@hemadzema podľa toho z akého pohľadu.
na základe princípu že veď snáď nie sme kokoti a nie je žiadna katastrofa ak si chalan zájde na babské vécko alebo baba na chalanské, tak kľudne.
na základe princípu ak máme pocit že striktné dodržiavanie toho pre koho je ktoré vécko určené je z nejakého dôvodu dôležité alebo potrebné, tak nie. máš vtáka? ideš na chlapské. máš vagínu? ideš na babské. koniec debaty.
všetko to ostatné, o sexizme/diskriminácií/tom že pohlavie je sociálny konštrukt/osobná slobodná voľba jedinca, to sú pičoviny.
also, nič ako "transgender ktorý ešte nebol operovaný".
iný transgender neexistuje. transgender znamená "človek v procese zmeny pohlavia". čiže ak už bol operovaný, tak má (v podstate) zmenu pohlavia dokončenú a tým momentom prestáva byť transgender a stáva sa pohlavím na ktoré sa zmenil, lebo veď... v tom je pointa celého toho procesu, nie?
Co ja viem, mne osobne by to bolo asi jedno... Mam pocit, ze ludia v posednom case hladaju problemy aj tam kde nie su a potom vznikaju uplne zbytocne konflikty.
@7 TOTO!!! Je mi to úplne jedno a nevšímam si ľudí natoľko, aby som sa zamýšľala nad tým, že žena, čo volá vedľa mňa bol kedysi chlap.
A aj keby sa tam rovno prišiel vymočiť chlap, bez trans...čohokoľvek. nasrať. Aj na intraku máme unisex hajzle, často vedľa mňa v kabínke močí chlap, nikdy mi to nevadilo.
Ale vážne mám čím ďalej tým väčší pocit, že sa týmito témami iba snažíš vyvolať hádku.
@hemadzema áno, sledujem celú túto problematiku a jej vývoj v USA (resp. "západnom svete") už asi 6 rokov, preto som sa tak rýchlo a jednoznačne vyjadril.
btw o kanadskom cc-16 si počula? vec ktorú bohužiaľ schválili, omnoho horšie ako nejaké trápne transgender vécka: » openparliament.ca/bills/42-1/C-16...
@hemadzema btw, ak ťa tieto záležitosti reálne hlbšie zaujímajú (aj čo si sa v tej druhej diskusii pýtala na adopcie homosexuálmi), veľmiveľmi odporúčam prednášky a články a videá Pána Profesora Jordana Petersona, viackrát som ho tu za posledné dni spomenul, predtým hlavne v súvislosti so vzťahmi, ale najviac sa v posledných rokoch zaoberá práve výskumom a diskusiami o týchto lgbt/sjw témach, a vie o čom hovorí a veľmi inteligentne a sviežo a dobre hovorí.
Podľa mňa existujú len 2 pohlavia a to žena a muž (vieme snaď všetci podľa čoho sa pohlavie určuje). Takže nevidím žiadny dôvod pre vymýšlanie pičovín. Teda môžeme to riešiť, ale potom tu je názorný príklad ako to dopadne. Začne to záchodmi, potom vlastným pohlavím (
mne moze byt fakt jedno co ma medzi nohami clovek, co vykonava taku istu potrebu ako ja o kabinku vedla. a hlavne sa nemam co starat do toho ci sa citi byt muzom, zenou, eletrickou alebo co a vysvetlovat mu/jej ze to je iba hlupost a urcite sa tak neciti. sak retardovany vie byt aj zena aj muz, takze v tomto je to ok
pokiaľ ide človek na záchod robiť to, čo sa na záchode robí, tak mi je to ozaj jedno. v niektorých štátoch majú neutrálne záchody, proste bez delenia na ženy a mužov a funguje to normálne... predsa sú tam kabínky, ľudia sa navzájom nevidia tak čo?
@hemadzema : Ten, kto má potvrdenie od sexuologičky, že je v procese zmeny pohlavia a v štádiu RLT - Real Life Test, že skúšobne už žije životom pohlavia na ktoré prechádza, tak ano.
