1. Mám 15 rokov a chcela by som si dat urobiť tetovanie, maličku hviezdu na ruku,ale neviem ci by mi to rodicia dovolili..tak by som sa chcela spytat, ci mi treba povolenie od rodica.. Alebo kde v KE vam urobia aaj bez povolenia?
rozmysli si to s tou rukou.. mozno ta raz kvoli tomu nezoberu do prace.. ked uz tetovanie v mladom veku tak zapoj trosku rozum, nie len ze mne sa to tu paci tak si to sem aj dam..
nikto ta tu nepouca, ale najma v tvojom veku nie je tetovanie stastna volba a hviezdicka uz vobec, ja viem ze je to IN ale tak isto boli kedysi rozne krize, motyle a ine vecicky, a teraz si to davaju ludia masovo pretetovavat...
nedavaj si hviezdicky omg. a vobec, v 15 si tazko vies vybrat nieco, s cim budes tiez spokojna o 2-3 roky (myslim z tej mentalnej stranky, ci sa s tym budes stale stotoznovat)
@drejka nie len v tejto sfere, ale vo vela veciach pokial sa proti konzervativizmu nebude bojovat (napriklad progresivnymi tetovaniami), tak to bude stale take, ako to je teraz
a fakt ma nenapada nic okrem uja za prepazkou v banke, pripadne pravnik, kde treba mat decentne "ciste" ruky a krk..
@majo tak mama robi v banke, aj predtym robila v banke, vobec nema styk so zakaznikmi ale robi hore v budove v open offici a aj tak tam maju dress kod, nemozu mat ani vlasy vyraznej farby ani oblecenie, nie este tetovanie
Ale zasa chapem, ze kde je vystupovanie na urovni, vysoka moralka atd. tak tam tymto estetickym veciam prikladaju dost velku vahu. Asi zalezi do akej miery je to vyrazne, isteze by tvoja mama nemohla nosit ciro.. niekde ta hranica je.
len tak doplnim @drejka -u @acvd43xa7w ze nemam ten pocit, zijem vo velmi progresivnom meste a tiez su tu take obmedzenia. v pracovnych postoch typu banka ak mas dress code a zakryje tetovanie je to ok, ak nie mozes mat problem (resp nemat pracu). to jest office praca, banka, ucitelia, kaviarne, obchody (zalezi od lokality samozrejme, neporovnavame trebars nejaky posh obchod a camden) a tak. stale su tetovania brane ako nieco neziaduce. mozes ich mat, ale mal by si ich vediet schovat. tolko k tomu. a ako spomenula @hoperpohroma takisto vystredna vizaz. ta sa tiez dost posudzuje.
@majo pod oblecenim ani nie, ale je to zlozite kedze vacsinou tam zeny maju jedine bluzky s kratuckymi rukavmi a sukne nad kolena.. to si akurat tak stehna a chrbat mozu dat potetovat, mozno aj brucho ak neplanuju byt tehotne, nevadi im ze im to tehotenstvo vytaha alebo uz maju po tehotenstve..
@marttina tak u nas neni problem mat tetovanie a robit v obchode etc. ja viem, ze nie vsade, ale na vacsie pracovnych pozicii to nebude az taky velky problem myslim
inak k diskusii,nechcel som si davat tetotvanie na ruky,lebo som kuchar,ale coraz viac stretavam potetovanych kucharov aj casnikov a len pozeram ze O_o
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
1. daj si správny vek
2. zožeň si dovolenie od rodičov
nikto ta tu nepouca, ale najma v tvojom veku nie je tetovanie stastna volba a hviezdicka uz vobec, ja viem ze je to IN ale tak isto boli kedysi rozne krize, motyle a ine vecicky, a teraz si to davaju ludia masovo pretetovavat...
pretoze svet sa posuva dalej
a sice teraz tym ludom vadia viditelne tetovania
ale o par rokov to tak nebude!
ale nie, veeeelaaaa ludi sa na tom zhodlo
ale skor bude zalezat na zamestnavatelovi
aa nemyslim, ze to bude trvat az tak dlho
a fakt ma nenapada nic okrem uja za prepazkou v banke, pripadne pravnik, kde treba mat decentne "ciste" ruky a krk..
Ale zasa chapem, ze kde je vystupovanie na urovni, vysoka moralka atd. tak tam tymto estetickym veciam prikladaju dost velku vahu. Asi zalezi do akej miery je to vyrazne, isteze by tvoja mama nemohla nosit ciro.. niekde ta hranica je.
ale take tetovanie pod oblecenim neriesia, ci?
Na piercing by si nemala potrebovať povolenie od rodiča, ale na ten sa vyser tiež.
@darkkizz móžme!
alebo...mozme byt matky v domacnosti
no, ja mam taku velmi velku..na palci!
tak to máš ešte ok no