nemam rada na tejto stranke temy ze kto veri v boha a kto nie, .. lebo tu kazdy svoj nazor prezentuje tak akoby bol pravdivy.. a presvieca o tom inych.. aspon v jednej ankete o tom to tak bolo.. A PRISLO MI TO DIVNE..
Prečo by nemohla byť vo výbere tém na diskusiu aj téma :"Viera a náboženstvo"? Veď keď je zakázané nadávať na emákov na ich fórach, prečo by sa nemohlo pridať aj takéto pravidlo na tých, čo by písali do tohto fóra (možno) konečne čitateľné diskusie? Veď aj viera je istý druh životného štýlu, tak prečo ho Birdz akoby popieral?
@9 ano, jasne, kazdy clovek si mysli, ze jeho nazor je pravdivy, ale je rozdiel, ci sa ten nazor snazis vnutit aj inym a presvedcit ich alebo dokazes tolerovat aj ine nazory
Jasne ze kazdy si mysli, ze jeho nazor je pravda. Inak by to nebol jeho nazor... Ale su ludia ktori potrebuju svoj nazor vsetovap ostatnym, aj ked na to nemaju dokazy a ti druhi nechcu.
@14 Rovnako dobre by bolo porovnat zlociny ateizmu a zlociny krestanstva - ateisti by mali so svojimi velikanmi ako Hitler, Stalin, Lenin, Mao alebo Pol Pot vitazstvo zarucene.
@porygon súhlasím s tebou. Len to je všeobecne známe a ateisti sa tým moc netajili.
Ale čo tak trochu poodhaliť rúško tajomstva, ktoré sa ukrýva pod pojmom svätý. Ako som už niekde spomínal, existenciu Boha netreba spochybňovať. No niekto z toho vytvoril pekné divadlo a ľudia si to do dnes neuvedomujú...
@lamirez ked rodicia lamaria deti na kokotiny kazdy tyzden do kostola atd tak sa im necudujem preco su ludia taky blby...to ta viera je seckemu na vine...vojny picoviny koli tomu
Nemám v úmysle sa s niekym hádať, ale nepáči sa mi, že všetko zlé čo sa vo svete stane, tak ľudia z toho začnú obviňovať Boha. Ale Boh, nespáchal nič zlé! Pre nás ľudí je však ktosi ešte neznesiteľnejší ako ten, čo pácha zlo. Je to ktosi, kto nám ukazuje iné dobro, ktoré sa odlišuje od dobra, ako ho my vnímame a chceme vnímať. Ľudia Ježišovi nedokážu odpustiť dobro. Vinia Ho len preto, lebo predložil iné dobro na aké boli zvyknutí. A tak zničil ich pokoj. Mali presný zákon, ktorý vyratúval presne všetky ich povinnosti. Keď ho zachovali, mohli byť spokojní. Mohli si hladkať svedomie, tak, ako sa hladká domáce zviera. No On vyhodil hranice nášho zákona do povetria. Ostal len jeden: Miluj! A tento zákon sa mnohým nepáči tak začali útočiť na Boha.
Mali svoju dobrú stupnicu hodnôt – svoj poriadok, počestnosť. A On im rozvrátil všetko. Začal vyhlasovať za blažených chudobných, hladných, plačúcich, prenasledovaných. Povedal, že poslední budú prví a prví poslednými a toto ľudia začali brať ako Božiu bezočivosť.
Mali svoje pohodlné triedenie. Na jednej strane dobrí a na druhej zlí. A On? Mal záľubu v hriešnikoch. Postavil sa na stranu cudzoložníčky. S radosťou prijal poctu verejnej hriešnice. A rozpísal pre orchester slávnosť na počesť akéhosi darebáka, ktorý premrhal otcovský majetok.
A napokon, mali svojho Boha. Stačilo prísť do chrámu, odrecitovať modlitbičku, či pobožnosť a čakali, že Boh im dá, čo si len zažiadajú. Mysleli sme si, že ho držia v hrsti. Ako väzňa ich zmýšľania. Ale, Ježiš ich okradol o takéhoto Boha. Priniesol Boha, ktorý Je v každom z nás. Hladný, smädný, prenasledovaný... A to sa ľuďom už nepáči. Im stačil ten Boh na nebesiach. Ale, Boh je tu na zemi. Žije medzi nami! Takýto Boh im stojí v ceste odmietajú Ho vidieť vo svojich blízkych. Preto Ježiša začali odsudzovať.
Nie, Boha, ale človeka treba brať za zodpovednosť. Je príliš ľahké zhodiť vinu, za ktorú môže človek, na Boha. Boh sa tak stáva pohodlným alibi pre naše zlyhanie.
Prepáčte mi, trochu som sa rozpísala, ale nedalo mi to. Nechcem týmto vyvolávať nijaké hádky, ale chcela som vyjadriť svoj názor.
@pelly si môj človek! heh, myslím si vlastne niečo v tom zmysle... ľudia nie sú schopní si priznať vlastné chyby, preto ich čo najskôr chcú zhodiť na niekoho iného a keď nemajú na koho, tak sa tým terčom stáva Boh... prrečo? lebo si myslia, že veď On ich nebude ohovárať, nebude sa im vyhrážať atď...
