Zaujímalo by ma, či triedite odpad (papier, plasty, sklo, batérie atď.). Mňa napríklad napadlo, že aj keby som chcela, jednoducho tu na dedine sa zberajú len plasty do takých tých modrých vriec a zbytok musím vyhadzovať do normálneho zmesného odpadu. Ak c
Jááj, no takéto veci by sa mali riešiť! Mňa to už dávnejšie napadlo, že v každej obci (aj v našej, lebo ani u nás sa to nepraktizuje)i by mali byť vytvorené podmienky na triedenie odpadu. Lenže človek sa môže zbytočne snažiť roztriedovaním, keď nakoniec príde len jedno smetiarske auto a všetko pohádže na jednu kopu.
Takže späť k odpovedi na otázku... U nás funguje separovaný zber len v obmedzenej miere. Vytrieďujú sa len plastové fľaše a zvyšný bordel tvorí ostatok.
...
Len tak pre zaujímavosť... Raz som videla taký dokument, kde ukazovali výhody recyklovania. Použité igelitky tam spracovávali a potom z nich vyrobili kabelky
pri mne na okoli su len dve bytovky a zvysok rodinne domy (dalsie bytovky su dalej) ale my tu mame iba obycajne kontajnery, boli tu nadoby na separovany odpad, ale kedze blizko mam 5 krciem tak skôr ako sa tu tie nadoby stihli udomacnit ich nejaky ozraty vyrastkovia stihli podpalit, dokonca 2x v kratkom casovom useku, a tak sa tu potom uz dalsie take nadoby tu nedali
ked som bol na intraku tak som separoval plastove flase
@2 hej už som počula že celé triedenie je v podstate na nič, lebo nie sú firmy čo by ten odpad ďalej spracovávali. Takže celé triedenie je vraj zbytočné. Teda aspoň na slovensku Je to dosť smutné.
ja triedim odpad priblizne raz za pol roka sa zbiera papier, kos na sklo mam kusok od domu tak tam chodim hadzat sklo a plastove flase beru asi 10x do roka
hm..ty sa musis paradne nudit ked to robis clei ten..troiedeni zber je totis uplne na hovno . napr. tie plastove kontajneri kde mas jeden otvor ze..sklo..a druhii....plas..alebo papier..teraz neviem presne....a ked pozres dnu..tak vsetko je to v jednej jedinej nadobe pomiesane lebo dnu to vobec nieje rozdelene takze to mas na prd tredit
Kontajnery na separovaný odpad mám hneď pod bytovkou, a chodím tam vyhadzovať, hlavne plastové fľaše, sklo a papier trocha menej. A v jednom supermarkete neďaleko je recyklobox na použité batérie, tak tie chodím vyhadzovať tam.
ja triedim všetko čo sa dá,podľa mňa je to to najmenej čo môžem urobiť...
triedim bioodpad,sklo,plasty,papier,konzervy
na bioodpad,máme doma extra kôš a potom to vynášam do extra smetiaka na bioodpad pred panelákom,na sklo,papier a plasty máme tiež farebné smetiaky pred panelákom a konzervy položím v pondelok v igelitke pri smetiaky,lebo vždy v ten deň chodia extra po to...
nie sme veľké mesto,ale veľmi sa mi páči,že aj tak nemám problém s tým,že by som nemala kam triediť odpad...
vzdy ma mrzelo, ked som netriedil a som si vravel, ze ked budem velky, tak budem triedit...ale myslel som, ze doma u nas sa to nepodari zriesit...ale aj tak som to trosku nadhodil mamke a potom som prisiel raz domov po par dnoch, co som bol het a iba ze triedime odpad takze mame normalne ze viac kosov, na plasty, na papier, bioodpad, kt. davame do kompostu a potom taky normalny na to, co zvysuje, resp. co nevieme kam patri, alebo co sa proste nerecykluje. tak som celkom rad. teda velmi rad
triedime...sklo, plasty....papier nie, ten zbierame na zimu, na podkurenie do krbu...ale inak sa snazime....aj konzervy a take veci triedime...baterky myslim tiez...toto ma u nas mama na starosti
Niektoré veci áno... biologický odpad ide na hnoj, plastové fľaše chodia zbierať po dedine cca. raz do mesiaca, najnovšie zaviedli podobným spôsobom aj zber papiera, ale ten radšej oco nosieva do normálneho zberu (prípadne to končí v krbe), cez pol dediny máme kontajner na sklo a baterky nosievam do mesta do tých nádob na zber...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Takže späť k odpovedi na otázku... U nás funguje separovaný zber len v obmedzenej miere. Vytrieďujú sa len plastové fľaše a zvyšný bordel tvorí ostatok.
...
Len tak pre zaujímavosť... Raz som videla taký dokument, kde ukazovali výhody recyklovania. Použité igelitky tam spracovávali a potom z nich vyrobili kabelky
ked som bol na intraku tak som separoval plastove flase
triedim bioodpad,sklo,plasty,papier,konzervy
na bioodpad,máme doma extra kôš a potom to vynášam do extra smetiaka na bioodpad pred panelákom,na sklo,papier a plasty máme tiež farebné smetiaky pred panelákom a konzervy položím v pondelok v igelitke pri smetiaky,lebo vždy v ten deň chodia extra po to...
nie sme veľké mesto,ale veľmi sa mi páči,že aj tak nemám problém s tým,že by som nemala kam triediť odpad...