povedz si že tých ľudí už nikdy neuvidíš a ak aj hej, tak ich nebudeš vedieť rozpoznať inak je super pocit, keď všetci okolo teba majú trému a ty nie, takže sa nedaj stiahnuť okolím
Ak si dostatočne sebavedomí, nebude ti robiť problém žiadne vystúpenie. Evidentne nie si ..Tak to ti nepomôže nič, aj ja keby si chytil takú "šťavu" dnes ešte že to budeš mať proste v piči, uvidíš že na tom vystúpení sa poserieš od trémy ..Treba sa zmieriť s tým že sa toho bojíš, a že to možno alebo isto bude blbé....Proste to bez trémy nedáš
ja osobne nemám problém vystupovať pred cudzími ľuďmi - nepoznám ich, možno sa už nikdy nestretneme, môže mi to byť jedno, a preto som kľudná...
Jednoducho si musíš povedať, že im ideš ukázať, čo vieš... neber to vážne, ale s nadhľadom... tréma je psychická potvora, takže ak budeš na to iba trochu myslieť, zmôže ťa... držím palce !
mne by pomohol pohárik vína pred ,,akciou,, ... inak je to totiž len o psychickej práci vedomia, čo je dosť zložité a vyžaduje to sústredenie a tréning ... je veľa typov možností ako sa s tým vysporiadať, či už uvedomiť si reálne svoje postavenie a zrovnávať sa s účastníkmi alebo ignorácia faktov ktoré sú v momente akcie nepodstatné ... preto radšej uprednostním ten pohárik nazdravie hh
@vladoko keď chodím na klavírne súťaže, vždy mám trému. Taká maličká tréma tam musí byť...treba zhlboka dýchať, dať si pred vystúpením čokoládu a hlavne si predstavuj, že to prebehne úplne hladko a že budú všetci nadšení atď mne to obvykle zaberá
@pdknight Aj u mňa tam stále je... síce nechodím na klavírne súťaže, lebo tie su už pre lepších. Mne tie pohľady ľudí pomáhajú. Ak vidím, že sa diváci uvoľnili a ich nadšenie strieda úsmev, tréma odpadne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
po tych sutaziach, po ktorych ma vlacili, sa uz mozem postavit a hrat hocikam
@marleymt Tak sa snažím, proste sa postavím pred ľudí, pozerám na svoje noty a tak sa snažím sústrediť nie na trému ale na výkon.
@milosz aj ty by si to mal trénovať, raz sa ti to môže zíjsť
Jednoducho si musíš povedať, že im ideš ukázať, čo vieš... neber to vážne, ale s nadhľadom... tréma je psychická potvora, takže ak budeš na to iba trochu myslieť, zmôže ťa... držím palce !
@lujly presne tak sa to snažím aj ja brať, zatiaľ mi to ešte uplne neide ale snažím sa
@hovnovhlave dáva logiku
@milosz no jo no :/
www.enjoyemotions.sk ...
@zelinka Ale, to skôr so mnou spadne
@Neviem556 Uvidíme, otestujeem