Ako ste si vyberali temu bakalarskej prace?
Vedeli ste od zaciatku, o com chcete pisat, alebo ste googlili a na zaklade toho nejaku navrhli?
Alebo ste si vybrali zo zoznamu?
Nejake rady, ze kam sa pozriet, popripade aj ze ako ma vyzerat narocnost. Lebo
ja som v prváku a navrhujem si tému, zajtra idem konzultovať či ju uznajú v októbri v druháku musíme mať vybratú a u nás je problém, že na editorstve sj máme málo literárnych tém, tak bojujem neriešim to z pohľadu, že aby to bolo čo najkomplikovanejšie, nech to znie..vymyslela som si tému, ktorá má budúcnosť, je k nej dostatok literatúry a mám v nej čo riešiť asi tak no
Ja som si vybral, mi došiel cez prázdniny taký mail s nejakými témami a vybral som si to, čo mi pripadalo zaujímavo. S diplomovkou to bolo podobne, tam som sa zúčastnil seminára tomu venovanému, poslal pár otázok v mailoch a vybral si. Spätne to hodnotím tak, že som si vybral obstojne (2x 1.miesto vo fakultnej ŠVK, 1.miesto v československej ŠVOČ)
@tikalok ty si nebol od nas z matfyzu? to je divno, ze normalne posielaju temy emailom.
a inak strasne sa bojim toho, ze si nesadnem so skolitelom. ze bude rozpravat akoby inou recou a ja nebudem rozumiet, co hovori normalne sa mi to stava, ze dvaja rozni ludia vysvetluju to iste a od jedneho nikdy nic nepochopim a od druheho v poho.
Ja som si chcel pôvodne vybrať tému z oblasti, kde boli všetky pre mňa pútavé témy obsadené. Neviem ako to je možné ale jednoducho už keď ich na AISu vyhodili, tak boli hneď v tu minútu dane ako obsadene, pritom vtedy sa obsadzovať témy ešte ani nedali. No a tak som si teda tému vytvoril, zašiel za učiteľom, požiadal ho či by mi neviedol bakalárku a on súhlasil.
@kikushenka bol, ja už neviem ako to bolo možno tak, že človek vyučujúci predmet, na ktorý som v druháku chodil, poslal svoje témy tým, ktorí ten predmet navštevovali...
Ja som svoje vedúce k životu až tak veľmi nepotreboval, aj keď mi samozrejme v mnohom uľahčili život, ale sadli sme si dobre. S vedúcou diplomovky som sa vlastne spoznal na švk a vedel som, že je fajn, aj preto bola potom mojou voľbou. Určite je to jednoduchšie, keď toho človeka už predtým poznáš a vieš, či má skôr ležérny prístup alebo je akčný. Moje vedúce boli skôr akčné, predovšetkým bakalárska, tam sme sa velpmi časť stretávala a dostáváli sme body za spojenie úloh. To ma dokopalo robiť všetko načas
no ja som vedela, o čom chcem písať už od prvého ročníka, akurát som si musela nájsť školiteľa, ktorý by súhlasil s tým, že ma pri nej bude viesť.. podarilo sa a teraz u neho píšem aj diplomovku, ktorá je vlastne pokračovaním bakalárky
V bc som sa bala cisto pravnej temy, tak som si ju mixla s historiou, ktora ma vzdy bavila, cize tam bol aj tento aspekt.
Ale inak vseobecne - oblast ktora ma bavi, zaujimava tema a vzdy vzdy vzdy zdroje zo starsich prac na danu temu...vzdy som si dopredu pozrela kolko literatury je k danej teme aby som potom nemala problem.
Vybrala som si tému na základe dostupných zdrojov, z ktorých môže byť BP kvalitne spracovaná a nebudem behať nikam - najlepšie keď nájdeš vypracovanú tému v cudzom jazyku a tú len preložíš..Zhoda 0% a o obsah máš postarané...taktiež bolo pre mňa podstatné to, aby ma to aspoň trochu bavilo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a inak strasne sa bojim toho, ze si nesadnem so skolitelom. ze bude rozpravat akoby inou recou a ja nebudem rozumiet, co hovori normalne sa mi to stava, ze dvaja rozni ludia vysvetluju to iste a od jedneho nikdy nic nepochopim a od druheho v poho.
Ja som svoje vedúce k životu až tak veľmi nepotreboval, aj keď mi samozrejme v mnohom uľahčili život, ale sadli sme si dobre. S vedúcou diplomovky som sa vlastne spoznal na švk a vedel som, že je fajn, aj preto bola potom mojou voľbou. Určite je to jednoduchšie, keď toho človeka už predtým poznáš a vieš, či má skôr ležérny prístup alebo je akčný. Moje vedúce boli skôr akčné, predovšetkým bakalárska, tam sme sa velpmi časť stretávala a dostáváli sme body za spojenie úloh. To ma dokopalo robiť všetko načas
Ale inak vseobecne - oblast ktora ma bavi, zaujimava tema a vzdy vzdy vzdy zdroje zo starsich prac na danu temu...vzdy som si dopredu pozrela kolko literatury je k danej teme aby som potom nemala problem.