Ahojte .. je tu niekto z Bratislavy ,kto chodí na Nobelovu školu ?? Pretože, z tejto školy k nám príde nejaká učitelka na to testovanie "strážiť",..po minulé roky učitelky na monitoroch pomáhali, tak aby som vedela, aká je a čo ma čaká.
To máte dobré... U nás budú v každej triede 2 učiteľky, jedna od nás, jedna z nejakej okolitej obce + inšpektorka z krajského školského úradu. Vraj toto je prvýkrát, čo k nám príde... Prečo musí prísť práve tento rok?
@popeyka a potom dôjdu ľudia na školu a sú vymletý a sprostý s prepáčením ... ma dokáže tak naštvať tieto pomáhačky a ešte k tomu na niečo pomerne jednoduché ako je monitor
@heatrow ale spomínam si,že aj u nás,teda v druhej skupine učitelia čo to pomohli na monitoroch...to je proste aj tak zbytočne,lebo cele je to zbytočne
@shemy tak to mas blbe ja som v druhej skupine s troch a akurat nam vybrali na strazenie nasu triednu a potom nasu oblubenu ucitelku
triedna si uz chysta odpovede,ale je jasne ze je zbytocne pomahat ked tri dni pred monitorom sme vypracuvali vsetky monitory a kompara a plus primacky na gymple ..dnes na to serem bo uz mam toho ucenia dost, kks vcera sme robili jeden test primacka na gympel a ako znela otazka? takto"Ktore citoslovce vystihuje pochechtavanie sa?" po A)che-che cha-chaC)chichiD)chocho strasne debilna otazkaxDD
@peacexp to je nejaké čudné, že idete mať triednu... nám povedali že triedna učiteľka, slovenčinárka a matematikár nemôže byť ako dozor a všade by mali byť rovnaké tie pravidlá takže nechápem... A ja som sa naučila. To čo som zmeškala a nedobehnem a to čo viem dúfam, že aj vedieť budem Som v totálnej pohode. Len ma štve, že ani vodu ani nič so sebou nemôžeme mať.. Žuvačky tiež neviem či dovolia . Ja musím žuť žuvačku non-stop!
Ja mám ževraj moju učiteľku dejepisu ktorá je v pohode ale čo na tom, keď tam nebude len ona...ale inak monitor je v pohode ..čokolády zbalené mám, vodu tiež....len dúfam, že ma nič neprekvapí
tak ako hovorí @kikushenka prvý test na strednej je ťažší ako celé komparo teda monitor či ktoré to je .. ale nechcem strašiť ja som sa na to vôbec neučila ani nič úplne som sa na to vysrala a aj tak ma zobrali na školu na ktorú som chcela .... a tie otázky sú aj tak viac menej pozostavené z porozumenia textu a logicky na to všetko musíš nejak prísť...
ale zas netreba podcenovat. staci rozmyslat a ono to ako tak pojde. ak si clovek urobil predchadajuce rocniky tak aj vie co moze cakat. komparo bolo tazsie, predsa len... slovensko zistit vysledky, ktore budu hovorit o tom, ze vsetci sú blbí
@scorpion4444 ... no mne sa zdalo tohtoročné z matiky komparo ešte možno lahšie než tento monitor .. a predchádzajúce rocniky ked si porovnám stýmto monitorom ...boli tiež lahšie ... matika bola proste moc ťažká , ale slovina tá bola v pohode
matika, hrozné niečo fakt.. keď už matikár povedal,že bvola ťažká.. tak asi fakt musela byť :/ Slovenčina v pohodke.. a dalo sa aj opisať čo sme nevedeli.. ale matika.. sklamana som maximalne... :/
ja som sa skor bála sloviny...ale tá bola ľahká..potipovala som to skvele a matiku som ako jednotkárka mala problém s príkladmi..učitelia vraveli, že taká ťažká matika nebola posledných 5 rokov..nebol čas rozmýšľať, bolo to o tipovaní a vylučovaní možností..
