čaute. čo je podľa vás lepšie/perspektívnejšie učitelstvo anglickeho jazyka, alebo prekladatelstvo anglickeho jazyka? poslal som si prihlášky a netuším, ktorú by som si vybral, ak by ma náhodou prijali. diky
Prd sa v tom vyznám, ale jednoznačne tlmočníctvo.Výnosnejšie, bez pevne stanovenej pracovenej doby (väčšinou), podstatne "zábavnejšie" (zábavný nie je to správne slovo, ale rozumieš).
Učiteľstvo; súkromne alebo v jazykovej škole ešte ako-tak, ale angličtinár na ZŠ..nepriala by som nikomu.
Aj ja prekladatelstvo ale keďže tam ide moja kamoska a ak s a mne nepodarí na psychologiu tak tiez pojdem na prekladatelstvo tak nechcem aby nas bolo jak nasratych
@7 anglina je vacsinou s dalsim jednym jazykom, napr ja mam anglina-polstina, ani neviem, ci niekde je cislo tlmocnictvo,prekladateltsvo len anglicky jazyk
neviete napríklad, že keby som si chcela dať na prekľadateľstvo kombináciu ako tu niekto spomínal, že angliny-poľština, či musím vedieť obidva? Pretože aj ja uvažujem nad takýmto niečím a z tohoto mám dilemu
@15 v Bratislave na UK je niekolko kombinacii, ak napr moja anglina-polstina: tu su prijimacky z angliny, a realii Polska, znalost jazyka nie je nutna, lebo to studium je zamerane na vyuku polstiny...ale tie realie su riadne tazke
vediet nemusis ani portugalsky, asi rumunsky, ak si otvoris stranku konkretnej skoly, fakulty, vsade mas napisane profilove predmety... ale napr viem ze ak mas ANJ-SPA, FRA, NEJ...musis ovladat oba, a napr na SPA-TAL sa berie aj bez prijimaciek, a u nas na UK je aj cinsky jazyk...a podobne
Vyber si prekladateľstvo-tlmočníctvo. Ak by si sa neskôr rozhodol učiť, stačí ti spraviť si učiteľské minimum. 5 rokov na VŠ tlmočníctva + 1 učiteľská skúška navyše a môžeš prekladať aj učiť
Ja mam podobny problem,,zobrali ma na UK -ucitelstvo anglina-spanina ale aj na UMB - tie iste jazyky len prekladatelstvo a tlmocnictvo. Doteraz sa nwm rozhodnut co je lepsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
kam si si dával a na aké kombinácie presne?
Učiteľstvo; súkromne alebo v jazykovej škole ešte ako-tak, ale angličtinár na ZŠ..nepriala by som nikomu.
aj sa na to chystám
vediet nemusis ani portugalsky, asi rumunsky, ak si otvoris stranku konkretnej skoly, fakulty, vsade mas napisane profilove predmety... ale napr viem ze ak mas ANJ-SPA, FRA, NEJ...musis ovladat oba, a napr na SPA-TAL sa berie aj bez prijimaciek, a u nas na UK je aj cinsky jazyk...a podobne
ja idem na švédčinu angličtinu na UK
jasne, odvolaj sa a budeme sa vydavat na chodbe. jej, to je fajn
a inac, mohla by si mi napisat TS, ci ta teda vzali alebo nie (ked sa ti bude chciet