preco su podla vas ludia ktori hulia oznacovani za fetakov, zatial co pitie alkoholu kludne aj niekolkokrat do tyzdna je v spolocnosti viac-menej tolerovane ?
Lebo každá kultúra má svoje tradičné drogy, ku ktorým v našej kultúre marihuana nepatrí. Ľudia to robia viac menej nevedome. Ako takmer všetko čo robia...
Vieš koľko látok, ktoré bežne požívaš ovplyvňuje tvoje psychické rozpoloženie, niekedy aj v značnej miere? Už bežné potraviny, lieky (ani nemusíme ísť do chemických dodatkov). Ja tiež neberiem drogy v žiadnej forme, až na občasné pivo alebo pohár vína, ale škatuľkovať ľudí podľa týchto návykov mi pripadá... obmedzené.
lebo konvencie. lebo konzervativizmus. lebo keby ja doma poviem, že mi menej zle robí tráva ako alkohol, tak letím aj s ponožkami. niežeby som nebola rada, keďže ponožky potrebujem.
@5
ale alkohol je jednozacne menej skodlivy... len zas malokto si da tak velke mnozstvo marihuany ako take velke mnozstvo alkoholu ako si ludia davaju.
@jezismariakokot ano ano, alkoholu si ludia davaju take velke mnozsto ze proste je uplne KO pri testoch a marihuany len tak akurat... keby si da porovnatelne mnozstvo ako si davaju alkoholu tak potom by to bolo hned o niecom inom
@mefistotel nechapem ako mozes porovnat mnostvo v konzumacii jedneho a druheho ked su to uplne odlisne latky... navyse s marihuanou sa neda predavkovat zatial co z alkoholu to nie je az taky velky problem...
@iwuskabb no ja pivo nepijem napríklad ale alkoholom ho označujem a mám kamarátov ktorí píjú pivo aj každý deň ... a za alkoholikov ich považujem kedže je to alkohol ... a nevidím v tom problém, každý má rád niečo iné a každý ma iný typ závislosti ...to že niekoho označim alkoholikom nemusi nutne zanmenať že sa tacká ožratý každý deň domov
@iwuskabb áno, ale človek z toho nevraždí, ani nie je nejako inak narušený... a vlastne čo tam potom... je to váš život, vaše zdravie, tak si s ním robte čo chcete... koniec koncov, mám to u prdeli
@melancholik ale ty si pochopil zmysel slova alkoholik? asi nie? alkoholik je človek závislý, zdôrazňujem závislý na alkohole...to znamená, že ak nepije tak má abstinenčné príznaky....
nie je narušený? ako pre tebe nespať je normálne? trepeš chujoviny....a si píš, že každý človek si bude robiť so svojím zdravím, tak ako uváži za vhodné on
@luxie musela si ale neni to pravda :/ , ale su aj rastliny ako taky laskavec(amaranthus) ktory je urcite omnoho nazvem to tak "vykonejsia" ako konope siate. Ale v kazdom pripade konope siate je nieco ine ako sa pyta v @1
ale co sa tyka obrazka, asi este nevideli pestovat take rychlorastuce dreviny 15-20 t/ha susiny(dreva) rocne sice u konope je to podobné mnozstvo, ale pri stromoch je energeticka narocnost ovela nizsia.
@jezismariakokot v kazdom priapade moja kocovka neni "tel" ale "fel" i ked detail , tak nemusis reagovat, ale tak nedal si ziadny protiargument ani nic....
Staci ked som sa urcitu dobu zdrzoval pri takych ludoch co tieto veci uzivali, proste nemusim mat XY titulou a nemusim vidiet ani vyskum o tom ze ako je to skodlive staci ked som viel tych ludi predtym a po case a stacilo mi. Clovek co to uziva si to ani neuvedomuje.
@iwuskabb ked niekto pije kazdy den pivo, je to to iste ako ked niekto kazdy den fajci travu, akoked niekto ma kazdyden zauzivany cyklus,ci uz kvoli dobrym pocitom k telu alebo v psychickej stranke,je tam navyk na nieco, zavislost ... pre mna su to alkoholici, hadaj co mi povedia ked sa ich spytam preco si namiesto piva nedaju nieco ine ( a oni si nedaju ) ... abstinencne priznaky maju rozny charakter ... ale je jedno ako to vnimame, to ze ja povazujem za alkoholika niekoho kto pravidelne poziva alkohol je nepodstatne...podstatne je to ako som sa vyjadril k teme,s tym suhlasim aj...nemam pocit ze by sa nejako inak pozeralo na pravidelnych ,,pijanov,, ako pravidelnych ,,hulicov,,
nemá to zmysel sa o tom baviť... tí čo radi hulia budu zastávať marišku, že @barky a tí čo radi pijú budú zastávať alkohol (ja) nikam sa takto spoločnosť nepohne
ale tak seriozne ja sa tu už k ničomu radšej nevyjadrujem lebo ako si serú do huby občas aj tí čo si to zastávajú tak aj tí čo sú proti ale častejšie tí čo sú proti. U zastancov čím sú starší tým viac si uvedomujú niektoré veci som si všimol to je vše .