@iwulik Ďakujem. Nezvyknem reágovať na fóra, ktoré vieru v Boha napádajú, pretože nemám za potrebu sa s niekym hádať, ale tentoraz mi to nedalo. Viem, v Koho a prečo som v Neho uverila.
@mirec21 Keď sa objavia pohromy, nešťastia, rôzne nehody, niektorí sa pohoršene pýtajú, túto otázku... Akoby Mu vyčítali jeho odmeranosť, ľahostajnosť, nezúčastnenosť... Pri takých okolnostiach ako sú teroristické útoky, vraždy, zločiny niektorí hľadajú viníka na nebi. Ale, skutoční viníci sú žiaľ tu na zemi. Otázku by som teda obrátila: "Kde je človek?" Človeka treba volať na zodpovednosť a nie Boha.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Jasne ze kazdy si mysli, ze jeho nazor je pravda. Inak by to nebol jeho nazor... Ale su ludia ktori potrebuju svoj nazor vsetovap ostatnym, aj ked na to nemaju dokazy a ti druhi nechcu.
Ono skôr by bolo dobré založiť diskusiu o zneužívaní viery veriacich v Boha. !
Ale čo tak trochu poodhaliť rúško tajomstva, ktoré sa ukrýva pod pojmom svätý. Ako som už niekde spomínal, existenciu Boha netreba spochybňovať. No niekto z toho vytvoril pekné divadlo a ľudia si to do dnes neuvedomujú...
Len je otazne ci ho budu druhy
Akceptovat?
Je kvoli luckej chamtivosti...
Malo si uvedomujeme co vlastne chceme
a co vsetko to obnasa...nemozeme byt predsa
Dobry a chciet vojnu...
Mali svoju dobrú stupnicu hodnôt – svoj poriadok, počestnosť. A On im rozvrátil všetko. Začal vyhlasovať za blažených chudobných, hladných, plačúcich, prenasledovaných. Povedal, že poslední budú prví a prví poslednými a toto ľudia začali brať ako Božiu bezočivosť.
Mali svoje pohodlné triedenie. Na jednej strane dobrí a na druhej zlí. A On? Mal záľubu v hriešnikoch. Postavil sa na stranu cudzoložníčky. S radosťou prijal poctu verejnej hriešnice. A rozpísal pre orchester slávnosť na počesť akéhosi darebáka, ktorý premrhal otcovský majetok.
A napokon, mali svojho Boha. Stačilo prísť do chrámu, odrecitovať modlitbičku, či pobožnosť a čakali, že Boh im dá, čo si len zažiadajú. Mysleli sme si, že ho držia v hrsti. Ako väzňa ich zmýšľania. Ale, Ježiš ich okradol o takéhoto Boha. Priniesol Boha, ktorý Je v každom z nás. Hladný, smädný, prenasledovaný... A to sa ľuďom už nepáči. Im stačil ten Boh na nebesiach. Ale, Boh je tu na zemi. Žije medzi nami! Takýto Boh im stojí v ceste odmietajú Ho vidieť vo svojich blízkych. Preto Ježiša začali odsudzovať.
Nie, Boha, ale človeka treba brať za zodpovednosť. Je príliš ľahké zhodiť vinu, za ktorú môže človek, na Boha. Boh sa tak stáva pohodlným alibi pre naše zlyhanie.
Prepáčte mi, trochu som sa rozpísala, ale nedalo mi to. Nechcem týmto vyvolávať nijaké hádky, ale chcela som vyjadriť svoj názor.
a isli podla toho a neostavali v nevedomosti a pohorsovali
Sa nad to co je im vzdialene...a miesto toho len vyzdvihuju
Pravy opak lasky ktou je Boh...
A ospravedlnovat sa nebudem tym ludom ktorych pohorsuju taketo slova
Ale budem verit v tych ktori maju este tu silu aby nam pomohli...
@pelly ja reagujem len ak to je fakt k téme a nezkĺzne to k nadávkam a pod. inak ignore!
Niekto veri, niekto uveri ale vsetci pocitia...
A ty ktori su neni niekde v tom nech sa zdrzia
Tohoto rozhovoru a nech cakaju kym sa tam budu nachadzat...
A nech nam neberu to do citime lebo aj tak nam to nezoberu...
Dakujem...
@iwulik Samozrejme, niekedy je lepšie mlčať...
@mythos Ďakujem
Boh nas obdaril milostou a to je ze sme uverili...
Dakujem ze su ludia ktori ho hladaju lebo vdaka nim este laska nevymrela...
Vy co ste zli a nevedomi tak vam poviem ze som bol od
Vas najhorsi a
Dakujem ze pan
Boh mi otvoril oci a zivot som zacal hladat v srdci a nie v moci a materializme...
Dakujem Ti sa vsetko BOŽE...a vam drzim palce aby ste sa vedeli od srdca porozpravat...
A pomahat z Panom Bohom...dusan