Moja 17 ročná segra chcela strašne paušál, ale rodičia jej to nechceli dovoliť. A teraz, keď prišla domov sme sa dozvedeli, že sa na 2 roky zaviazala svojim podpisom splácať nevýhodný paušál. Nechcem menovať, či ide o 02, t-mobile, orange alebo niečo iné,
Fakt normálne spísana zmluva a dole jej podpis, pritom chodi este do školy, takže žiadny doklad o zamestnani nemala odkiaľ predložiť. Zajtra tam pôjdeme, ale zaraža ma, ako môžu byť také kurvy a pokúsiť sa zarobiť na hlúpom decku.
OP sice uz ma, ale ako nadobudla zmluva platnost bez toho aby slecna zdokladovala financny prijem . . . to je zaujimave. Slecna by asi este nemala disponovat OP a ten bordel v predajni by som rozpustil aj s vedenim prevadzky.
moja spolužiačka sa nedávno v škole predviedla s novým samsungom, 18 už mala ale nemá stály príjem a nemusela dať ani žiadny doklad o zamestnaní alebo príjmu (neviem ako to presne pomenovať) v pohode s ňou podpísali zmluvu, hoc robí iba na brigádnicky neviazaný pomer o ktorom ich ani nemusela informovať a jednalo sa o T-mobil, tak mám taký pocit že to bude tvoj prípad, v takom O2 ti stačí aj predplatená karta minúty si môžeš kupovať ako chceš ty
Mobilný operátor nemusí vôbec riešit to či je človek zamestnaný alebo nie jemu stačí svojprávnosť a vek nad 18 a kľudne vám podpíše sa mi zdá že maximum je 5 paušálov na človeka keby človek neplatil tak to bude riešit exekútor a ich to vôbec netrápi. Co sa tíka podpisu zmluvy pod 18 tak to je už iná vec, ale pochybujem, že by niektorý s operátorov urobyli takúto vec
Pochybujem ze by jej to dali, minimalne obciansky ukazat musela a pokial nema 18 tak dovi dopo. Jedinu moznost vidim v tom ze by mala povedzme narodeniny o par dni tak MOZNO by ukecala nejakeho dobraka ale minimalna sanca.
nemá 18, nič nemôže podpísať. keď som si ja bola aktivovať paušál mala som 17 a musela ešte mama aj svoj občiansky poskytnúť a ešte aj ten druhý doklad, čo sa pýta... takže napadnúť zmluvu a dovidenia operátor...
Operatori si na toto davaju kurevsky pozor. Nepodpisala zmluvu u nejakeho "dilera" ktory robi pre tmobile/orange (o2 to nie je, oni zatial nemaju viazanost)?
Btw moze uzatvarat zmluvy aj v 17tich, musela by byt ale vydata (pripadne rozvedena - ale to uz je extrem) a tym padom by sa pokladala za plnoletu. Ale to zjavne nebude jej pripad?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Btw moze uzatvarat zmluvy aj v 17tich, musela by byt ale vydata (pripadne rozvedena - ale to uz je extrem) a tym padom by sa pokladala za plnoletu. Ale to zjavne nebude jej pripad?
§ 59
(2) Spotrebiteľ má právo odstúpiť od zmluvy bez uvedenia dôvodu v lehote desiatich dní
a) od uzavretia zmluvy,