Ako sa podáva trestné oznámenie? Keď pôjdem osobne tak bude chcieť policajt spísať zápisnicu? Môžem dôjsť na stanicu a anonymne nahlásiť trestný čin? Ďakujem
ano. dojdes na policajnu stanicu a tam velmi prijemny ujo s tebou spise zapisnicu presne co sa stalo. rataj ale s tym ze sa to bude tahat minimalne tri roky. ja som daval tresne oznamenie za napadnutie v juni/2013. doteraz sa nic nevyriesilo akurat chodenie na vysluchy a zapisy asi 5 krat.
@chlorofyl Ako v ktorom prípade. Ak ide o niečo vážne, rieši sa to. My so snúbencom sme podali trestné oznámenie a o pol roka to už bolo vyriešené - týpek je v base.
ak chceš podať trestne oznámenie anonymne, napíš ho na papier a pošli poštou...
v ňou všetko uveď čo sa stalo, na koho máš podozrenie zo spáchania trestnej činnosti...
uveď mená, bydliská, presný popis udalosti...
heh a nie, že sa podpíšeš...
potom čakaj čo sa bude diať, policia je povinna prešetriť každe podozrenie spáchania trestnej činnosti, (je blbosť, že anonými sa hádžu do koša) samozrejme záleži aj od závažnosti spáchaného činu, podľa toho sa určuje aj dôležitosť okamžitého vyšetrovania - ako rýchlo to budu riešiť...
ak ide o vraždu, lúpež, ublíženie na zdraví, drogová činnosť...
rieši sa to okamžite...
@devil007 ked to podas osobne, tak asi tazko to bude anonymne, a aj ked to das emailom, tak to zistia podla ip Zlocinec sa od policajtov dozvie kto ho udal
Ďalej, ako môžeš ty nahlásiť trestný čin? Či ide o trestný čin posúdia až orgány činné v trestnom konaní. Nie ty. Ak to chceš riešiť, rieš to zodpovedne a bez hanby, bez strachu. Ak na to nemáš, tak to nerieš. Ak je to vážne, nech to za teba spraví niekto iný.
Vsetko sa da. Anonymne trestne oznamenie sa da podat jedine postou. Mali by preverovat vsetky TO, ale ktovie ci to nehoda do kosa dddd . Najlepsie asi osobne na obvodnom oddeleni jde sa spise zapisnica . O co sa jedna ?
podať anonymne môžeš, ale je nižšia šanca, že sa tým niekto bude zaoberať... výhodou by bolo, ak sa tvrdené skutočnosti dajú ľahko overiť (napríklad na nete a pod.)
jasne spisu zapisnicu ale tym sa to neskonci pre teba.Ak budes ako svedok a bol by eventualne sud s tym clovekom budes tam musiet prist a nik ti v tomto bananovom state nezaruci ze sa obvineny nedostane k tvojmu menu , bydlisku a kde pracujes a pod,,,,a garantujem ti že ťa nikto neochrani ani policia ked ti rozbije tvár,,,čo by som sa nečudoval...
moja rada cislo1 - znie vy---b sa na to nestoji to za to
moja rada cislo2 -ked ti to neda spat a je to take zavazne tak chod do internetovej kaviarne tam sa zapis pod inym menom a napis to policii z toho pocitaca ale z mailu ktory si zalozis iba tam a uz sa do neho nikdy nenalogujes - iba na jedno pouzitie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
v ňou všetko uveď čo sa stalo, na koho máš podozrenie zo spáchania trestnej činnosti...
uveď mená, bydliská, presný popis udalosti...
heh a nie, že sa podpíšeš...
potom čakaj čo sa bude diať, policia je povinna prešetriť každe podozrenie spáchania trestnej činnosti, (je blbosť, že anonými sa hádžu do koša) samozrejme záleži aj od závažnosti spáchaného činu, podľa toho sa určuje aj dôležitosť okamžitého vyšetrovania - ako rýchlo to budu riešiť...
ak ide o vraždu, lúpež, ublíženie na zdraví, drogová činnosť...
rieši sa to okamžite...
moja rada cislo1 - znie vy---b sa na to nestoji to za to
moja rada cislo2 -ked ti to neda spat a je to take zavazne tak chod do internetovej kaviarne tam sa zapis pod inym menom a napis to policii z toho pocitaca ale z mailu ktory si zalozis iba tam a uz sa do neho nikdy nenalogujes - iba na jedno pouzitie...