Povedzte mi prosím vás ako sa jej mám zbaviť? Je to hrozné hlavne ked som si vybrala takú školu kde musíme prezentovať pred školou rôzne prezentácie. jeden kamarát mi vravel že trémy sa zbavím trénovaním. Ale ako? Poradte..Viem že v takomto veku by som ta
ja chodím od 2. ročníka prednášať, hrať etc...a stále mám neskutočnú trému..dokonca aj keď mám niečo čítať pred triedou.. v divadelnom tábore mi poradil jeden herec, že si mám predstaviť, že diváci sú nahí a ono to celkom aj pomáha tak skúšaj takéto srandičky
@impulse ale je to na hovno ked musim prezentovať pred bandou magorou ktory sa na tebe smeju.. ved mne sa pri prezentovaní trasu ruky -.-" a potom sa začnem zakoktavať a dufať že už to konečne skončíí .. ale je to hroznéé :/
nemysli na to čo si o tebe asi myslia a predstav si,že si doma v pokoji a nikto tam nie je, kašli na nich a sústreď sa na tú prezentáciu a to čo chceš povedať nie na tých ľudí
s tým som mala problém hlavne na strednej, kde sme mali kopu prezentácií a vždy som mala trému..ruky,nohy a hlas sa triasol ..a bola som z toho nešťastná :/ ..ale teraz na výške..som tiež mala zo začiatku trému z prezentácií..ale ono čím som na to menej myslela, že "jééjda zase prezentácia a zas bude tréma" ..tak ono sa to postupne aj vytratilo a čím bolo ich bolo viac..a skoro na každý predmet..tak už ani nie ..iba občas menšia nervozita sa vyskytne..ale na tú netreba až tak myslieť ..a nech sú tam hocakí ľudia pred kt. prezentuješ ..na nich sa vykašli a sústreď sa..ako ti bolo odporúčané
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ja chodím od 2. ročníka prednášať, hrať etc...a stále mám neskutočnú trému..dokonca aj keď mám niečo čítať pred triedou.. v divadelnom tábore mi poradil jeden herec, že si mám predstaviť, že diváci sú nahí a ono to celkom aj pomáha tak skúšaj takéto srandičky
A inak skús napr. Toastmasters...
čo už, len sa nadýchnuť, vydýchnuť a potom s čistou hlavou do toho
@1 to predstavovanie si obecenstva podla mna nefunguje,tak som sa sustredila na to ako su holi az som nevedela o com idem rozpravat.