Neviem, asi by som si zvolila bod S, z toho bodu by som potiahla 3 usecky, medzi nimi by bol uhol 120°, a ak je to vyska, tak ta je kolma na stranu, ne? Tak na jednotlive usecky by som prilozila kolmicu a urobila ciaru. No a niekde by sa to hadam pretalo. Neviem, ci je to dobry postup, ale ja by som to zrobila takto.
1. Da sa to podla troch taznic si urobis nacrt a akokeby si ho das do oboch rovin potom ti tam vznikne taky maly trojuholnicek kde budes mat 2/3 ta,2/3tb,2/3tc potom tak ti vznikne bod A a tazisko a tazisko s ciarkou, potom potiahnes usecku z bodu A do polky (T,T' potom to predlzis das do kruzidla tu usecku a prenesies na druhu stranu, vznikne ti usecka AB a mas k tomu dve taznice a uz aj tazisko a to uz snad vies dokonstruovat...
A ten pomocou troch vysok sa tiez, ten je zlozitejsi a velmi ho vysvetlit neviem, tam si z tych vysok vytvoris lubovolny trojuhlnik v nom vytvoris vysku a pomcou toho vytvoris ten druhy trojuholnik...
A trojuhlniky sa daju vytvorit aj napr. ked mas uhol alfa, taznica a, vyska a atd. proste vsetky mozne kombinacie sa daju zastrojit, ozaj vsetky... Keby si chcel nieco viac ohladom trojuholnikov napis TS...
pomocou ťažnic by mal ísť. to s tymi 120 stupňami som nepochopila, ale tušim sa to dá podla sredovej súmernosti. prvú ťažnicu narysuješ lahko, najdeš na nej ťažisko, a z neho spraviš kružnice s polomerom tych ostatných dvoch ťažnic rozdelených v pomere 2:3. (tušim ťažisko rozdeluje v pomere 2:3, nie?) no a do opačnej polroviny spraviš zrkadlovy obraz ťažiska, a z neho zas vzdialenost od ťažiska po vrchol. A malo by sa to preťať, myslim. No neviem, či si to dobre pamatam zo školy.
4. ake nicenie? je to precvicovanie mozgu, takze je to iba dobre...
5. to sa mi zda somarina
6. no mas 14 a to sa neberie na zakladke, takze si to ani pametat nemozes a keby si sa to z vlastnej vole ucila, tak si myslim, zeby si bola natolko dobra v matike, zeby si si to pametala...
14. hm moj problem bol taky ze sa neviem biflit...raz som si to precital a uz som to vedel...na rozdiel od matematiky ktora mi nikdy nesla...ale zial to je chyba uciteliek ktore to mali v p... a nic ma nenaucili...aha mas 14 takze si na zakladke...na strednych odbornych skolach su tzv. odborne predmety ktore svojou narocnostou na rozmyslanie schovaju matiku aj fyziku do vrecka...
15. haha tak dobre som sa uz dlho nezasmial. Co je napr. narocnejsie ako fyzika? nemyslim, to co ucia na zakladke a este aj na strednej, myslim tu vysoku fyziku. Zamysli sa nad tym, co pises...
18. Ja uz idem na gympel, zamerany na matiku, fyziku a nepochopim, kedze dalej chcem ist na vysku , pravdepodobne na fyziku. Vidim ake veci rata moj otec napr. a nechapem ako nejake strojnictvo by mohlo byt tahsie
19. no vazne keby vidis ake priklady sme pocitali v druhej triede ...no skus sa pozriet aj na ine veci ako je fyzika...podla mojho nazoru je gympel lahsi ako odborne skoly...no ale pre mna by ten tvoj nebol kedze je na moje 2 najneoblubenejsie predmety zamerany
20. no zalezi aky gympel, poznam gymple ktore su fakt ozaj lahke. Tie priklady urcite nie su nic extra tazke, po tom co som videl ake veci pocitaju fyzikovia, matematikovia atd. tak sa mi tie priklady na strednych dokonca aj vysokych zdaju lahke, aj ked ich zatial neviem
21. podla mna su take priklady pre vacsinu ludi zbytocne...len tak pre info co tymi prikladmi zistuju? pozri mozno toto bude zniet trochu primitivne ale jedina dobra vec na matematike co som sa naucil bola zratat si peniaze a este samozrejme na ekonomike vypocitat si dane z platu
22. no tak pre vacsinu ludi je to asi zbytocne. Vsetko na nieco je, konkretne vypisovanie by bolo velmi dlhe... Vacsinu veci, co ucia na zakladke aj na strednej clovek velmi nevyuzije, kedze sa zamera na urcitu oblast....
27. SAk som to tam pisal ale neviem ti to presne vysvetlit..prote zostojis si jeden trojuholnik a tie vysku pouzijes ako strany, potom vezmes tamtie vysku a z nich zostojis trojuhlnik a vysky, potom jednu z vysok predlzi na taku ako je v zadani a len zrobis rovnobezku z tou stranou na ktoru je kolma vyska a vznikne ti ten trojuholnik.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
A ten pomocou troch vysok sa tiez, ten je zlozitejsi a velmi ho vysvetlit neviem, tam si z tych vysok vytvoris lubovolny trojuhlnik v nom vytvoris vysku a pomcou toho vytvoris ten druhy trojuholnik...
A trojuhlniky sa daju vytvorit aj napr. ked mas uhol alfa, taznica a, vyska a atd. proste vsetky mozne kombinacie sa daju zastrojit, ozaj vsetky... Keby si chcel nieco viac ohladom trojuholnikov napis TS...
5. to sa mi zda somarina
6. no mas 14 a to sa neberie na zakladke, takze si to ani pametat nemozes a keby si sa to z vlastnej vole ucila, tak si myslim, zeby si bola natolko dobra v matike, zeby si si to pametala...
viem ale, že ti to moc nepomôže, tak sorry
niejeto az tak tazke ale zas ani az tak lahke!