hej minule som sa bála že som dostala besnotu pretože ma pred asi mesiacom poškrabala divá mačka a bolo písané že prvé príznaky sa môžu objaviť aj po mesiaci ale potom som čítala že sa prenáša len slinami tak som sa upokojila
nie nikdy sa mi to nestalo,lebo nevyhladám žiadne príznaky na internete....a celkovo som chorý ožno raz za 2 roky,ze mam sople a hrdlo ma bolí,nič extra
jasne.. ked som bola mensia tak som bola dost hypochonder. uz som takto mala asi 5x zapal slepeho creva, 1x infarkt, tusim aj zapal mozgovych blan, nehovoriac o schizofrenii, maniodepresii a podobne... naposledy som mala tak 3 dni dozadu melanom ale to znamienko ma aj tak desi a pojdem si ho dat vybrat (tak snad mi nic nie je)
Nikdy nič zlomene 11 rokov som nezvracal, žiadna alergia ,v zime akurát sople nič viac,nefajčiar dokonca som ani nevyskúšal osobne nemám dvovod sa ničoho báť,každý rok darujem krv takže nehrozí ani ďalšia choroba o ktorej by som nevedel kamarát si však raz myslel že ma cukrovku lebo strašne veľa pil a hovoril mi že ma hnedý moč trval na vyšetrení
no keď som bol trochu mladší, lebo internet je v tomto fakt sviňa človek si vygoogli niečo ako "hrčka na podnebí" a má rakovinu ústnej dutiny, nádor na mozgu, AIDS a je dosť pravdepodobné, že ak mu neodrežú pol hlavy tak už zajtra môže umrieť.
Ale teraz už proste negooglim si vôbec žiadne symptómy a odvtedy ich mám o dosť menej čo som prestal
Hlavne ak sú príznaky bolesť hlavy, točenie hlavy, pocit na zvracanie, bolesť brucha....a pod. veci, ktoré sa ako príznaky vyskytujú v popise pri xyzž chorobách..niet sa čoho obávať
hej a preto to uz nikdy radsej nerobim, lebo z moznosti co mi moze byt podla danych priznakov si vzdy vyberiem tu najhorsiu a psychika uz potom nezvlada
hej mala som také hypochondrické obdobie ale už ma to nejak prešlo lebo aj keby mi niečo je tak tým že sa budem báť to nezmením hlavne google beriem s rezervou lebo aj po zadaní "bolesť hlavy" zistím že mám rakovinu
hej a inak stalo sa mi ze z tychto priznakov som bola raz tak mimo ze som mala depresie asi tri mesiace..a dost silne..labilny clovek ako ja by si nic hladat nemal
obcas ma chyti a zvyknem si po internete hladat rozne choroby atd a potom ked nahodou ochoriem a mam podobne priznaky uz sa bojim ze zomieram naposledy som sa asi pred rokom bal, ze som dostal PAM z naeglerie fowleri
asi pred rokom som bola strasny hypochonder...mala som asi kazdu chorobu a vzdy ked som si precitaala priznaky vsetky som dostala
ale uz som konecne normalna pripada asom si ako magor
ja nie ale mala som spolužiačku, ktorá už ráno vedela, že po štvrtej hodine ju bude bolieť hlava alebo sa opýta myslíš, že mám teplotu? nie vôbec nie a ona začne ach jaj musím ísť domov pretože mám zimnicu och Bože som chorá čo mám robiť a tiež tehotná už bola x-krát
to je divné že každy niečo ... mne sa stáva iba toto ... keď som chorý a je mi hrozne zle, alebo ma bolí hlava tak si dám paralen a po asi 20tich sekundach mi je lepšie a prestane ma bolieť hlava viem je to nemožné a je to placebo, ale tiež si to nahovorím ale opačne sa mi to ešte nestalo
Mozno raz sa mi to stalo ale inak nie, snazim sa vyhybat tymto samodiagnostikam pomocou internetu, zvyknem si googlit nejake informacie ked mi nieco je ale urcite si z toho nerobim diagnostiky, to potom idem radsej k doktorke.
som medik...a uz som prisiel na to, ze mam nador na semenniku, v zaludku, creve, lymfom, 4 melanomy a tak...no ono to je dost take ked si clovek cita patologiu a ma tolko moznosti
tak toto vôbec teda raz, keď sa hovorilo, že niekto na škole mal čierny kašeľ, tak som si našla tie príznaky a u jednej spolužiačky som mala podozrenie, že má naň nábeh, tak som sa k nej zbytočne nepribližovala
inak ja si horšiu chorobu ako kašel a sople nepriznám
na to ,ze som tiez medik, idu tie myslienky o chorobách bokom...akoby som si myslela, ze vlastne mna sa to netyka ...okrem udajnej cysty v sinus maxillaris, ktoru som paradoxne chcela liecit alternatívnou medicínou zatial nic ...
Vždy som bol hypochonder a neskutočne ma to serie pretože sa mi deje presne čo píšeš skoro vždy keď si prečítam o nejakej chorobe "radšej o nich nečítam" no a stalo sa mi že som si myslel že mám jednu trošku vážnejšiu chorobu a normálne mi začali všetky príznaky... Ale po čase som sa z toho dostal a už ma tie choroby až tak nerozhodia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Ale teraz už proste negooglim si vôbec žiadne symptómy a odvtedy ich mám o dosť menej čo som prestal
ale uz som konecne normalna pripada asom si ako magor
-aj tehotna som bola uz jj
inak ja si horšiu chorobu ako kašel a sople nepriznám
ale inak si vsugeruvavam furtne že som zdrava
a i som
mala som asi všetky choroby o ktorých som si prečítala a tehotná som už pár rokov vkuse.