Ahojte Birdzaci chcem sa len spytat, ci uz bol niekto z vas na vystave The Human Body Exhibition v Bratislave ? ak ano napiste, ako sa vam vystava pacila ..
hej bola som tam nezaujalo ma to cakala som to ovela vacsie nebolo to nijako interaktivne ani nic ja som sa tam nudila taketo veci ma velmi nezaujimaju
bol som...celkom sa mi pacila...tie tela nevyzerali akokeby naozaj niekedy zili a bolo celkom fajn vidiet vsetky organy 3D a aj umiestnenie v tele a tak...celkom zaujimave...ale keby som nesiel so skolou a platil by si z vlastneho vrecka plnu sumu 14€, tak by som tam nesiel...az take uzasne to nebolo...
bola som tam.. vadilo mi, že ako skupinu nás dotyčná strašne hnala dopredu, bolo nás tam vela, čiže kým sa sa dostala k tomu, aby som si niečo pozrela oni boli už inde, nemala na som všetko dosť času.. čakala som od toho viac. proste naozaj až také úžasné ako to prezentujú to nebolo, vôbec mi to neprišlo realistické až tak moc.. ale inak niektoré veci boli fajn, taký vytiahnutý celý cievny systém alebo mozog a všetko.. išla by som ešte raz, ale s tým, že by som kašlala na tú, čo nám o tom rozprávala, aj tak som sa nič nové nedozvedela.. obzerala by som si to minimálne 3 hodiny asi
Páčilo sa mi to, ale nejak som od očakávala viac. A bola som sklamaná z toho, že sme nakoniec nemali prideleného žiadneho medika, ale v každej sekcii bol, takže v pohode.
Nebolo to vôbec také, že by ti z toho malo byť zle alebo niečo.
@rheia noo ale ze vsetko bolo realne az na ten cievny system to by nemali sancu vsetko povytahovat zevraj to bola daka vata ci co.
a moj nazor - kedze som zo skoly, kde som sa tomu trocha aj venoval, tak som sa tam nudil, ti medici, ktori o tom hovoria su 1. a 2. a hovno o tom vedia, ked som sa pytal hned pri prvom, aj ked som, vedel, ze ktore 4svaly patria k rotatorovej manzete HK , jedna povedala ze neviem, a druhy si povymyslal uplne hovadiny len aby nebol za pitomca.. na druhej strane, som natrafil tiez na prvaka - s ktorym sa o tom dalo dobre pokecat,, podla mna to stoji za to - ale pokial o anatomii cloveka moc nevies, tak ani tam ti to vela nepovie..
bolo to pekné, ale niekedy som nemala pocit, že by to bolo fakt živé najkrajšia bola nervová sústava a čo sa týka plodov, embryí tie boli fakt famozne dokonale bolo vidieť každú kostičku v ich malom telíčku.. najviac ma pobavili na chlapoch ich prirodzenia viem, že to nie je vtipné ani slušné ale nebola som sama kto sa na tom ujebával . Absolútne to nebolo nechutné čakala som horšie, že sa mi bude chcieť vracať aj sa mi chcelo ale bola som chorá takže som furt musela čupieť pretože ani tie lavičky tam neboli a kým si si všetkým prešiel tak ti bolo na odpadnutie a neviem ako podla vás, ale podla mna tých exponátov nebolo viac ako 500 možno polovica ale nebolo tam všetko. V prahe by to možno bolo lepšie, no snažili sa. Samozrejme aj medici boli fajn povedali základne veci ohladom exponátov ktorými sme si prešli. Nelutujem, že som tam bola. Má to svoje za aj proti
Nepáčila. Zrejme mám príliš vysoké nároky, čo sa takýchto vecí týka, ale nebola som očarená natoľko, aby ma to nejak extra oslovilo. Priznávam tak podrobné štúdia ľudského tela som videla len v encyklopédiách, no očakávala som viac. Viac "výstavných kúskov".
bola som tam a relatívne sa mi to aj páčilo, ibaže toho mohlo byť aj viac, ale každopádne to bolo fajn a inak, neviem či máš aj ty také okienko napravo hore že "Hľadaj", ale prosím ťa používaj ho lebo toto sa tu preberalo už asi 100x.
@elkiller Teda na pipikov som nebola nejak extra zvedavá len som proste myslela, že to bude dlhšie. zrejme to bude chyba aj tá, že sme nemali sprievodcu no. všetko sme si mali prečítať sami.
bolo to fajn, ale ako uz niektori spominali - kebyze neviem, ze ti ludia su skutocni, tak by som si mozno aj myslela, ze tie tela su umele
a nechapem jak z toho mohlo niekomu prist zle, ved to vobec nebolo take strasne a tiez som cakala, ze tam toho bude viacej, ale inak celkom zaujimave to bolo
@drhouse nám povedali, že okolité tkanivá sa rozpustili v špeciálnom roztoku, preto sa to dalo vytiahnuť mňa tam najviac sklamalo, že mi nepovedali nič nové, ale tak to som ja.. asi by som bola spokojná keby mi tam dajú pečeň s tým, že na, tu máš, urob priečny rez
bola. vystava je pre laikov takze pre nich to malo aku taku cenu ale pre medikov absolutne nie jedine ze to videli nazivo a nie umeliny.. ale mohli to lepsie vymysliet.. preto radsej chodim do viedne kde su vystavy omnoho lepsie prepracovane
@elkiller chyba to nie je nikoho, no ako som napísala očakávala som od toho viac. Už len z toho dôvodu ako to všetko bolo ospevované a ako to chceli zakázať.
Ja som tam bola a musím povedať, že sme mali strašne milú medičku, ktorá nám pekne povysvetľovala čo a ako.. No čo sa týka exponátov neohúrili ma. Vraj sú to plastikované telá no mne to prišlo umelo, vôbec nie živo.. hoci ma zaujalo vidieť niektoré orgány celkovo telá na mňa pôsobili ako Fero čo je pomôcka na každej ZŠ.. za tie peniaze to nestálo :/
Bola som tam ! podľa mňa to nebolo až také dokonalé, ako to všetci vravia .. ale páčilo sa mi to. Bola som tam s rodičmi, my traja sme spolu platili 31eur. Myslím si, že to za tie peniaze nestálo. Najviac sa mi páčila výstava embryí, bolo to veľmi pekné. Celkovo by som túto výstavu odporúčala, ale nebolo to podľa mojich predstáv. A moji rodičia sa tam tiež nudili .. :/ áá ďakujem všetkým za komentáre, potešili ste ma!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Nebolo to vôbec také, že by ti z toho malo byť zle alebo niečo.
Tak sa nemusíš báť.
Ale určite tam choď.
a moj nazor - kedze som zo skoly, kde som sa tomu trocha aj venoval, tak som sa tam nudil, ti medici, ktori o tom hovoria su 1. a 2. a hovno o tom vedia, ked som sa pytal hned pri prvom, aj ked som, vedel, ze ktore 4svaly patria k rotatorovej manzete HK , jedna povedala ze neviem, a druhy si povymyslal uplne hovadiny len aby nebol za pitomca.. na druhej strane, som natrafil tiez na prvaka - s ktorym sa o tom dalo dobre pokecat,, podla mna to stoji za to - ale pokial o anatomii cloveka moc nevies, tak ani tam ti to vela nepovie..
a nechapem jak z toho mohlo niekomu prist zle, ved to vobec nebolo take strasne a tiez som cakala, ze tam toho bude viacej, ale inak celkom zaujimave to bolo
Len sa pýtam.