Smiešny je tým, že je v živote nepoužiteľný a každý rok školy vypľujú desiatky, možno aj stovky politológov... pokiaľ by si sa chcel orientovať na politiku tak by oveľa viac mala zmysel napríklad žurnalistika a trenčianska univerzita je jedna z najhorších univerzít na Slovensku, sú tam aj výnimky, niektoré odbory sú dobré ale inak je to žumpa
Medzinárodné vzťahy sú 100x lepšia voľba, ja by som ti odporúčal ísť do Bratislavy/Brna/Prahy, lebo keď chceš naozaj pracovať v oblasti medzinárodných vzťahov tak na škole záleží... pokiaľ chceš kľudne ostaň v Bystrici aj to je dobrá škola, ale ja som ťa varoval
A malý tip odomňa - spolu s medzinárodnými vzťahmi sa nauč nejaké málo používané jazyky (Napr. Švédština, Fínštima alebo aj Maďarčina či Ázijské jazyky) a tvoja cena stúpne
Na trenčiansku nechoď ani keby ti platili. Tá škola po tom škandále s udeľovaním titulov stratila aj posledné zvyšky renomé a väčšina serióznych zamestnávateľov dokonca CV s absolventmi trenčianskej univerzity rovno preskakuje.
@optimuslapis žiadané sú možno sestry, ale určite nie politológovia
Tá fínština bol len príklad, ale aj tak, napríklad ak by si vedel dobre anglicky/nemecky a zároveň fínsky tak by si mohol mať uplatnenie v anglických/nemeckých/slovenských firmách, ktoré robia alebo chcú robiť biznis vo fínsku
@optimuslapis
1. stačí to napísať raz
2. veď ani nechcem, aby si sa trápil
3. pýtaš s na školu, o ktorej si môžeš zistiť toľko informácií na nete, že nechápem, na čo sa na ňu vôbec pýtaš... to, čo chceš študovať - presne, ako napísal @Kunlun
v prvej desiatke? akože na SK? a koľkože je na SK tých univerzít... zamysli sa aj nad tým, keď sa ťa budú v budúcnosti pýtať, na akej VŠ si študoval...
@optimuslapis ten rebríček je v podstate úplne nepodstatný... chceš študovať celkom atraktívny obor, tak fakt nerozumiem celkom presne tomu, prečo práve na TNUNI... ak si inteligentný, šikovny, cieľavedomý, ovládaš jazyky, hrab sa od Oravy na školu čo najďalej... jedna UK, druhá UK, Masarykova UNI, oslov Information Planet, kamoš študuje v Prahe, max. spoko... veľkú prestíž ma napr. v tomto obore University of Luxembourg alebo Aalborg University
@optimuslapis a ešte by som doplnil jednu info.... aj mňa kedysi lákali na VŠ do BB... to, že som tam nešiel, bolo jedno za najlepších rozhodnutí v mojom živote...
@optimuslapis moje argumenty, prečo to bolo pre mňa najlepšie rozhodnutie, sú pre teba naprosto irelevantné... ale budiž... otvorili sa mi omnoho väčšie a širšie možnosti, stretol som tých správnych ľudí, ktorí mi v mojej profesií a kariére veľmi pomohli a ktorých by som v živote v škole v BB nestretol, ktorí mi pomohli skutočne neskutočne a nezištne, ktorí mi pomáhajú stále rásť a na ktorých sa môžem spoľahnúť aj ďaleko od domova...
@optimuslapis je extrémny rozdiel univerzita s najžiadanejšími absolventmi a univerzita, životopisy ktorej absolventov sú najprezeranejšie. Hentie PR články profesie.sk som videl a ich výpovedná hodnota je v podstate nijaká. Pozri si radšej údaje o absolventskej miere nezamestnanosti, odporúčam napr. na INEKO a tam uvidíš, že Trenčianska je už dlhodobo v druhej polke tabuľky a horšie sa umiestňujú len UMB, UPJŠ, Trnavská a rôzne súkromné na štýl Sládkovičova a Stredoeurópskej. To že si CV absolventa Uni v TN pozrú, ti nezabezpečí, že ho aj prijmú.
@optimuslapis nerozumiem prvej otázke, ale áno, keď niečo platí pre všetky univerzity, platí to nielen pre Trenčiansku, správne
a hej, veď si to vyhľadaj. UMB bola podľa tých tabuliek vždy tak cca 20ta z 30, trenčín niekde medzi 15. a 20. miestom.
@optimuslapis ber to tak ze to hodnoti celu univerzitu. A niektore odbory na UMB sú extrémne pofidérne a znižujú jej kredit. Medzinárodné vzťahy sú na UMB určite z tých lepších odborov a ísť tam je podľa mňa lepší krok ako Trenčín (ak sa rozhoduješ len medzi týmito 2).
