Zdravíčko, rád by som sa spýtal, ako to je keď má firma nejaký názov a ako je to legálne a pokial je to legálne. Trebars dajme tomu, že existuje firma Mc Donald's , ktorý má chránený názov. Bol by som predvolaný pred súd, kebyže si založím firmu Mac Donal
@drevolp Dumb Starbucks actually dali na súd, a jediné čo ho ochránilo bol zákon o Fair use vrámci paródií, keďže celú tú svoju reštauráciu vyhlásil za paródiu Starbucks, a nejak sa mu to podarilo obhájiť. Čiže keby bol čokoľvek iné, napríklad "Cool Starbucks", tak by prehral a platil by pokutu a musel by názov meniť na niečo totálne nesúvisiace.
A počul som aj o niekom kto mal vlastný názov, ale ako logo používal niečo čo sa len veľmi podobalo na McDonaldovské golden arches, a musel ich zmeniť.
takýto trademark by si si ešte v najlepšom prípade mohol nechať registrovať, ale potom môžeš rátať aj s tým, že do mesiaca od registrácie máš na krku ťahanie po súdoch takéto veľké firmy majú celé oddelenia, ktoré robia pravidelné prieskumy.. napr. robím v firme, kde je takto žalujeme cca 80-100 spoločností mesačne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
» www.usatoday.com/story/news/nati...
A počul som aj o niekom kto mal vlastný názov, ale ako logo používal niečo čo sa len veľmi podobalo na McDonaldovské golden arches, a musel ich zmeniť.