Test na drogy na vstupnej prehliadke do zamestnania.
Dobrý deň, nastupujem do zamestnania v IT ako programátor a chcem vedieť či je možné že mi zamestnávateľ môže na vstupnej lekárskej prehliadke spraviť testy na drogy (v moči). Respektíve či to môže spraviť bez môjho vedomia/súhlasu.
@darkestangel dufam, ze tvoj prispevok bol iba recesia, je kazdeho vec, co si robi s jeho fyzickou schrankou a vedomim, ci uz rozsiruje, alebo degraduje ; ved ked pocas prac. doby je triezvy [ napadlo mi ako v CA a odobbne microdosuju lsd pre lepsie vysledky ] a schopny podavat vykony, kt. sa od neho pozaduju, tak preco takyto ignorantsky komentar?
@sheily nič špeci netreba, iba test podobný tehotenskému testu, ktorý do toho na 5 sekúnd namočia. Test na jednu drogu stojí cca. 3€ a multitest na väčšinu najčastejších cca. 8€ a ten moč môžu ďalej používať na testovanie iných faktorov
Ja si myslím že testy na drogy absolútne nie je fér robiť... Lebo taká marihuana sa v moči drží aj mesiac ak je človek korpulentnejšej postavy a za jeden prehrešok na nejakej party človeka vytrestať nezamestnaním ... no... proste je to na pováženie. A celkovo, ak človek húli alebo užíva nejaké ľahšie drogy doma, jeho zamestnanie to neovplyvní... ale v moči to je .. no.
@plavam_zivotom nemyslim si, že je to tak easy, možno po bezprostrednom užívaní drogy áno, ale pochybujem že testik za 3 eura odhalí užívanie drogy počas dlhšieho časového obdobia O.o
Teda ak sa mýlim tak ok, ale niekto mi vravel, že napríklad policajti keď majú podozrenie, že je vodič pod vplyvom marihuany tak že si musia byť fakt istý, lebo ten test je moc drahý
ja by som bol aj na rád, dokázali by moju "nevinu" lebo môj imidž je pre mnohých pozitívny drogový test sám o sebe
Inak ale ako @3 , v it a podobne mentálne náročných odvetviach je bežné že ľudia berú drogy (tak ako je verejné tajomstvo že väčšina lekárov sú alkoholici)
A pochybujem že budú robiť testy moču, to by bola naozaj výnimka. Do formálnych korporácií možno, napr. do IBM bola povinná lekárska prehliadka kde sa v dotazníku pýtali na drogy. Tak som tam normálne napísal že áno, príležitostne užívam marihuanu, a doktorka sa nad tým iba pousmiala a a normálne mi dala potvrdenie že som ok.
Potom je tu druhý "extrém" , rôzne hipsterské startupy mladých ľudí kde ťa sám šéf po práci zavolá na brko
A potom bežné firmy, kde sa to proste nerieši ak robíš svoju robotu dobre.
mne sa veľmi páči posledná veta "bez môjho vedomia/súhlasu" akože nepríde mi pravdepodobné, že by ti na pracovnom pohovore tajne strčili hadičku do mechúra a odobrali moč
bez tvojho súhlasu ti určite nemôžu urobiť žiadne testy. Navyše naozaj pochybujem, že programátorom dávajú robiť testy na drogy to skôr nejakým robotníkom vo volkswagene :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Ja si myslím že testy na drogy absolútne nie je fér robiť... Lebo taká marihuana sa v moči drží aj mesiac ak je človek korpulentnejšej postavy a za jeden prehrešok na nejakej party človeka vytrestať nezamestnaním ... no... proste je to na pováženie. A celkovo, ak človek húli alebo užíva nejaké ľahšie drogy doma, jeho zamestnanie to neovplyvní... ale v moči to je .. no.
Inak ale ako @3 , v it a podobne mentálne náročných odvetviach je bežné že ľudia berú drogy (tak ako je verejné tajomstvo že väčšina lekárov sú alkoholici)
Potom je tu druhý "extrém" , rôzne hipsterské startupy mladých ľudí kde ťa sám šéf po práci zavolá na brko
A potom bežné firmy, kde sa to proste nerieši ak robíš svoju robotu dobre.