@matqa19 úplne s tebou súhlasím...s niektorými druhmi takýchto príkladov sa stretneš len na matematickej olympiáde a to dokážu vyrátať rýchlo jedine "minigéniovia"...ja ako jednotkárka som ešte nikdy nemala takýto problém s matematikou ako teraz... 16úloh som stihla, ale ostatné 4som musela len odtipovať, nakoľko mi na ne ostalo nenormálne málo času.. veľmi som sklamaná z tej matematiky... vôbec nepomohlo vysedávanie nad knihami a rátanie do nemoty, keď sa s ničím podobným nestretneš... škoda no, dúfala som, že to nebude až také komplikované, keďže to majú aspoň ako-tak vyrátať aj štvorkári...
@nathalicatko : nápodobne...napríklad tie známky..som si tipla že 2,75...alebo ten lichobežník som vobec nevedela narysovať a to som matiku počítala do neviem kedy...a riadne dlhoo....som zvedavá, ako to napíšem..hlaavné je, aby ma zobrali na strednú, kde chcem ísť
@matusqa96 tak ja som myslel monitor a komparo v tom roku co som to robil ja, cize pred 2 rokmi. uvidim, skusim si urobit aj tohtorocne a potom ohodnotim, ci to bolo tazke
Tak tá matika ale bola....Ja nechápem či im prasklo v tej hlave alebo čo?...Matematikárka hovorila že to bolo ťažké...Všetci po matike sa len sťažovali...Veď predošlé monitory čo boli tak to bolo úplne primitívne...By som vypočítala len na kalkulačke alebo z hlavy...A toto čo dali teraz????? To čo má byť prosím vás?..A ešte tak málo času??..Pri mne dozor aj sedel čiže mi bolo fakt "super" ...Kec kus...Slovina sa celkom dala,ale z toho stresu a nervov som určite aj tam niečo dobabrala...
takze slovencina by sla, len je potreba si zopakovat predom urcite veci.
a matika... mali ste dobre, ze ste mali na konci vzorce(ktore som si pri rieseni vsimol az na konci ), ale zas nechapem ako vypocitali ze 17. uloha je 29,4....
ved trojuholnik je 2,25*6=13,5 cm2 a ten vysek v kruhu je Skruhu= pi*r2
cize 3,14*9na2 (9 preto, lebo zakladna jedneho trojuholnika je 4,5 cm a kedze su tam 2 tak 4,5+4,5=9) a to sa cele rovna 254,34... a kedze siva cast je kolma, znamena, ze uhol je 90. a kedze je to polkruh, ktory ma 180° tak je to vlastne polovica, to znamena 1/4 z celeho kruhu. cize 254,34/4 co sa rovna 63,585 cm2. a ked to spocitame dostaneme 77,085 co po zaokruhleni na 1 desatinne miesto je 77,1... asi niekde robim chybu, netusim kde.
ale inak bola podla mna matika lahsia ako slovencina a to zo slovenciny nie som ziadny tutmak (moj monitor 2009 mi dopadol na 90 mat, 85 slov.) tento rok som robil chyby v monitore tam, kde sa to naozaj nema zabudol som nasobit 2 alebo obvod som pocital a+b a nie 2*(a+b), asi som bol vystresovany a slovencina mi isla uplne zle, je to blbost testovat z toho niecoho, lebo sa to snazi byt tak objektivne, ze su tam potom blbe ulohy, potom su tam aj take, ktore su OK, no kto si ma pamatat dokonavy a nedokonavy vid, stale sa mylia
No podla mna bola zase tá matika ťažšia ... a hej má byť osemdesiatych rokoch 20. storočia .. A tá melodia ? to som mala zevraj zle ... To je podla mna blbost ale nechám tak A matika tie výpočty to už si vážne nepamätám A tak tebe ten monitor dopadol vtedy fajne ja mam slovinu tiež ževraj 85 % ... Ale mne je to vlastne jedno lebo na školu kam chcem ísť idú upraviť kritéria..lebo tam je že musíš mať nad 80% aj z matiky aj zo sloviny .. tak chcú to dať na nejakých 70% ... ale len ak im to schválii skolstvo ... Dúfam jo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
pýtam sa preto, aby som vedela, či k nám nepríde nejaká harpia, ale normálna učitelka .. Nevravím, že budem opisovať ,ale som len zvedavá
@bettsy .. u nás je to už dlhšie na škole ale je možné, že koli tomu, že ste menšie mestečko to k vám prišlo až teraz
to, že pominulé roky pomáhali, som povedala pomimo toho všetkého
na monitor (T9) som sa samozrejme pripravovala
@fxx držím palce
Maturity budu to isté (aspon dúfam) zacnem stresovať večer pred nimi
držím palce k záverečkám
@popeyka a ty si asi nepochopila mňa vidíš tam niekde že hovorím že ty?
