Zdravím. Chcel by som sa spýtať, či tu nie je niekto, kto vie, o akú techniku kresby alebo maľby ide, prípadne o tom niečo viac. Nerozumiem sa príliš takýmto veciam, takže chcel by som poradiť.
Ešte som zabudol podotknúť, že obrázky, ktoré som sem dal, sú ilustrácie od akademického maliara Jozefa Šturdíka a sú z knihy od Pavla Horova - Vysoké letné nebe.
noo, áno, to je možné, aj mne to tak príde, ale ja som skôr chcel vedieť, ako sa tá technika volá odborným názvom alebo tak, teda, ak je na to nejaký taký termín..
Neviem, strašne sa mi to podobá na rytiny (drevoryt, alebo medirytina), ale toto sú veľmi jednoduché kresby a bola by veľká strata času ich robiť takým zložitým spôsobom... v dnešnej dobe vôbec nevyužívateľným spôsobom, kedže už máme tlačiarne a počítače.
Toto vyzerá ako obyčajná perokresba, resp. kresba tušom (ten nemá nijaký odborný názov).
@corferatu666 podla mna 'bodkovanie' tuš,pierko/redis.pero...kombinované, takže v podstate suhlasim s @3 ...ale terminus technikus som akosi k tomu nenašla..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Toto vyzerá ako obyčajná perokresba, resp. kresba tušom (ten nemá nijaký odborný názov).