Čavte potreboval by som pomôcť s týmito testami konkrétne či sú k tomu aj nejaké knihy či iba stránka MU so starými testami. Je tu nikto kto tieto testy už riešil??
knihy k tomu sú, ale sú väčšinou nahovno a k reálnym testom majú dosť ďaleko, veľa ľudí mi hovorilo, že ak sa na to nepripravíš, tak to dáš lepšie (ja som sa na to pripravovala a nedala som, takže asi je to možné záleží aj na tom, koľko potrebuješ percentil
sprav si niekolko tsp testov, všimni si na akom principe su tvorene otazky, zbadaj suvislosti medzi danymi ročníkmi a nauč sa ako sa čo rieši z tých súvislostí...
je to trocha kinda jak iq test
@luuci kto povedal, že k tomu nie sú knihy? ja jednu takú doma mám a je tam pekne vysvetlené ako sa treba na tieto testy zamerať, ako riešiť úlohy, aby človek pochopil, čo od neho chcú, aký typ odpovedi.... ano samozrejme, je dôležité si robiť tie testy, ale mne napríklad pomohla táto kniha vo vysvetlení rôznych vecí a viacerým ako som počula
Jj, prejdi si proste zopar testov z archivu, nez pojdes na tie samotne TSP-cka, najlepsie tak, ze si to stopnes na hodinu a pol (ci kolko sa robia aj v skutocnosti). Budes vediet, co mas cakat, ako si rozvrhnut cas a trochu si rozhybes mozog. Logicke myslenie si vies takto roztrenovat Ak ti na tom zalezi, je to asi najrozumnejsie.
Inak na celkom dobry percentil (90+) ti staci v skutocnosti dat asi polovicu bodov z toho testu, cize hlavne bez stresu a ries to, co vies riesit Ist po poradi je hovadina.
@luuci ale to neznamená, že žiadna nie je ja som si to hned zistovala, ci su k tomu knihy a nasla som ( sorry za asi rypacny ton, nie je tam zamerny, ale intonacia sa tazko pise )
Ak vies logicky rozmyslat,tak to mas vyhrate....a ak nie tak si pozri par testov z minulych rokov...je takmer nemozne sa nato pripravit...hovorim z osobnej skusenosti
prejdi si tie testy a jednotlivé časti postupy ako to máš riešiť, potom ti to pôjde lepšie jasné, že tam treba logické myslenie, ale keď si to prejdeš tak ušetríš veľa času ja som sa nato viacmenej vykašľal a dúfal som v náhodu..ale nevyšlo
ak máš možnosť skús SCIO, to je v niektorých veciach ľahšie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
len testy. a väčšina matematicko-logické zbytočnosti.
good luck.
sprav si niekolko tsp testov, všimni si na akom principe su tvorene otazky, zbadaj suvislosti medzi danymi ročníkmi a nauč sa ako sa čo rieši z tých súvislostí...
je to trocha kinda jak iq test
ešte je niečo ako e-kurz či čo na stránkach muni, ale aj tak je to napiču. vieš abo nevieš to a hotovo.
Inak na celkom dobry percentil (90+) ti staci v skutocnosti dat asi polovicu bodov z toho testu, cize hlavne bez stresu a ries to, co vies riesit Ist po poradi je hovadina.
ak máš možnosť skús SCIO, to je v niektorých veciach ľahšie