@bibianka176 mám o 12 rokov mladšiu sestru.. a výchovné opatrenia mojich rodičov sú úplne rovnaké ako boli pri mne... Bitka jedine tak na riť, ale to až vtedy, ak je zle - nedobre.. u nás pomáha vždy krik a vyhrážky
Formulovať otázku spôsobom "sú fyzické tresty fajn" sa mi nezdá príliš adekvátne, pretože za DOBRÉ by som to asi neoznačila. Avšak treba ísť po vyšších cieľoch a keď je občas nevyhnutnosť alebo je to minimálne najpraktickejší spôsob z mnohých hľadísk, tak to treba nechať.
Zas palica mi príde tvrdá, ale keď som bola systematicky zlá a prepískla som všetky hranice, vyviedla niečo veľké a prišlo sa na to, tak zavše i na prak či remeň došlo. Ale to bolo len málokedy, zas taká "nevyhnutnosť."
Facky a neviemčo, to už hej . A myslím, že neviem, či mi to pomohlo, ale hádam neuškodilo.
V princípe.. by som to uzavrela tak, že ak rodič nie je vyslovený cholerik a sadista, občasná "jedna výchovná" veci môže prospieť, keď sa dieťa fakt "nevie vpratať do kože."
nikdy ma rodičia nebili a zatváral by som rodičov čo deti bijú do basy. podľa mňa dokáže byť aj obyčajné dohováranie niekedy nepríjemné dieťaťu (neznášal som keď mi niečo vyčítali čo som spravil). bitka je extrém. a keď som minule videl na zone reality ako jedno 3 ročné dievčatko zomrelo na následky pravidelných "výchovných" tak som si prial aby tá matka išla do väzenia aspoň na 20 rokov. aj keď ani to by neodčinilo čo spravila
rovnako, keď si pozriete články na webe všade samé nie!nie!nie! , ale rovnako co mi sem pisete, asi som nebola jedina. ... turgon@ ako si myslel nenechaj sa biť, ??
mna bili troska.. alejasom bola vazne zlaa.. ale fakt len troska nemozem povedat zema riadne zmlatili vzdy alebo tak.. a myslim ze by sa to nemalo robit!
Ked som bola malá tak ma tato strašne bil...teraz nemyslím "silnejšie buchnutie po zadku".A bolo to za uplnu somarinu...mama mu aj hovorievala nech ma tak nebije lenže on bol ako šialený.
mňa bili v kuse.. mama varechou, tato rukou, babka remeňom po dedkovi, krstný najužšou palicou + ma ešte aj štípal, strýko na mňa vylieval studenú vodu.. a hovno im to pomohlo, som ešte väčší vagabund jak som bola, keď som bola malá
otec ma nikdy nebil ale od mami som dostala par faciek alebo varechou/remeňom po zadku a so sestrou sme sa bili dost casto az som ju nakoniec zhodila zo schodov(nic vazne sa jej nestalo)
palicou ma nebili ani nicim inym..no raz mama za mnou behala s utierkou...par krat mi dala po papuli ale to mi neuskodilo..a oca si nepamatam zeby mi dakedy prisusil po ksichte
Inac deti by sa bit nemali, pretoze uz dnesna spolocnost by mala byt mudrejsia a postupne sa zbavovat takychto barbarskych zvykov. Ked uz, tak treba vediet, ake decko treba bit, t.j. ci si to zasluzi a hlavne, ci to pomoze
nenavidim telesne tresty, nic nevyriesia, akurat robia tie deti agresivnejsimi.. ja som tiez nebyvala takato agresivna.. a hej, bili ma ako hada, od hlavy dole som byvala fialova, remen, skrtenie, ked som bola mladsia na niekolko hodin mi otec zviazal ruky za chrbat, neriesil uplne picoviny takto drasticky ako potom zacal.. a ja by som strielala ludi co ublizia svojmu dietatu nech je akekolvek. bitka to nevyriesi, nikdy.
a este mi otec zlomil sanku, v zime to mam najhorsie, nemozem prezuvat tvrde jedlo ani poriadne otvorit usta.. a ziadny doktor mi to nevedel sravit a s operaciou rodicia ako inak, nesuhlasili
S otcom som sa mlatila do sfialovenia nas oboch v ramci hry cely prvy stupen
Za zivot som dostala max dvakrat po riti a raz po hube, to dokonca pomerne nedavno, od matky.