držím palce aj tebe
Naše dve prof, ehm, učiteľky sa tam rozprávali a rehotali
...šak to sa ani pohnuť nemožem , ani žuť žuvačku ani pozrieť cez okno , ani doboku ...
triedna si uz chysta odpovede,ale je jasne ze je zbytocne pomahat ked tri dni pred monitorom sme vypracuvali vsetky monitory a kompara a plus primacky na gymple ..dnes na to serem bo uz mam toho ucenia dost, kks vcera sme robili jeden test primacka na gympel a ako znela otazka? takto"Ktore citoslovce vystihuje pochechtavanie sa?" po A)che-che cha-chaC)chichiD)chocho strasne debilna otazkaxDD
vy nemôžete mať so sebou vodu ani žuvky? Preboha, však ja si tam beriem dve čokolády a vodu (aj všetky moje spolužiačky)
@anjelik76 uplne s tebou súhlasím ale ja by som ešte chcela slúchatká do uší to by bol raj ..
ale tak,.. nejak sa moc nestresujem podla mna stres začne účinkovať až ked uvidím ten test pred sebou
čokoláda asi moja jediná záchrana ,kedže nemám od koho opisovať, ak by som niečo nevedela
proste tie svine z Ministerstva školstva čo z kerej riti nám tam nasolili hlúpe príklady
ani nie ,že ťažké ,.. ale zbytočne zdĺhavé a to bol ten problém ..
tak či tak,.. všetkým vám držím palce nech to dobre dopadne
@shemy no sak aj my sme mali trieda rozdelena na 3skupiny a ta s inej skoly jak naschval sedela hned vedla mna tak nikto mi nemohohl radit
@werushqaa no che-che
a čo náň hovorííš?
a je ze dedo vysiel este v osemdesiatich rokoch 20. storocia alebo osemdesiatych, podla mna osemdesiatych.
» zena.sme.sk/c/5112393/ako-s...
» feminity.zoznam.sk/c/854945/popova...
» www.bratislavskykurier.sk/vismo/dokumenty...
takze slovencina by sla, len je potreba si zopakovat predom urcite veci.
a matika... mali ste dobre, ze ste mali na konci vzorce(ktore som si pri rieseni vsimol az na konci ), ale zas nechapem ako vypocitali ze 17. uloha je 29,4....
ved trojuholnik je 2,25*6=13,5 cm2 a ten vysek v kruhu je Skruhu= pi*r2
cize 3,14*9na2 (9 preto, lebo zakladna jedneho trojuholnika je 4,5 cm a kedze su tam 2 tak 4,5+4,5=9) a to sa cele rovna 254,34... a kedze siva cast je kolma, znamena, ze uhol je 90. a kedze je to polkruh, ktory ma 180° tak je to vlastne polovica, to znamena 1/4 z celeho kruhu. cize 254,34/4 co sa rovna 63,585 cm2. a ked to spocitame dostaneme 77,085 co po zaokruhleni na 1 desatinne miesto je 77,1... asi niekde robim chybu, netusim kde.
ale inak bola podla mna matika lahsia ako slovencina a to zo slovenciny nie som ziadny tutmak (moj monitor 2009 mi dopadol na 90 mat, 85 slov.) tento rok som robil chyby v monitore tam, kde sa to naozaj nema zabudol som nasobit 2 alebo obvod som pocital a+b a nie 2*(a+b), asi som bol vystresovany a slovencina mi isla uplne zle, je to blbost testovat z toho niecoho, lebo sa to snazi byt tak objektivne, ze su tam potom blbe ulohy, potom su tam aj take, ktore su OK, no kto si ma pamatat dokonavy a nedokonavy vid, stale sa mylia