Potrebujem radu, lebo nepoznám nikoho, kto ich nosí. Ja som ich začala nosiť dnes, skúšala som si ich už aj v minulosti, ale konečne som našla dobrú lekárku a značku, ktorá mi sedí. Ale mám taký problém- horšie sa mi zaostruje do blízka a nevidím až tak
@2 hej? a koľko ich nosíš? lebo ja mám cylinder, ale že vraj takýto ako mám ja sa zanedbáva, do 1,00 na šošovkách nie je a skoriguje sa to samo, ja mám 0,75 a mne to tak zatiaľ nepripadá...
mne to robi tak (neviem preco) ze ked dlhsie nosim len sosovky alebo len okuliare a potom si to vymenim tak sa mi hlava toci a uplne divne vidim jeden-dva dni
pockaj par dni uvidis ked si oci zvyknu
Šošovky nosím okolo 5 rokov +-.. a tiež mám cylinder.. možno to bude aj tým.. bohvie. Ako nie je to tak, že by som chodila ako slepá a nerozoznávala v diaľke objekty, ale proste vidím horšie do diaľky no ..
Inak nech máš šošovky akékoľvek prvé dni by si ich mala mať v očiach 3-5 hodín viac nie
Aj mne sa deje, že nevidím na čítanie a písanie- do blízka...ale to chvíľku...ked ich nosím tak 30 min- hodinu tak to je leopšie....a na druhý deň ešte lepšie. Ono hlavne ked struedam okuliare a šošovky,vak vtedy si oči na to ťažko zvykajú
@hwinula to je ten problém že ja mám nové okuliare tie sú silnejšie a šošovky tie sú slabšie a striedam si ich, v škole nosím šošovky, doma večer okuliare :/
@azel hej nejaké tórické spomínala tie asi aj mám, no neviem naisto, ale že presne sa ten cylinder nevyrába... hm neviem
@azel john and johnson mám... tak ja neviem ja si myslím že tá doktorka by to mala vedieť a možno som sa ja pomýlila ale opýtam sa na to ešte... fakt neviem, len viem, že proste horšie vidím doblízka, al hlavne pri zmene osvetlenia, napríklad vonku som si už zvykla a teraz som prišla domov tu je zas také prítmie tak trošku rozmazané...
@azel áno mal si pravdu, mal si pravdu! sú aj tórické, to je ten cylinder a to je vlastne astigmatizmus, doteraz som vôbec nevedela, že je to to isté fakt ti ďakujem za radu, teraz už len pozriem že či je to fakt 0.75 a mohlo by to byť s nimi o dosť lepšie, ďakujem ti fakt!
Tak to je super, že si to nakoniec vyriešila, s cylindrom je niekedy problém. Tiež som mala podobné problémy ako ty, ale u mňa to nebolo cylindrom. Vlastne som dodnes neprišla na to, čím to bolo, ale asi mi to robil nejaký druh šošoviek, pretože astigmatizmus nemám. Ale ako si písala, že máš značku John and Johnson, tak tórické mám pocit, že táto značka nevyrába. Môj brat má tórické zhodou okolností mínus 0,75, už niekoľko rokov nosia nejaké od značky Ait Optix - našla jsem je tu: » www.vasesosovky.sk/air-optix-na-as...
a je spokojný. Takže keby si hľadala nejakú dobrú značku, tak myslím, že túto zrovna môžem odporučiť.
@mariase air optix mi nerobili dobre, teraz mám problém aj s týmito, už týždeň zasa nosím okuliare ja mám precitlivelé oči a teraz si kvapkám, tak uvidím. A tie tórické Johnson and Johnson vyrábajú, to som už pozerala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
pockaj par dni uvidis ked si oci zvyknu
Mne sa stáva, že keď nosím šošovky dlhší čas, tak začínam vidieť rozmazane...
Inak nech máš šošovky akékoľvek prvé dni by si ich mala mať v očiach 3-5 hodín viac nie
Ale ak máš cylinder 0,75, tak ten sa nezanedbáva... Na taký už tórické šošovky sú, ak budeš stále zle vidieť, tak ich asi budeš potrebovať.
@azel hej nejaké tórické spomínala tie asi aj mám, no neviem naisto, ale že presne sa ten cylinder nevyrába... hm neviem
a je spokojný. Takže keby si hľadala nejakú dobrú značku, tak myslím, že túto zrovna môžem odporučiť.