@semhamforas tak to je zaujimave. este som o takom niecom nepocul. a tiez som este nepocul o tom, ze by sa muzom podaval napr. estrogen z nejakeho dovodu.....cim ako nechcem spochybnovat to co si napisal.
@dwarvax počuť si o tom nemusel, ale je to jednoducho tak
A že by sa mužom podával estrogén som tiež nepočul možno by sa mal, nech sú muži k ženám citlivejší
@semhamforas ze citlivejsi. to by ho potom mohli davat aj niektorym zenam. ......to ma len tak napadlo, ze ci by z estrogenu muzi mohli mat nejaky profit, ked zeny maju z testosteronu.
@dwarvax to je pravda, že aj niektoré ženy ho majú nedostatok
Na toto ti zodpovedať neviem, ale určite z toho majú muži nejaký osoh, keďže naše telo tiež produkuje trocha estrogénu, no neviem k tomu bližšie povedať
ako chápem, načo to asi chceš, ale ver mi, že tie vedľajšie účinky nechceš... ženy, čo majú prirodzene mierne zvýšenú hladinu testosterónu (alebo menej estrogénu) sú síce štíhle a ľahko naberajú svaly, ale tie chĺpky všade, to je nočná mora...
@kitty7 myslim, ze vedlajsich negativnych efektov bude viac ako len chlpky. aj ta svalnatost je podla mna skor negativna. a tvrdis, ze stihle zeny su stihle lebo maju viac testosteronu?
@dwarvax záleží, či si tie svaly ustráži alebo nie...
a áno, nepamätám si, ako presne to funguje a nechcem si vymýšľať, ale estrogén a tuk spolu vzájomne súvisia rovnako ako testosterón a rast svalstva... teda ak má žena menej tuku, má menej estrogénu a teda aj spravidla, minimálne v pomere viac testosterónu a to svalstvo naberá rýchlejšie... viem o tom svoje, prsia mám po tatkovi, ale keby som chcela, môžem sa venovať fitness...
@kitty7 teda ako ja si nejake tvoje fotky pamatam, aj z ineho portalu (ako si celkom pekna baba , a nezdas sa mi byt nejaka osvalena, skor drobna postava. nejak sa mi nechce verit, ze malo tuku rovna sa malo estrogenu a viac testosteronu. ja teda nie som ziaden odbornik, ale podla mna tam asi bude viac faktorov. ale ako hovorim, nie som odbornik.
@dwarvax začínam sa báť odkiaľ ma poznáš, ale nechám to tak estrogén je zodpovedný za ukladanie tuku v tele, je to fyziologické, napr. aj počas tehotenstva má žena viac estrogénu a viac tuku v tele. estrogén je takisto v období puberty zodpovedný za rast pŕs a rozširovanie bokov, takže logicky dievča, ktoré má estrogénu menej má aj menšie prsia (ak nerátam aj nejaký ten vplyv genetiky). rovnako je teraz dosť článkov na nete, že tukové tkanivo naopak tiež produkuje estrogén, tzn. človek, ktorý má tuku menej má tiež porovnateľne menej estrogénu. keď má žena menej estrogénu, môže sa v jej tele viac prejaviť testosterón - teda jej môžu viac rásť chĺpky, ľahšie naberá svaly, nemá toľko tukového tkaniva. muži práve kvôli prevládajúcemu testosterónu fyziologicky potrebujú v tele oveľa menej tuku, ako ženy (myslím, že je to okolo 8%). neviem ti to odborne vysvetliť, píšem ti to, čo som čítala a čo mám aj na sebe overené. ja som písala, že keby chcem sa fitness môžem venovať, lebo mám na to dobré predpoklady - ale nechcem. cvičím tak dvakrát do týždňa aj to mám tanečné tréningy, nechcem byť vyrysovaná...
@kitty7 no poznam ako poznam. nemyslim si, ze je to dolezite a niet sa coho bat. parkrat sme si vymenili par komentov na jednom fore.....no tak ja mam zrejme asi viac toho estrogenu. lebo tuk sa mi celkom uklada. aj ked vlastne len v oblasti brucha, co je zas u muzov myslim si normalne. a koncatiny mam zas skor stihle ako ektomorf. no mame to skratka naopak. teda aspon podla tej teorie, ktoru si napisala...aj ked 8% tuku, to sa mi zda malo nejak. aj na muzov. ja mam podla vahy okolo 18-19.
@dwarvax ach, tak viem na ktorom, ale aj tak nemám tušenia, kto si, resp. aký nick tam máš, každopádne ďakujem za kompliment.
8% som myslela rozdiel medzi mužom a ženou, našla som presnú tabuľku, písal o tom aj Vlado Zlatoš na jeho blogu (napr. » www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-p... ), v skratke fyziologicky potrebné množstvo je u mužov 2-5% a u ženy 10-13% kvôli správnemu fungovaniu hormonálnej sústavy, ideálne by muži mali mať do 13% a ženy do 20%... ja osobne mám podľa obrázkov na porovnanie okolo 18% tuku, ale neviem presne, musela by som si dať zmerať... nedávno som nejaký tuk nabrala (trošičku), lebo som brala hormonálku - estrogény
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
A že by sa mužom podával estrogén som tiež nepočul možno by sa mal, nech sú muži k ženám citlivejší
Na toto ti zodpovedať neviem, ale určite z toho majú muži nejaký osoh, keďže naše telo tiež produkuje trocha estrogénu, no neviem k tomu bližšie povedať
A jasné, MDŽ je, ale to pravdu nezmení I keď samozrejme máme ženy radi
a áno, nepamätám si, ako presne to funguje a nechcem si vymýšľať, ale estrogén a tuk spolu vzájomne súvisia rovnako ako testosterón a rast svalstva... teda ak má žena menej tuku, má menej estrogénu a teda aj spravidla, minimálne v pomere viac testosterónu a to svalstvo naberá rýchlejšie... viem o tom svoje, prsia mám po tatkovi, ale keby som chcela, môžem sa venovať fitness...
8% som myslela rozdiel medzi mužom a ženou, našla som presnú tabuľku, písal o tom aj Vlado Zlatoš na jeho blogu (napr. » www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-p... ), v skratke fyziologicky potrebné množstvo je u mužov 2-5% a u ženy 10-13% kvôli správnemu fungovaniu hormonálnej sústavy, ideálne by muži mali mať do 13% a ženy do 20%... ja osobne mám podľa obrázkov na porovnanie okolo 18% tuku, ale neviem presne, musela by som si dať zmerať... nedávno som nejaký tuk nabrala (trošičku), lebo som brala hormonálku - estrogény