A to som musel poukázať na ten koment .. k.o smrtiaca dávk s marihuany je úplná ufo pičovina . si pozri nejaké výskumy a atk dále . Ale ak si myslíš že nájdeš človeka čo za polhodinu sfajčí 5000 jointov (neviem presné číslo ale proste takéto vysoké) tak to ti gratulujem
všetko načom môže byť človek závislí je potom droga... alkohol, tabak, facebook, birdz,
Treba si brať príklad napr. z amsterdamu Na Slovensku veria ľudia len tomu čo je v správach - médiach. Keď je niekde legálna, tak tí ľudia, vedia prečo ju zlegalizovali, a niektoré štáty sú od predaja marihuany závisle, keďže z toho idú krásne peniaze - dane.
@n0win0u ja som nepisal nic o smrtiacich davkach marihuany
ale to ze clovek sa pri tom meni ked to uziva a zacne pomalsie zacne uvazovat a vsetko je pravda...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
Lebo každá kultúra má svoje tradičné drogy, ku ktorým v našej kultúre marihuana nepatrí. Ľudia to robia viac menej nevedome. Ako takmer všetko čo robia...
Vieš koľko látok, ktoré bežne požívaš ovplyvňuje tvoje psychické rozpoloženie, niekedy aj v značnej miere? Už bežné potraviny, lieky (ani nemusíme ísť do chemických dodatkov). Ja tiež neberiem drogy v žiadnej forme, až na občasné pivo alebo pohár vína, ale škatuľkovať ľudí podľa týchto návykov mi pripadá... obmedzené.
a tiež lebo slivovica je naše národné zlato
ale alkohol je jednozacne menej skodlivy... len zas malokto si da tak velke mnozstvo marihuany ako take velke mnozstvo alkoholu ako si ludia davaju.
» www.psychologytoday.com/blog/the-teenag...
musela som.
, ale su aj rastliny ako taky laskavec(amaranthus) ktory je urcite omnoho nazvem to tak "vykonejsia" ako konope siate. Ale v kazdom pripade konope siate je nieco ine ako sa pyta v @1
ale co sa tyka obrazka, asi este nevideli pestovat take rychlorastuce dreviny 15-20 t/ha susiny(dreva) rocne sice u konope je to podobné mnozstvo, ale pri stromoch je energeticka narocnost ovela nizsia.
Staci ked som sa urcitu dobu zdrzoval pri takych ludoch co tieto veci uzivali, proste nemusim mat XY titulou a nemusim vidiet ani vyskum o tom ze ako je to skodlive staci ked som viel tych ludi predtym a po case a stacilo mi. Clovek co to uziva si to ani neuvedomuje.
ale tak seriozne ja sa tu už k ničomu radšej nevyjadrujem lebo ako si serú do huby občas aj tí čo si to zastávajú tak aj tí čo sú proti ale častejšie tí čo sú proti. U zastancov čím sú starší tým viac si uvedomujú niektoré veci som si všimol to je vše .
A to som musel poukázať na ten koment .. k.o smrtiaca dávk s marihuany je úplná ufo pičovina . si pozri nejaké výskumy a atk dále . Ale ak si myslíš že nájdeš človeka čo za polhodinu sfajčí 5000 jointov (neviem presné číslo ale proste takéto vysoké) tak to ti gratulujem
@mefistofel mefo co ti jebe ? migaj z tejto temy rychlo het
@v3nty z akeho serialu?
Treba si brať príklad napr. z amsterdamu Na Slovensku veria ľudia len tomu čo je v správach - médiach. Keď je niekde legálna, tak tí ľudia, vedia prečo ju zlegalizovali, a niektoré štáty sú od predaja marihuany závisle, keďže z toho idú krásne peniaze - dane.
ale to ze clovek sa pri tom meni ked to uziva a zacne pomalsie zacne uvazovat a vsetko je pravda...