Tak ti poviem, rozhodni sa sám, podľa seba. Buď zrobíš stomilionovú životnú voľbu, ktorá bude najlepšia v tvojom živote alebo riadne padneš na hubu. No všetko ti bude na niečo dobré.
Z každej školy sa dá niečo vyťažiť nech má akúkoľvek povesť. Moje školy tiež neboli topy v rebríčkoch a do života mi veľa dali.
Trenčianska uni je asi najväčší shit z verejnych štátnych škôl, jedine co je na tej skole dobre je strojarina a UMB? Ved tam dokazal doštudovať aj taký dilino ako Kotleba. Dokonca 2x. Tak akú kvalitu očakávaš omg
Však keď sa pýtaš na školy, ktoré sú etalónom toho najslabšieho v školstve, tak sa nečuduj, že sa tu z toho ľudia rehocú. Rovnaká reakcia bude aj po prípadnom získaní diplomu na jednej z tychto inštitúcii zo strany HR
Chlapče v dobrom ti radím, nechoď na politológiu.
Ak chceš argumenty, ok.
Sám som, bohužial na politológiu chodil jeden rok, na Univerzite Komenského, teda na tej, údajne najlepšej politológii v SR..
Začnem tým, že sa s tým nemáš vo svojom "odbore" ako uplatniť, neexistuje povolanie, že "Politológ". Názor, že s tým pôjdeš do politiky, je neskutočná volovina, ktorej bohužiaľ verila časť mojich spolužiakov. Tí, ktorí to aj reálne chceli ísť študovať, ostatní sa tam dostali, ako aj ja, lebo ich nezobrali tam, kam primárne chceli ísť. Títo poväčšine aj poodchádzali eventuálne preč.
Dokonca aj sami učitelia nepriamo priznávajú, že štúdium nie je moc využitelné a tak na prvých prednáškach vždy hovorili o tom ako sa vedomosti z tohto a tamtoho predmetu dajú využiť v rôznych sférách.. ehm.. keby teda politológia bola využitelná, tak by nás asi nemuseli učitelia "motivovať" tým, ako sa dá s vedomosťami z politológie uplatniť inde. A predmety sú jedna čistá katastrofa, reálne som sa absolútne nič nového nenaučil, len biflovačky blbostí, alebo samé písania tzv. konspektov, či zadaní, kde bolo najdôležitejšie dodržať presne počet slov, také že vlastný názor, to bolo ešte zlé. Necháp toto zle, osobne mi nevadí sa držať faktov, hlavne keď mám písať o prečítaných dielach, ale keď si mám sám vybrať nejakú tému a spracovať ju, tak by som naozaj rád napísal aspoň v závere tie dve subjektívne vety.
Aby som ale len nekrivdil tomuto odboru, tak musím povedať, že predsa tam bol jeden dobrý predmet, angličtina, kde som sa naučil pár nových slov, ale to je tak všetko.
Ďalšia vec je, že väčšina absolventov sa zamestná nakoniec niekde buď v štátnej správe, čo sú miesta na ktoré netreba vysokú, alebo prípadne v médiách, kam ak chceš ísť, tak radšej študuj žurnalistiku/ masmediálnu komunikáciu alebo nejaké informačné štúdiá. Prípadne v iných oblastiach, ale všetko sú to miesta, na ktoré netreba konkrétne vzdelanie a teda venovať 5 rokov štúdiu politológie je hlúposť.
Nechcem byť ten človek, ktorý hovorí, že neštuduj toto ale niečo iné a podobné blbosti, ale viem to z vlastnej skúsenosti a väčšina spolužiakov to videla rovnako. Nechápem ani na čo tu máme takéto školy, hlavne v malých mestečkách, v Bratislave alebo na západ od nás ešte možno budeš mať šťastie a ukecáš to nejak na pohovore a potom už si za vodou.. ale vysoká škola raz má človeka pripraviť na budúcu robotu a to politológia nerobí..