A raz mi vytal stosestdesiatkilovy sused za to, ze sme udajne sikanovali jeho syna (co si maly zmrd vymyslel a ja som ako jedina zo styroch dostala kvalitnu cez hubu)
rodičov si vážim a v živote som nedostal po hube.......to skôr ja som jeden vagabund čo v bare alebo bars kde v meste vyčeše aj troch hajzlov naraz.......filip
som proti tyraniu deti, ale zas ked sa inac neda, nejaka jemnejsie buchnutie obcas pomoze mna tiez obcas buchli, dokonca aj teraz ked som minuly tyzden hodila topanku do zrkadla a zrovna podpatkom a cele sa skoro rozbilo Ale tak obcas je kazdy nervak a treba to nejak vybit, ja radsej vsetko okolo seba rozbijem ako niekoho zbit
Nesúhlasím s fyzickým týraním detí do krvi alebo omdletia ako bolo prednedávnom v novinách,...ale súhlasím s tým, že slabo po hlave dostať alebo po zadku aby sa deti upokojili a spamätali neuškodí. Lebo v dnešnej dobe sú malé deti veľmi drzé a nevedia sa slušne chovať.
dostával som, keď som robil sprostosti! hlavne kej obhorela skriňa alebo som otrávil otca ale kto z nás je bez viny vôbec mi to nevadí, pretože aspoň iem, čo si môžem dovoiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Mama asi 10x po mne hodila žehličku a strčila mi na výstrahu prsty do mlynčeka ale inak nič vážne sa nestalo.
Zas palica mi príde tvrdá, ale keď som bola systematicky zlá a prepískla som všetky hranice, vyviedla niečo veľké a prišlo sa na to, tak zavše i na prak či remeň došlo. Ale to bolo len málokedy, zas taká "nevyhnutnosť."
Facky a neviemčo, to už hej . A myslím, že neviem, či mi to pomohlo, ale hádam neuškodilo.
V princípe.. by som to uzavrela tak, že ak rodič nie je vyslovený cholerik a sadista, občasná "jedna výchovná" veci môže prospieť, keď sa dieťa fakt "nevie vpratať do kože."
Neuznávam telesné tresty.
Osobne si nepamatam vela takychto situacii u nas doma ale tak par faciek sa mi ušlo. Ale nič hrozne si myslim.
poznam človeka, ktoreho mlatili, dlho, ale nie rodičia.
@antifunebracka thats right...
ale nikdy som nemal modriny a pod.
teraz ma už nebijú ale niekedy by som bol radšej keby mi otec vrazil ako to jeho psychické vydieranie
takže nie som proti pokiaľ sa s tým nepreháňa ....
Inac deti by sa bit nemali, pretoze uz dnesna spolocnost by mala byt mudrejsia a postupne sa zbavovat takychto barbarskych zvykov. Ked uz, tak treba vediet, ake decko treba bit, t.j. ci si to zasluzi a hlavne, ci to pomoze
telesné tresty = násilie ,tak som proti
Inak som za.
Za zivot som dostala max dvakrat po riti a raz po hube, to dokonca pomerne nedavno, od matky.
A raz mi vytal stosestdesiatkilovy sused za to, ze sme udajne sikanovali jeho syna (co si maly zmrd vymyslel a ja som ako jedina zo styroch dostala kvalitnu cez hubu)
A som rada, pretože keby ma mali biť pravidelne, tak to asi psychicky nezvládnem, lebo tých pár faciek mi vystačilo.
Nemala som byť sprostá.
ja svojmu decku par vychovnych urcite struhnem