Ahojte, chystám sa tento rok na topfest. Chcem sa opýtať, ako to tam funguje čo sa týka nejakého ubytovania a stravovania. Dá sa tam nejaké jedlo kúpiť, alebo si všetko budem musieť doniesť z domu? A s parkovaním je to ako? Pozerala som na nete a je tam i
Jedlo si zober tak na prvy den. Budu tam stanky s jedlom a pivom, takze hladom neumries. Parkovanie pri areali ale je nestrazene, tusim je aj zadarmo, alebo mozes zaparkovat v meste a od mesta to je kilak...
K tomu jedlu, zober si nieco odolne, co ja viem pasteku a chleba, daco rychle, i tak ti potom nebude chutit
ale šak jedlo tam kúpiš, dajake hurky a hranolky , samozrejme rataj s cenami nadvihnutými a aj ako malé cba tam je... ale rataj zasa s tym že pčivo sa hned rano vypreda...vlastne skoro všetko sa vypreda...a ovocie a zeleninu tam nevedu....cize ja som si brala setko z domu
ale tak dá sa prejsť tak kilometrik dva do piešťan do billy a je to... to hlavne čo sa vody týka
takto s parkovaním odporúčam čo je miesto stanovanie pri aute... ja to tak najlepšie...a je tam čisto... lebokeď sme išli pozreť kamarátov do stanového mestečka...ty kks... to bol bordel a chrustov, a bordelu a smetí a bordelu.... fakt ako dosť nič moc..
A ubytovanie prebieha v stane, ktorý si donesieš a postavíš, po skončení festivalu zložíš a vezmeš domov. Alebo si objednáš nejakú chatu, penzión v okolí.
No ja ked som bola na Tf tak sme spali prosímpekne v aute 5ti stanove mestečko bolo "pod vodou" ale inak bolo super, nebolo sa na čo sťažovať. Jedlo sme si doniesli z domu. Veď domáce klobásky nedáš za nič ...
@lawey@hellium JA viem, že sa býva v stanoch. ale skor som to myslela, že či sú tie stany rovno v areali, kde sú stage, alebo niekde pomimo. a kradne sa tam?
@emilywolf chcela yb si mať stan kde su stage?
nie mimo areálu, prekvapivo, v stanovom mestečknu hned vedla, alebo v stan+auto parkovisku
nie... low price fesťák s tonou opitýcha dofetovaných ludí....isto nie...
ale pokials a človek nesprava jak mantak tak nie, záleží ako si to zariadiš...ale ZASA, ak ideš utom, tak čo riešiš? autoti neukradnu
bola si už niekedy na festivale nejakom ? lebo mám taký pocit,že nie ja čo mám skúsenosti tak väčšinou ani stan sme nestihli postaviť a kde kto zaspal,tam spal a strava bola v podobe alkoholu sem tam nejaká paštéka a rožok
ale samozrejme dá sa ísť aj civilizovanejšie, prísť tam , postaviť si stan v oblasti kde sú stany , prejsť si areál a pozrieť stánky, kde čo predávajú na jedenie a aké sú kde ceny...potom sa prezliecť do večerného odevu a ísť si vypočuť kapely ..a potom keď dohrá posledná,v tichosti sa zamotať do spacáku v stane a sladko zaspať v náručí s peňaženkou a mobilom
Topfest ti dáva možnosť si rezervovať stan ale za tú cenu si kúpiš aj nový takže zoberieš stan a postavíš ... ak ti nepôjde postaviť nevešaj hlavu vždy sa tam nájdu dobrí ľudia ako ja a pomôžu ti s postavením ... na prvý deň a ráno druhého dňa postačí nejaká nátierka s "X" rožkami či iným pečivom ... strava sa dá riešiť aj civilizovanejšie ako jedlo v predražených stánkoch mesto nie je tak ďaleko a vždy si odtiaľ skočím na teplý obed a som nasýtený na celý deň, na večer opäť postačí nejaká tá nátierka ... sprchy sú v pohode vždy postavené v areály a v prípade horúčav bude chodiť hasičské auto a striekať ľudí (pre prípad, že by sa ti nepáčili sprchy) ... a vlastne celé je to v pohode na koncert sa chodia ľudia baviť, relaxovať, užívať si ... veľké starosti menšia zábava takže si netráp hlavičku ... a v najhoršom/najlepšom prípade zažiješ 3 dňovú zverinu o akej sa ti ani nesnívalo ale za 30 sekúnd marsu ti to stojí nie?