@alex458 podľa mňa je celkom hovadina, že výber zlej školy = padnutie na dno, stále sa môžeš uplatniť dobre aj bez VŠ, resp v úplne inom odbore, v akom si vyštudoval
@feelagain nemyslela som, že padne na dno. Aspoň mu to ukáže, čo v živote robiť nechce a takto, poprípade si po roku vyberie inú školu. Ja súhlasím, že školu na dobrý život nepotrebuješ.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Medzinárodné vzťahy sú 100x lepšia voľba, ja by som ti odporúčal ísť do Bratislavy/Brna/Prahy, lebo keď chceš naozaj pracovať v oblasti medzinárodných vzťahov tak na škole záleží... pokiaľ chceš kľudne ostaň v Bystrici aj to je dobrá škola, ale ja som ťa varoval
A malý tip odomňa - spolu s medzinárodnými vzťahmi sa nauč nejaké málo používané jazyky (Napr. Švédština, Fínštima alebo aj Maďarčina či Ázijské jazyky) a tvoja cena stúpne
Tá fínština bol len príklad, ale aj tak, napríklad ak by si vedel dobre anglicky/nemecky a zároveň fínsky tak by si mohol mať uplatnenie v anglických/nemeckých/slovenských firmách, ktoré robia alebo chcú robiť biznis vo fínsku
1. stačí to napísať raz
2. veď ani nechcem, aby si sa trápil
3. pýtaš s na školu, o ktorej si môžeš zistiť toľko informácií na nete, že nechápem, na čo sa na ňu vôbec pýtaš... to, čo chceš študovať - presne, ako napísal @Kunlun
v prvej desiatke? akože na SK? a koľkože je na SK tých univerzít... zamysli sa aj nad tým, keď sa ťa budú v budúcnosti pýtať, na akej VŠ si študoval...
a hej, veď si to vyhľadaj. UMB bola podľa tých tabuliek vždy tak cca 20ta z 30, trenčín niekde medzi 15. a 20. miestom.
Z každej školy sa dá niečo vyťažiť nech má akúkoľvek povesť. Moje školy tiež neboli topy v rebríčkoch a do života mi veľa dali.
Ak chceš argumenty, ok.
Sám som, bohužial na politológiu chodil jeden rok, na Univerzite Komenského, teda na tej, údajne najlepšej politológii v SR..
Začnem tým, že sa s tým nemáš vo svojom "odbore" ako uplatniť, neexistuje povolanie, že "Politológ". Názor, že s tým pôjdeš do politiky, je neskutočná volovina, ktorej bohužiaľ verila časť mojich spolužiakov. Tí, ktorí to aj reálne chceli ísť študovať, ostatní sa tam dostali, ako aj ja, lebo ich nezobrali tam, kam primárne chceli ísť. Títo poväčšine aj poodchádzali eventuálne preč.
Dokonca aj sami učitelia nepriamo priznávajú, že štúdium nie je moc využitelné a tak na prvých prednáškach vždy hovorili o tom ako sa vedomosti z tohto a tamtoho predmetu dajú využiť v rôznych sférách.. ehm.. keby teda politológia bola využitelná, tak by nás asi nemuseli učitelia "motivovať" tým, ako sa dá s vedomosťami z politológie uplatniť inde. A predmety sú jedna čistá katastrofa, reálne som sa absolútne nič nového nenaučil, len biflovačky blbostí, alebo samé písania tzv. konspektov, či zadaní, kde bolo najdôležitejšie dodržať presne počet slov, také že vlastný názor, to bolo ešte zlé. Necháp toto zle, osobne mi nevadí sa držať faktov, hlavne keď mám písať o prečítaných dielach, ale keď si mám sám vybrať nejakú tému a spracovať ju, tak by som naozaj rád napísal aspoň v závere tie dve subjektívne vety.
Aby som ale len nekrivdil tomuto odboru, tak musím povedať, že predsa tam bol jeden dobrý predmet, angličtina, kde som sa naučil pár nových slov, ale to je tak všetko.
Ďalšia vec je, že väčšina absolventov sa zamestná nakoniec niekde buď v štátnej správe, čo sú miesta na ktoré netreba vysokú, alebo prípadne v médiách, kam ak chceš ísť, tak radšej študuj žurnalistiku/ masmediálnu komunikáciu alebo nejaké informačné štúdiá. Prípadne v iných oblastiach, ale všetko sú to miesta, na ktoré netreba konkrétne vzdelanie a teda venovať 5 rokov štúdiu politológie je hlúposť.
Nechcem byť ten človek, ktorý hovorí, že neštuduj toto ale niečo iné a podobné blbosti, ale viem to z vlastnej skúsenosti a väčšina spolužiakov to videla rovnako. Nechápem ani na čo tu máme takéto školy, hlavne v malých mestečkách, v Bratislave alebo na západ od nás ešte možno budeš mať šťastie a ukecáš to nejak na pohovore a potom už si za vodou.. ale vysoká škola raz má človeka pripraviť na budúcu robotu a to politológia nerobí..
jj, majú tam fakultu špeciálnej techniky.
» www.portalvs.sk/sk/fakulta/faku...
hr == oddelenie ľudských zdrojov
no to hej... ale paradoxne tá fakulta ťahá celú školu, inak by už boli kvalitatívne ďaleko za Sládkovičovom