze ludia su rozni, a nakoniec ta odlisnost nie je taky neprekonatelny problem, lebo aj keby som nasla teoreticky mne podobnych ludi tak by mi to nejak nepomohlo..ved som aj takych stretla..ano planujem najmenej toho psychologa, len po tej zlej skusenosti musim vyhladat niekoho dobreho
@greatdepression ahoj mne tiez pred par rokmi akoze zistili soc. fobiu a chodil som aj psychologicke aj psychiatrovi a poviem ti ze to bolo zbytocne asi po roku som s tym prestal ... no a co ja viem vekom sa to zmenilo trochu niesom taky utiahnuty do seba uz ale za to moze aj alkohol a podobne v mojom pripade ale ja zaluby mam alebo teda aspon su veci ktore ma bavia aj ked ich nemam moznost robit moc no ale neni to u mna tak ze by ma nic nebavilo ... a nemam ani som nikdy nemal priatelku napriklad a ani sex ani nic podobne ale to je aj problem toho ako vyzeram ale samozrejme aj mojej hanblivosti ... ale poradit ti asi moc neviem nebudem ti radit ze mas zacat chlastat ako ja lebo to ti moc nepomoze ale tak aspon vies ze v tom niesi sama
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
sak tak chod ku inemu psychologovi
a inak asi poviem také tie klasické veci, čo ti tu povedia, typu nájdi si záľubu, aby si prišla na iné myšlienky
ale inak nevime preco mas pocit ze z niecoho tak zavazneho ako je depresia ti tu dokazu ludia poradit... skus dalsieho psychologa
Urcite sa najde nieco co ta bavi, cloveku casto od nic nerobenia samotneho dost sviha... Skus sportovat, to zvykne pomoct a mozno... Skusala si zvieratko? Nieco male, nepodstatne, co dokaze urobit radost... Trebarz skrecok
Hlavne ked nahodou pojdes ku psychiatrovi neber lieky, neber ich
ako napisal bress cez internet je to pre cloveka ako som ja lahsie riesit
totiž príznaky depresie môžu byť:
-pretrvávajúca smutná a/al. úzkostlivá nálada
-človek sa podceňuje, alebo má na seba zlý pohľad
-pocity bezmocnosti, beznádeje a pesimizmu
-sebaobviňovanie a strata zmyslu života, záujmu a radosti
-nespavosť, predčasné ranné prebúdzanie sa (alebo naopak)
-strata chuti do jedla, výrazné chudnutie (alebo naopak)
-poklesnutá energia, malátnosť, únava
-človek sa nedokáže prinútiť do nejakej činnosti (polihuje, posedáva)
-MYŠLIENKY NA SMRŤ A SAMOVRAŽDY, POKUS O SAMOVRAŽDU
-nepokojnosť, nervozita, nadmerná podráždenosť
-nedokáže sa na nič poriadne sústrediť, zapamätávaním si a rozpamätávaním sa a pamäťou vôbec, problémy s rozhodovaním
-úrervvajúce telesné problémy (dlhodobé bolesti, problémy s trávením, bolesti hlavy, atď.)
-ťažoba na hrudi, stuhnutosť alebo ochabnutosť svalstva, rýchla únava
-Nadmerné obavy a starosti, časté pocity napätia, robenie si starostí z maličkostí
a keď už máš tú "ťažkú depresiu", choď rovno k psychiatrovi..
podľa mňa je to však zase nejaká fingovaná, vymyslená depka, ktorú si si vsugerovala do hlavy a myslíš si teraz, že ju naozaj máš, hoci si len lenivá niečo robiť, a si introvert, preto nedokážeš nadviazať nový kontakt.. (ach)
kedy sa konečne ľudia naučia rozlišovať nejaká a niaká??? okrem všetkého, tuším je to správne nijaká..
nuz vsetky priznaky na mna sedia uplne dokonale, ved prave v tom to j, ja som si samozrejme o tom zistovala info takze niet pochyb ze to tak je..ano,uz aky stupen depresie, to je otazne, to neviem celkom posudit, ale nie je to sezonna depka vyvolana nejakymi udalostami, stresmi, ale dlhotrvajuci , niekolkorocny stav
ked sa chces dostat z depresie, musis zmenit myslenie.
a nezakladala by si tu takéto debilné fóra..
sorry ale fakt si mimo, tie priznaky co napisala sisooolq nado mnou na mna uplne sedia, a to vo zvysenej miere..
vravim ze mam konicky, zaluby - je ich dost, ktore sa rozvinuli mozno este v dobe ked som nemala depresiu, a vela z nich aj udrziavam ale opakujem ze ten pocit smutku, prazdnoty,nicoty, az beznadeje ma sprevadza nech robim cokolvek, kdekolvek a nech som s kymkolvek, ziadny novy konicek- ako ty tvrdis mi nepomoze...ten pokec to nekomentujem, vidno ze si tam nebol dlho, tam velmi nenajdes podobne zmyslajucih ludi
vidis, ale nesla som ..aj s tym mam problem dokopat sa k niecomu takemu - to by mohlo byt dost logicke..neviem si predstavit ze by som sa mala zverit so svojimi pocitmi cudziemu cloveku..
a ked sa ti to zda blbe, ved nemusis reagovat ak nechces, nikto ta nenuti,
jednoducho tuto temu ignoruj
tak porad som same ucho
lenže to by si snáď niekto všimol, keď si depresívna, ten by ťa k tomu snáď dokopal, nie? to je logické, však..?
no, to si nevie predstaviť nikto..
ani na to pravdepodobne nemas, a az teraz mi doslo ze to tvoje ,,zmen myslenie" este v prvom prispevku to bola rada ..tak diki za taku radu
a ak mas reagovat podrazdene tak ani nepis radsej nic, lebo zbytocne by sa to tu zvrhlo co nie je vobec potrebne
dakujem skusim to urcite
tu prvotnu pricinu naozaj nevidim, neviem preco ..neznamena ze ak neviem z coho mam depresie tak ich nemozem mat
trapi ma asi to ze si nerozumiem s ludmi - ale neviem ci to je prcinina ktorej dosledkom je depresia alebo je to naopak ze mam depresiu a preto si nerozumiem s ludmi
ten predchadzajuci prispevok bol tebe
no urcite to ma nejaku suvislost, to je jasne..ja to na nich nehadzem, som presvedcena o tom ze chyba je vo mne ale nie v tolerancii...ludia nemaju depresivnych ludi, to je logickee ale chyba je vo mne
ine temy na rozhovor, zaluby, pohlady na vec, nazory, to tak vseobecne
ale vacsi problem je ten moj pristup - neustale riesim co si o mne ludia pomyslia, neviem sa teda uvolnit pri rozhovore, asi som aj nedoverciva preto sa s nikym nezblizim a nakoniec mam vacsinou take chaoticke myslienky, ze sa neviem ani sustredit ked s niekym rozpravam
A ked nevies pochopit, ze ludia maju rozne pohlady na veci, rozne nazory a zaluby, tak potom sa ti myslenie nepodari zmenit.
Skus sa uvolnit, ked aj s trochou alkoholu, alebo vyhladaj psychiatra a ten ti napise nieco na tvorbu endorfinov (hormon stastia). Ziskas chut ani nebudes vediet. Dnes uz tie tabletky nie su navykove a ich vysadenie po uspesnej liecbe nema nasledky
Skúšala si to už ventilovať cez hudbu ? Mne na depresiu pomáhali depresívne songy , klin sa klinom vyráža.... Ale bacha aby ťa to nedohnalo k suicide
» www.youtube.com/watch?feature=e...