@mielikki Neviem či som to už niekedy nepísal sem. Ale toto slovo som v Nórsku používal riadne veľa. Používal ho jeden ćech pri mne a ja že to používa anglické Fun. Tak reku Fán akože sranda. Tak tam teda Fánujem na domoch pri robote pred majiteľmi o sto šesť, šak stále lepšie ako nadávať. Furt na mňa tak divne zazerali, ale reku môžem jebať. Až keď sme odchádzali mi ten čech vysvetlil čo to znamenalo a potom mi všetko začalo dávať zmysel
@karlotiskot veď to, že význam poznám, aj to, že je to také typické a asi aj bežné, len so spoločenskou akceptovateľnosťou mi je to nejasné, ono napríklad je desný rozdiel medzi tebou uvedenými príkladmi v sj a aj
@mielikki Šak viem no Mne to proste takto vysvetlili že akože tým fuck a piči vysvetlili akú to má údernosť a tým do pekla hrubší význam. Ale ako celkovo niektoré nórske slová keď mi vysvetlovali som len čumel že čo to teda je v konečnom dôsledku? Neviem Či som mal zlých "učiteľov" alebo mám krátke vedenie.
@mielikki To už si nespomeniem. Som tam bol pred 5 rokmi. Možno keby mi tam kúpiš týždenný pobyt tak mi to osvieźi pamäť.
Ale pmätám si nejaké "Fiti" ale to neviem ako mi to vysvetlili, top bola tiež nejaká nadávka. No a ešte nejaký nástroj ktorý používajú škandinávci. Že je to vlastne obrátená lopata s ktorou sa nedá lopatovať ale motykuje sa s ňou ale iba zem ktorá sa dá lopatovať a nie zem ktorá sa motykuje
@karlotiskot mať zbytočné peniaze na taký výlet, idem tam sama
Hento nebola tiež nadávka, fytta? (myslím,,že takto sa to píše, len viem, že je tam sucis s fínskym vittu)
Nie je to príjebaná otázka ale keby si si mal/a vybrať jednu možnosť tak čo by si robil/a ?? A nikto ti nekaze komentovat. Vždy lepšie ako riešiť dĺžku penisu alebo nejaké iné pičoviny čo som tu videl
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Ale tak, ono to nie je až tak hrubá nadávka, či?
Teda, moja nórčina je len lvl duolingo, ale beztak ma to zaujíma
Ale pmätám si nejaké "Fiti" ale to neviem ako mi to vysvetlili, top bola tiež nejaká nadávka. No a ešte nejaký nástroj ktorý používajú škandinávci. Že je to vlastne obrátená lopata s ktorou sa nedá lopatovať ale motykuje sa s ňou ale iba zem ktorá sa dá lopatovať a nie zem ktorá sa motykuje
Hento nebola tiež nadávka, fytta? (myslím,,že takto sa to píše, len viem, že je tam sucis s fínskym vittu)
A,v lopatkách sa nevyznám :/