Minulý rok tam bol normálne obchodík,tuším Jednota,dá sa tam normálne kúpiť pečivo,či také bežné potraviny ,akurát ovocie nemali,ale zato tam boli mega-skvelé nanuky--- najlepšie na také topfestovské ráno Takže si nemusíš baliť jedlo na 4 dni,ktoré by sa ti aj tak uvarilo v stane cez deň...A potom sú tam stánky,so všetkým možným,o jedlo a pitie je dobre postarané,mám taký pocit že z roka na rok sú na vyššej úrovni Júúj už chcem byť tam !
minuly rok sa tam dal nabiť telefon pri O2 stánku, ale vždy to tam bolo plné. tusim tam bola aj wifi zona. Tak si buď kup radsej solarnu nabijačku, alebo si nabi doma telefon na max a na Topfeste ho nepouzivaj často. Bateria by mala vydrzať tie 3 dni. Teda aspoň mne vydržala
co sa tyka stravovania - ja som existoval na topfest strave, ale bolo to dosť drahé... tak som jedol iba dvakrat denne no ale zalezi aj čo chceš jesť.. také cestoviny vyjdú určite lacnejšie než klobáska + nezabudni si zobrať rožky a paštétu, určite aj nejakú vodu.
ubytko klasicky v stanoch - pokial žiadny nemáš tak najlacnejšia varianta je tesco stan tuším za 13e. malý lahky, jednoduche rychle stavanie. nezabudni na spacak, mikinu a aspon nejaku karimatku. Po postavení ho treba ukotviť do zeme kolíkmi, akože dalo by sa aj bez toho.. ale potom by sa mohlo stať, že by ti uletel ako týpkom minulý rok... komplet celý a mohol plachtiť dobré 3km vo výške takých 100m smerom do poľa
špeciálna výbava - obrúsky/vreckovky ... zídu sa najmä keď pojdeš na wcko ... rozhodne by som klucky holou rukou nechytal
rada na záver: v stane nenechávať cennosti. je to dosť asociálny fest takže človek nikdy nevie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
K tomu jedlu, zober si nieco odolne, co ja viem pasteku a chleba, daco rychle, i tak ti potom nebude chutit
ale šak jedlo tam kúpiš, dajake hurky a hranolky , samozrejme rataj s cenami nadvihnutými a aj ako malé cba tam je... ale rataj zasa s tym že pčivo sa hned rano vypreda...vlastne skoro všetko sa vypreda...a ovocie a zeleninu tam nevedu....cize ja som si brala setko z domu
ale tak dá sa prejsť tak kilometrik dva do piešťan do billy a je to... to hlavne čo sa vody týka
takto s parkovaním odporúčam čo je miesto stanovanie pri aute... ja to tak najlepšie...a je tam čisto... lebokeď sme išli pozreť kamarátov do stanového mestečka...ty kks... to bol bordel a chrustov, a bordelu a smetí a bordelu.... fakt ako dosť nič moc..
nie mimo areálu, prekvapivo, v stanovom mestečknu hned vedla, alebo v stan+auto parkovisku
nie... low price fesťák s tonou opitýcha dofetovaných ludí....isto nie...
ale pokials a človek nesprava jak mantak tak nie, záleží ako si to zariadiš...ale ZASA, ak ideš utom, tak čo riešiš? autoti neukradnu
ale samozrejme dá sa ísť aj civilizovanejšie, prísť tam , postaviť si stan v oblasti kde sú stany , prejsť si areál a pozrieť stánky, kde čo predávajú na jedenie a aké sú kde ceny...potom sa prezliecť do večerného odevu a ísť si vypočuť kapely ..a potom keď dohrá posledná,v tichosti sa zamotať do spacáku v stane a sladko zaspať v náručí s peňaženkou a mobilom
co sa tyka stravovania - ja som existoval na topfest strave, ale bolo to dosť drahé... tak som jedol iba dvakrat denne no ale zalezi aj čo chceš jesť.. také cestoviny vyjdú určite lacnejšie než klobáska + nezabudni si zobrať rožky a paštétu, určite aj nejakú vodu.
ubytko klasicky v stanoch - pokial žiadny nemáš tak najlacnejšia varianta je tesco stan tuším za 13e. malý lahky, jednoduche rychle stavanie. nezabudni na spacak, mikinu a aspon nejaku karimatku. Po postavení ho treba ukotviť do zeme kolíkmi, akože dalo by sa aj bez toho.. ale potom by sa mohlo stať, že by ti uletel ako týpkom minulý rok... komplet celý a mohol plachtiť dobré 3km vo výške takých 100m smerom do poľa
špeciálna výbava - obrúsky/vreckovky ... zídu sa najmä keď pojdeš na wcko ... rozhodne by som klucky holou rukou nechytal
rada na záver: v stane nenechávať cennosti. je to dosť asociálny fest takže človek nikdy nevie...