hej inak si pamätam, sme išli s profkou ja a ešte traja z triedy v malom autičku a ona nikdy ešte neporušila dopravny predpis...tak sme teda šli zo svidnika smerom na kosice a celu dobu pred nami islo auto so svinami
no a ona ho dve hodiny nechcela predbehnut aby sa nahodou nieco nestalo a tie svine nepomreli..
Tranport ziviych zvierat co je na tom? ak su splnen vsetky podmienky ako si napr. osetrenie ich zdravotnemu stavu ci su vhodne na tranport. ako aj kvlalinte dopravne prostriedky dobre nakladanie s nimi. preco nie? co je na tom zle? ked sa nic neporusi neviydim v otm ziadny promlem
Horus pochybujem o tom, musia sa dodrzovat inak by tie zvierat poddhochli su za to pokuty. neverim tomu. pri vyvozne napr. oviec do talianska sa vadsinou dodrziava vsetko
tie zvierata su prevazane vacsinou v krutych podmienkach. a vsetci sa tvaria, ze o tom nic nevedia. ved su to "len" zvierata. rozpravala som sa o tom s osobou, ktora par krat zadrzala ludi, ktori cez hranice dovazali zvierata v nechutnych podmienkach. ved co, pre nich je hlavne, ze za ne potom dostanu velke peniaze...
Pri preprave zivich zvierat sa musi dodrziavat zakon cislo 115/95 ktori hovori o ochrane zivota zvierat, tento zakon hovori o povinnostiach pri preprave.
COVATEL JE POVINNY ZABESPECIT VETERINARNU STAROSTLIVOST
(dopravca za to nemoze, ze chovatel to zanedba)
Preprava sa musi vykonat co najkratsou cestou ätu uz rozhoduju sipecery)
Vozidla musia byt upravene tak, aby zvieratam nesposobili ujmu na zdravi, aby ich chanili. (ak to vozidlo nevyhovuje nema co robit na cestach a aprenasat zvierata)
Pocas prepavy musi byt zvieratam vo vozidle poskytnuta voda a jedlo (preto tie specialne vozidla)
Dopravne pprostreidky musia byt schvalene na prepravu. Myslim si, ze ak by dopravcoi schvalili vozidlo ktore by nebolo vhodne na tu prepravu mal by stoho pekny problem. Ale vadsinou si to zlizne iba prepravca.
Takze ak zvierata trpia pri prepave moze za to chovatel. Lebo im neboal poskytnuta veterinarna starostlivost. proste je to tak
Toto mne naozaj veľmi vadí. Mám rada zvieratká a nechcem aby takto trpeli. Pozrite si stránku » www.slobodazvierat.sk/jahn1.php... a tam si prečítate o transporte. je to naozaj kruté. Zvieratká su natlačené. Hádže ich sem tam. No ľudia vžite sa do toho!!!
Vyčerpané zvieratá - 653 jahniat putovali natlačené v kamióne zo Slovenska na juh Talianska 39 hodín a 53 minút a kým dorazili na bitúnok nedaľeko mesta Foggia prešli zo Slovenska celkom 1723 kilometrov. Jahňatá boli prvýkrát vyložené a napojené až po 24 hodinách v Taliansku. toto ma velmi zaujimalo kto dal dopravcovi povolenie na prepravu, dalej ak boli natlacene zasa porusenie ach do pici
jahanta boli vycerpane. som zvedavy kolko z nich boli osetrene veterinarom ci su schopne na tranport. trasport tam trval asi kolko? 39 hodin? co je dost vela si myslim ale predsa len ide to menej. no keby boli v kontajneroch prevazane mozno by sa to vobec nestalo no kotovie ale zsa zdlhave cestovanie teda myslim prekladak z do a potom z do .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
hej inak si pamätam, sme išli s profkou ja a ešte traja z triedy v malom autičku a ona nikdy ešte neporušila dopravny predpis...tak sme teda šli zo svidnika smerom na kosice a celu dobu pred nami islo auto so svinami
no a ona ho dve hodiny nechcela predbehnut aby sa nahodou nieco nestalo a tie svine nepomreli..
takze sme cestovali v smrade
COVATEL JE POVINNY ZABESPECIT VETERINARNU STAROSTLIVOST
(dopravca za to nemoze, ze chovatel to zanedba)
Preprava sa musi vykonat co najkratsou cestou ätu uz rozhoduju sipecery)
Vozidla musia byt upravene tak, aby zvieratam nesposobili ujmu na zdravi, aby ich chanili. (ak to vozidlo nevyhovuje nema co robit na cestach a aprenasat zvierata)
Pocas prepavy musi byt zvieratam vo vozidle poskytnuta voda a jedlo (preto tie specialne vozidla)
Dopravne pprostreidky musia byt schvalene na prepravu. Myslim si, ze ak by dopravcoi schvalili vozidlo ktore by nebolo vhodne na tu prepravu mal by stoho pekny problem. Ale vadsinou si to zlizne iba prepravca.
Takze ak zvierata trpia pri prepave moze za to chovatel. Lebo im neboal poskytnuta veterinarna starostlivost. proste je to tak
To aby ste mali lepsi prehlad o tom
Vyčerpané zvieratá - 653 jahniat putovali natlačené v kamióne zo Slovenska na juh Talianska 39 hodín a 53 minút a kým dorazili na bitúnok nedaľeko mesta Foggia prešli zo Slovenska celkom 1723 kilometrov. Jahňatá boli prvýkrát vyložené a napojené až po 24 hodinách v Taliansku. toto ma velmi zaujimalo kto dal dopravcovi povolenie na prepravu, dalej ak boli natlacene zasa porusenie ach do pici
jahanta boli vycerpane. som zvedavy kolko z nich boli osetrene veterinarom ci su schopne na tranport. trasport tam trval asi kolko? 39 hodin? co je dost vela si myslim ale predsa len ide to menej. no keby boli v kontajneroch prevazane mozno by sa to vobec nestalo no kotovie ale zsa zdlhave cestovanie teda myslim prekladak z do a potom z do .
tato tema ma celkom zaujima