Ako dať flash tlačítko ako pozadie pod odkaz? Neviem ako to mám napísať, proste aby sa to tlačítko zmenilo po prejdení myšou cez odkaz. Cez CSS background-image ani cez html. mi to nefunguje.
je to isto flash tlačítko? - zmenu grafiky flash tlačítka robíš pri jeho vytváraní ... teda keď ho kreslíš (možno programuješ) a flash si už dajme tomu laicky povedané sám zistí čo má robiť .
myslím si že ty máš asi to tlačítko od niekaľ vygenerované
k tomu ak ho chceš meniť cez html tagy tak to nebude asi flash tlačítko ale len vyexportovaná grafika z flashu
@smajl0 áno je to flash tlačítko, len asi som to zrozumiteľne nenapísala,
..chcem aby odkaz ktorý mám vytvorený bol "na tom" tlačítku, aby tlačítko nemalo akcie ale aby bolo iba ako pozadie a robilo iba to čo má robiť, ako som ho vytvorila vo flashi
ako to skúšaš cez html, že ti to nefunguje? a čo vlastne nefunguje?
neviem, či to pôjde ako pozadie, aj keby sa to cez z-index v css dalo do pozadia a text by prišiel nad to, tak text sa chová ako obdĺžnik, má nejakú plochu, zakryje objekt a ten nebude reagovať na hover, aspoň si myslím, ale to je len dedukcia, nie skúsenosť. ak mám pravdu, tak by text bolo treba napísať priamo vo flashi na to tlačítko, alebo do .xml súboru, odkiaľ sa bude čítať info o každom novom tlačítku.
@passko po prejdení myšou by sa tam mala objaviť taká "žiara" ale to som si už ja zadefinovala vo flashi, a teraz chcem aby to bolo ako pozadie toho odkazu
@anzu nefunguje tá zmena toho tlačítka a správa sa to ako normálny obrázok
neviem presne ako to myslíš, ale text som už skúšala napísať priamo do flashu ale potom mi tam nefungoval odkaz, bolo to iba tlačítko a neodkazovalo na stánku
aha to je flash, no ale tiez neviem pochopit moc popis, je to background ale ma to odkazy, nieco ako url-mapa alebo wtf ? ved sprav selekciu z backgroundu a pridaj jej actioscript na href
ved ale ak sa ma menit tlacitko, tak tlacitko ked rozkliknes, tak ma v time-shifte viac stavov a je tam aj hover, visited a vsetko
ak sa ma menit nieco pod nou, tak to radsej v jscripte ako vo flashi, ale tak da sa aj tam, ale to som nikdy nevyuzival, bo je to dost podla mna zbytocne, blbe a komplikovano-nepresne
@andertvpa zaprvé by som to takto vôbec nerobil, s flashom je ešte stále trochu problém a jeho správanie vrámci z-indexu je stále pomerne nevyspytateľné, väčšinou sa derie dopredu a zakrýva všetky elementy pod ním. bolo by lepšie spraviť to čisto cez css pomocou text-shadow alebo box-glow, čo je síce až v CSS3, ktoré niektoré prehliadače ešte nepodporujú, ale za chvíľku už budú. teda, to ak ide naozaj len o žiaru
zadruhé, ak to naozaj chceš cez flash, tak do pozadia ho samozrejme nedáš, nie je možné nastaviť swf ako background-image v prvom rade rpeto že swf nie je image .
ale teoreticky by to šlo už pomocou spomínaného z-indexu, hoď do stránky div ktorému nastavíš position:relative, doňho embed daného flashu, nastav mu z-index aby bol v pozadí, a ako druhú vec v tom dive daj daný odkaz s position:absolute a z-indexom aby bol v popredí. lenže tu si zas nie som istý, možno/asi ti ten odkaz v popredí bude žrať mouseover event, takže flash naň nebude reagovať lebo sa k nemu nikdy nedostane...
@midnight ok, ďakujem pýtala som sa aj v škole, tiež niečo podobné mi povedali, ale že to má byť trochu inak ako som si myslela cez ActionScript a to sa budeme ešte len učiť..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
je to isto flash tlačítko? - zmenu grafiky flash tlačítka robíš pri jeho vytváraní ... teda keď ho kreslíš (možno programuješ) a flash si už dajme tomu laicky povedané sám zistí čo má robiť .
myslím si že ty máš asi to tlačítko od niekaľ vygenerované
k tomu ak ho chceš meniť cez html tagy tak to nebude asi flash tlačítko ale len vyexportovaná grafika z flashu
..chcem aby odkaz ktorý mám vytvorený bol "na tom" tlačítku, aby tlačítko nemalo akcie ale aby bolo iba ako pozadie a robilo iba to čo má robiť, ako som ho vytvorila vo flashi
vyskúšaj
neviem, či to pôjde ako pozadie, aj keby sa to cez z-index v css dalo do pozadia a text by prišiel nad to, tak text sa chová ako obdĺžnik, má nejakú plochu, zakryje objekt a ten nebude reagovať na hover, aspoň si myslím, ale to je len dedukcia, nie skúsenosť. ak mám pravdu, tak by text bolo treba napísať priamo vo flashi na to tlačítko, alebo do .xml súboru, odkiaľ sa bude čítať info o každom novom tlačítku.
@anzu nefunguje tá zmena toho tlačítka a správa sa to ako normálny obrázok
neviem presne ako to myslíš, ale text som už skúšala napísať priamo do flashu ale potom mi tam nefungoval odkaz, bolo to iba tlačítko a neodkazovalo na stánku
@s10 nechápem tomu akosi
» pastebin.com/zxYcm2j7...
tu mas
prišla som už na jeden spôsob, ale nie je to .fla ale .jpg,
síce lepšie by to bolo cez .fla ale nevadí
myslis hover ? ( ze prejdes nad odkaz a ten sa zmeni/ukaze nieco alebo nieco take ? )
pomotany som uplne z toho
to mám do školy tak dúfam že to môže tak byť
ak sa ma menit nieco pod nou, tak to radsej v jscripte ako vo flashi, ale tak da sa aj tam, ale to som nikdy nevyuzival, bo je to dost podla mna zbytocne, blbe a komplikovano-nepresne
» www.paulund.co.uk/how-to-create-a...
zadruhé, ak to naozaj chceš cez flash, tak do pozadia ho samozrejme nedáš, nie je možné nastaviť swf ako background-image v prvom rade rpeto že swf nie je image .
ale teoreticky by to šlo už pomocou spomínaného z-indexu, hoď do stránky div ktorému nastavíš position:relative, doňho embed daného flashu, nastav mu z-index aby bol v pozadí, a ako druhú vec v tom dive daj daný odkaz s position:absolute a z-indexom aby bol v popredí. lenže tu si zas nie som istý, možno/asi ti ten odkaz v popredí bude žrať mouseover event, takže flash naň nebude reagovať lebo sa k nemu nikdy nedostane...
..ale aj tak ďakujem