@hagelslag : Z právního hlediska existuje ako pohlavie muž a žena. Pričom človek, ktorý mení pohlavie a je v štádiu RLT by sa mal vo všeobecnosti na základe potvrdenia od sexuologičky pokladať za už za pohlavie,na ktoré prechádza mimo trvalých právnych úkonov - teda nemôže sa napr. sobášiť.
@lenkaska1 : B-Complex (teda, ak myslíme toho istého človeka) je trans??? Ja som bola v tom, že je od narodenia žena. Aspoň čo som ju na fb mala. Ale vzkažte jej niekto od Mirči Nikoly, že je to pekná kráva a to nie kvôli tomu, že je trans.
@sunnn : Aj si myslíš, že sa pohlavie určuje podla toho, čo má človek medzi nohami, tak sa MÝLIŠ. Len pre info i po Slovensku behá dosť žien s F v občanke a penisom medzi nohami.
@mirtschi-nikol Je žena asi cca rok a pol...Osobne sa s nou nepoznam, takze neodkazem nic Ja jej nazory a postoje radšej neriešim už, lebo tiež sa s nimi vobec nestotoznujem ale ako DJ a hudobny producent ok
@midnight : Môžem povedať, ako človek transsexuál MtF žijúci piaty rok trvale žilo ženy, ano osobne nikdy nemala problém ani ešte s "M" v občianskom a nikdy nikto odomna papiere nepýtal i keď som ich nosila v kabelke pře každý prípad. Treba hlavne vedieť vystupovať, ako žena. Zase pravda, já mám výhodu, že mňa navonok nikto nepoznal, každý si myslel že som žena. Moja přítelkyně také štastie nemá, ale iba raz nejaká hajzl baba v Prahey robila trocha problém, ale nakoniec pustila.
@mirtschi-nikol si vychcal(a) so systémom, gratulujem, jediný reálnny spôsob ako sa zo služobníka živočíšneho druhu stať členom jeho vedenia, a ty už ho máš za :thumbs"
@midnight : Opakuji, pokud má člověk "papír" od sexuoložky, že je v štádiu RLT tak v podstatě může - by i měl. Nebo prostě takový je postup. Člověk, který mění pohlaví Musí - by měl skušobně vystupovat v roli pohlaví, na které prochází. A jako má život v nové roli plnohodnotně uplatňovat, když musí používat WCka pro pohlaví původní.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
na základe princípu že veď snáď nie sme kokoti a nie je žiadna katastrofa ak si chalan zájde na babské vécko alebo baba na chalanské, tak kľudne.
na základe princípu ak máme pocit že striktné dodržiavanie toho pre koho je ktoré vécko určené je z nejakého dôvodu dôležité alebo potrebné, tak nie. máš vtáka? ideš na chlapské. máš vagínu? ideš na babské. koniec debaty.
všetko to ostatné, o sexizme/diskriminácií/tom že pohlavie je sociálny konštrukt/osobná slobodná voľba jedinca, to sú pičoviny.
also, nič ako "transgender ktorý ešte nebol operovaný".
iný transgender neexistuje. transgender znamená "človek v procese zmeny pohlavia". čiže ak už bol operovaný, tak má (v podstate) zmenu pohlavia dokončenú a tým momentom prestáva byť transgender a stáva sa pohlavím na ktoré sa zmenil, lebo veď... v tom je pointa celého toho procesu, nie?
a už som teda vedľa takých močila, umývala si ruky a aj sa rúžovala (a oni tiež)
A aj keby sa tam rovno prišiel vymočiť chlap, bez trans...čohokoľvek. nasrať. Aj na intraku máme unisex hajzle, často vedľa mňa v kabínke močí chlap, nikdy mi to nevadilo.
Ale vážne mám čím ďalej tým väčší pocit, že sa týmito témami iba snažíš vyvolať hádku.
a asi môže, ak mu/jej nebudú vadiť pohľady a možno aj narážky ľudí na tom wcku
btw o kanadskom cc-16 si počula? vec ktorú bohužiaľ schválili, omnoho horšie ako nejaké trápne transgender vécka:
» openparliament.ca/bills/42-1/C-16...